HHC’16 – KBC’67: 5-3. HHC wint knap van titelkandidaat KBC Kerkrade.

Voor HHC’16 stond vandaag een zware tegenstander op het programma. KBC uit Kerkrade doet het verrassend goed in de competitie in haar debuut seizoen. De wedstrijd in Kerkrade werd dan ook dik verloren door HHC met maar liefst 7-1. Daar wil HHC zich vandaag natuurlijk voor revancheren. Het trad in tegenstelling tot de uitwedstrijd vandaag aan met een van de sterkst mogelijke opstellingen. J-P, Erik, Maikel en Tymen mochten aantreden. Bob, Mart, Daniel, Roger en Tim waren de leden van KBC die de strijd aangingen.

Maikel en Tymen zagen op papier een zware wedstrijd komen tegen Bob en Daniel. Bob is een geweldige allround speler met veel techniek, verkapte slagen aangevuld met Daniel die een poeier van een smash heeft. Met deze wetenschap begonnen beide heren aan de dubbel. Daar waar verwacht werd dat het moeilijk zou worden, bleken beide teams goed gewaagd aan elkaar. Met een maximaal verschil van 2 punten gedurende de 1ste set was er een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. Bij 20-19 wisten Maikel en Tymen een setpunt om zeep te helpen, maar ook dat hoort erbij. Met 22-20 namen de gasten de winst over de eerste set. De tweede set liep voor Maikel en Tymen iets minder. Schoonheidsfoutjes kun je je niet veroorloven tegen zo’n constante tegenstander. Toch bleven de teams gewaagd aan elkaar hoewel de setstand dit niet doet vermoeden, maar met 21-11 werd de 2de set verloren door de heren van HHC. Geen schande maar er was meer mogelijk.

Het andere duo, J-P en Erik, welke een ijzersterk duo vormen wisten dit ook vandaag weer te laten zien. Mart en Tim waren de tegenstanders voor deze dubbel. Het liep allemaal wel zeer voorspoedig bij J-P en Erik, die elkaar goed aanvoelde. J-P met goeie drops en Erik met goeie aanvallen maakte punt na punt, en geen vuiltje aan de lucht. Met 21-14 en 21-7 waren de setstanden prima.

Dubbel 3 was weggelegd voor J-P en Maikel, die voor deze gelegenheid samen mochten spelen. KBC stelde Bob en Mart op als tegenstanders. De eerste set is een kopie van de 1ste set die Maikel en Tymen speelden in de eerste herendubbel. Met die verschillen dat HHC dit keer geen setpoint kreeg. In een spannende gelijk opgaande set wist KBC net door te duwen aan het einde, en in de verlenging won het met 22-20 de set. De heren van HHC begonnen feller aan de 2de set en namen brutaal de leiding. Toch lieten de tegenstanders dit niet verder gebeuren en trokken de set weer gelijk. Tegen het eind wisten Maikel en J-P toch weer een kleine voorsprong te nemen. Dit leverde 21-18 winst op. Een 3de en beslissende set, de eerste 3-setter. Ook hierin begonnen Maikel en J-P sterker. Ze liepen een paar puntjes los, maar wellicht waren de zenuwen erg hoog aan het einde van de set, want de laatste punten kwamen de heren nog bijna in de problemen, ware het niet dat Maikel met een shuttle tegen de netband (en dan erover) zorgde voor 3 matchpunten. Uiteindelijk werd het laatste punt verzilverd!

Erik en Tymen speelde de 4de herendubbel. Tim en Roger waren tegenstanders die eigenlijk geen probleem moeten zijn kwa niveau voor Erik en Tymen. Toch was het spel van onze heren niet heel goed. Veel slordigheidjes kwamen voor. Maar ook dit soort wedstrijden moet je kunnen winnen. Als het niet op goed spel gaat, dan maar op karakter. Dat is dan ook precies wat er gebeurde. Tim werd ontweken gezien hij de betere van de 2 was. Bij druk op Roger werden de punten gemaakt. Ook een aantal scherpe drops leverde de broodnodige punten op. Met setstanden van 21-18 en 21-19 leek dit een aardige wedstrijd, alleen het team dat de meeste fouten wist af te straffen won. Erik en Tymen dus. Geen goede wedstrijd maar het punt is binnen! Tussenstand na de dubbels is 3-1 in het voordeel voor HHC.

J-P nam het in als 4de heer op tegen Roger. Met zo’n constante J-P zoals die de laatste tijd speelt zou dit geen probleem mogen zijn. Je moet het dan ook waar maken op de baan. J-P kende dan ook niet zoveel moeite met Roger. In 2 sets mocht J-P zich winnaar noemen van deze match. Constant zijn en je dingetje doen levert punten op. Goed werk.

Maikel nam het als eerste heer op tegen Bob. Het niveauverschil was simpelweg te groot voor Maikel om kans te kunnen maken tegen zo’n complete speler als Bob. Wil je kans maken dan moet je alle punten scherp zijn analyseerde Maikel naderhand. Dit is ook de verdienste van Bob die Maikel geen kans liet. Met 10-21 en 12-21 verliezen is dan ook echt geen schande tegen zo’n sterke speler.

Dan de mannen van de 3 setters. Allereerst Erik die tegen Daniël mocht spelen in de 3de heren single. In de eerste set probeerde Erik zijn tegenstander weg te zetten naar de backhand, wat opzich niet zon slechte gedachte is. Alleen Daniel wist met zijn backhand Erik weg te drukken naar zijn backhand. (Erik is linkshandig tegen een rechtshandige speler). De backhand clear rechtdoor of arround de head van Daniel wist Erik niet goed te pareren en liet daardoor wat punten vallen in de eerste set. Deze moest hij dan ook afstaan met 19-21. Een goeie les voor de 2de set om de tactiek aan te passen. Erik maakte de rally’s iets langer en wachtte op de kans die zou komen. Heeft een risico dat je hem zelf om de oren krijgt, maar Erik hield het spel degelijk. Dit leverde setwinst op met 21-18. Duidelijk was te zien dat Daniel redelijk kapot was. Daar maakte Erik in de 3de set gebruik van en haalde met zijn spel dit binnen met 21-9. Chapeau!

Dan de laatste single, 2de heer Tymen tegen Mart. Laten we op voorhand aangeven dat het 2 spelers zijn die op alles bleven lopen. De eerste set was voor beide heren wat aftasten. Tymen liet een aantal shuttles gaan die gewoon binnen vielen. En ze waren niet net in, maar ruim in. Daardoor liep Tymen in de eerste set tegen een kleine achterstand aan. Dat kon hij niet meer ombuigen en verloor de eerste met 21-17. Voor Tymen gold in de 2de set dat hij meer moest variëren tegen Mart. Zo speelde hij aantal keer een smash return, dan weer een clear, dan een drop. Gedurende de 2de set kreeg hij de overhand op de wedstrijd en haalde op een puike manier de 2de set binnen. De 3de set begon met vuurwerk aan beide kanten. Verschillende saves van beide kanten waren te zien, evenals aantal geweldige rally’s. Bij 8-8 moest Tymen helaas materiaalpech trotseren. Met een mis hit (shuttle boven in het racket) sprong zijn bespanning. Hij was iets te laat maar wou de shuttle clearen om zichzelf weer te positioneren. Met zijn andere racket moest hij verder spelen, maar daarmee kon hij niet meer zo diep komen als met zijn eerste. Mart liep steeds iets verder uit en met 21-15 moest Tymen de wedstrijd overlaten aan Mart. Een mooie pot, maar Tymen zou de uitslag liever anders zien.

Na al dit geweld van de geweldige wedstrijden werd de balans opgemaakt. 5-3 winst voor HHC tegen titelkandidaat KBC! Een prestatie van formaat! Voor Kerkrade betekent dit dat de kampioen aspiraties in de ijskast kunnen. Dit verlies tegen HHC zal dan ook binnenkomen als een dreun na de 7-1 winst eerder. Gezien de wedstrijden was alles mogelijk. Deze teams zijn echt gewaagd aan elkaar. Voor HHC een bevestiging dat het mee kan draaien tegen de toppers van poule Heren-1.