BVM ’81 3 – BV Heel 2: 5-3. BV Heel haalt knap 3 punten weg tegen titelkandidaat Munstergeleen.

Op de zonnige zondagmorgen met een iet wat frisse temperatuur in de ochtend moest de equipe van BV Heel 2 naar het zuiden des lands om tegen BVM’81 te spelen. Dit team draait nog mee voor de 1ste plaats in de competitie. Het zal dan ook niet verbazend zijn dat ze met hun sterkste opstellen acte de préséance gaven. BV Heel 2 moest het stellen zonder Ralf, welke een andere verplichting had. Dat de klok een uur naar voren is gegaan was ook nog een element welke mee kan spelen in de wedstrijd.

Tymen had samen met Patrick een plannetje gesmeed om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk punten gehaald gingen worden. Hierdoor werd de opstelling flink door elkaar gegooid. Als eerste herendubbel werden Ruud en Patrick ingezet tegen Noel en Vincent. Puur uit tactische reden. Het ijzersterke duo uit Munstergeleen gaf onze heren dan ook geen kans. Dit was ingecalculeerd. Met 21-7 en 21-8 waren ook de setstanden zeer duidelijk in het voordeel van BVM.

De keerzijde hiervan was dat Tymen samen met Maurice speelde tegen Clement en Herman. Herman welke een linkshandige speler was werd voornamelijk opgezocht in de eerste set door Tymen en Maurice. De returns kwamen zodanig terug dat er door Heel een aanval opgezet kon worden. Hoewel er ook een aantal fenomenale reddingen bijzaten door de heren van BVM was dit niet genoeg om de stomende trein van Heel tegen te houden. Eerste set werd met 21-16 gewonnen, en in de 2de set werd op gegeven moment wat vrijer gespeeld. Voornamelijk Maurice probeerde enkele hoogstandjes welke bij 20-11 er zowaar een van lukte! Puntje voor BV Heel door de tactische zet.

Heren dubbel 3 was weggelegd voor Tymen en Ruud. Tegen Vincent en Clement troffen ze een degelijke tegenstander. Devies was om vooral druk op Clement te leggen, maar dat werd niet altijd uitgevoerd. Vincent sprong hier goed op in om vooral iets naar voren te trekken en zo de druk op onze heren te houden. Tymen wist met aantal geplaatste shuttles dit spel te doorbreken, maar die vielen net achter de lijn. 21-14 eerste setstand. In de 2de set bleven onze heren beter bij. Gelijk opgaande set leverde een aantal geweldige punten op die goed uitgespeeld waren. Aan het eind mocht het helaas niet baten want ook BVM trok aan het langste eind met 21-17. Zeker geen schande om van dit team te verliezen. Een wedstrijd met perspectief voor Heel, zeker gezien de 2de set.

Patrick en Maurice (2 lange heren) mochten tegen Noel en Herman de 4de en laatste dubbel afwerken. De eerste set was eentje die gelijk op ging. Beide koppels ontliepen elkaar nauwelijks en over en weer werden de geboden kansjes afgemaakt. Heel kreeg net wat meer kansjes in de eerste set en trokken deze over de streep met 21-19. Nipt maar genoeg. Hoe goed het in de eerste set ging, zo veel minder verliep de 2de. Ook de verdienste van BVM kreeg ons duo niet meer dan 9 punten op het bord. Mede doordat Noel iets te vaak werd gezocht in plaats van Herman. Dat moest in de 3de set dus beter. Kansen vloeiden er over en weer. En eerlijk is eerlijk soms met wat geluk, maar ook dat telt mee in zo’n wedstrijd. Mede door dat geluk haalden onze heren de 3de set met 21-19 binnen. Ook doordat Herman aan het eind van de 3de set 3 ongelukkige shuttles speelde waarvan direct in het net konden onze heren aan het eind met de handen omhoog de baan verlaten. Top gedaan! Een 2-2 stand na de dubbels was zeker niet wat in de plannen van BVM voorkwam. Op naar de singels.

Tymen speelde als eerste heer een ijzersterke wedstrijd tegen Noel. Hoewel je op voorhand zou verwachten dat Tymen het moeilijk ging krijgen was het tegendeel waar. Noel had geen degelijk antwoord op de goede hoge service op de achterlijn van Tymen. Veel shuttles werden of klaar gelegd voor Tymen, of door Noel uitgespeeld. Met 21-6 werd de eerste set binnen gehaald door Tymen.
De 2de set begon Noel sterker, maar dat was van korte duur. Tymen wist met zijn spel goed antwoord te bieden. Degelijke drops en rondspelen van de shuttle leverde punt na punt op. Ook in deze set speelde Noel veel buiten de lijnen. Mede ook door de druk die door Tymen opgelegd werd. De nodige ‘peptalks’ die we gewoon zijn van Noel passeerde de revue. 21-11 eindstand leverde een klinkende overwinning op voor Tymen. Weer eens een winst na aantal single wedstrijden met 3 sets nipt te verliezen. Opluchting voor de 1ste heer uit Heel.

Ruud wist in Vincent een zeer lastige tegenstander. In de eerste set had Ruud dan ook weinig kansen tegen Vincent. 21-8 setstand is dan ook een flinke. Toch liet Ruud zijn hoofd niet hangen en ging anders spelen. Mede door meer op de drop te spelen na een lange shuttle leverde veel punten op. Hij wist de 2de net niet te winnen. 21-18 setstand, maar wat was er mogelijk in een eventuele 3de set? En daarnaast is het zeker niet onverdienstelijk om te verliezen van Vincent.

Maurice moest tegen Clement als 3de heer spelen. Beide heren hadden in het verleden ook al eens een 3 setter uitgevochten waarin Maurice net niet won. Dus hij was uit op revanche. In het begin was het aftasten en wennen aan de baan. Zeker omdat de buitenbaan niet werd bespeeld tijdens de dubbels. Daar is natuurlijk het voordeel van het thuisspelende team. Toch ging Maurice gelijk op in het begin van de set. Met 21-15 moest hij wel helaas de set laten aan Clement.
In de 2de set beet Maurice meer van zich af, en ging hij de rally’s langer houden omdat Maurice het moet hebben van de conditie. Dit lukte erg goed want aan het eind van de 2de set was de vermoeidheid zichtbaar bij Clement. Tussen set 2 en 3 werd de tijd genomen. Het begin van de 3de set was voor Clement, mede doordat de return uit de opslag van Clement door Maurice vaak rechtdoor op de man werd gesmasht, wat toch nodige energie kost, kon Clement de return op de smash eenvoudig weg plaatsen. Met 11-6 wisselstand moest er iets veranderen. Maurice deed dit door een clear of drop return te spelen op de opslag en de rally weer lang te houden. Hierop liep Clement bij een 14-8 voorsprong van de baan om te drinken. Na deze intermezzo bleven de punten over en weer gaan in een gelijke strijd, maar Maurice kon helaas net niet meer bijlopen. Met 21-14 werd de set verloren. Helaas maar goed gewerkt Maurice! Volgende keer beter.

Patrick speelde tegen Herman de 4de single. Patrick wist zich te verzekeren van een sterke start. een aardig voorsprong in de eerste set werd dan ook behouden en met 21-17 gewonnen. Daarna liep het helaas wat minder voor Patrick. De pijp was leeg en hij kon niet op tijd terug op de basis komen. Dit samen met enkele foutjes betekende dat de 2de set in 21-7 verloren werd. Ook in de 3de set kon Patrick net niet meer meekomen. Toch gaf ook Patrick niet op maar met 21-14 was de set toch voor Herman.

Zo weet BV Heel met 3 punten weg te lopen uit Munstergeleen. Zeker niet voor elke tegenstander weggelegd. Ook omdat de thuiswedstrijd met maar liefst 7-1 werd verloren is dit een puike prestatie. Munstergeleen had hier dan ook niet op gerekend en ondanks dat ze gewonnen hebben op papier voelt het als een verlies. BV Heel kan met opgeheven hoofd van de zonnige dag gaan genieten. Nog 3 wedstrijden te gaan voor het eind van het seizoen.