BV Heel 3 kampioen GD-4 na zinderende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2

Enkele weken al bleek dat de ontknoping in GD4 tussen de nummers 1 en 2 in een directe wedstrijd beslist zou worden. De stand van zaken voor de wedstrijd was dat beide teams evenveel punten hadden verzameld, je zou van een gedeelde koploper kunnen spreken. Ware het niet dat RCML in het regelement heeft bepaald dat bij een gelijk aantal punten het aantal gewonnen wedstrijden als team de doorslag geeft wie bovenaan staat. Stramproy heeft tot nu toe alles gewonnen, dus ook de heenwedstrijd tussen deze 2 teams waardoor hun een voordeel hebben bij een gelijkspel. Voor BV Heel telt niets meer dan de winst. Alle andere uitslagen zou betekenen dat Stramproy kampioen wordt.

De herendubbel werd een sterk begin voor Stramproy. Martin en Paul (Stramproy) en Mart en Paul(BV Heel) bonden de strijd aan. Bij de heren uit Heel liep het stroef. Mede ook door verdienste van de tegenstanders want deze bleven de aanval zoeken daar waar het bij Mart en Paul niet wou lukken. In de eerste set liepen de heren met een paar punten achterstand wat aan het einde niet meer rechtgetrokken kon worden. De tweede set liep voor Stramproy makkelijker want met 21-13 werd deze set relatief eenvoudig gewonnen en daarmee een punt in de kampioensstrijd.

Ellen en Sanne (BV Heel) namen het op tegen Evy en Claudia (Stramproy). De dames van Heel kwamen op de baan met een duidelijke missie, namelijk vol er voor gaan en kijken waar het schip strand. De eerste set was afgetekend voor BV Heel. Met een mooie volleybal spirit werd elk punt gevierd! Met 21-14 werd deze gewonnen. Dezelfde strijd werd geleverd in het begin van de 2de set, maar aan het einde leken de dames van Stramproy nog niet op te willen geven. Ze grepen elke strohalm om een 3de set uit het vuur te slepen. Gelukkig voor de Heelse meiden viel de beslissing in hun voordeel. Bij een 20-20 stand haalde ze de trekker over en wonnen ze met 22-20. Een geweldig spannende set met een punt voor Heel.

Vervolgens de mixed dubbel wedstrijden. Sanne en Mart namen het op tegen Martin en Evi. En wat een wedstrijd. De eerste set liep uit op een verlenging. Waar normaliter tot 22-20 of 23-21 wordt gespeeld, omdat dan de set beslist is, hadden de teams nu tot 26-24!! Nodig. Daarbij trok BV Heel aan het langste eind en haalde de set binnen. De 2de set bleef tot aan het eind spannend en beide teams ontliepen elkaar niets. Aan het einde van de set werd met 21-19 gewonnen door .. Jawel BV Heel en haalde daarmee weer een punt binnen. Zeer knap werk.

De andere mixed dubbel wedstrijd werd gespeeld door Paul en Ellen tegen Paul en Claudia. De eerste set hadden Paul en Ellen niet veel in te brengen. Met 13-21 werd de set dan ook ruim verloren. Tijd om enkele zaken recht te zetten. Dat werd in de 2de set dan ook gedaan. Het spel liep een stuk beter en de tegenstander ook dieper onder druk gezet. Dat leverde een 21-14 setwinst op. Hier was dus voor het eerst in de wedstrijd een 3de set nodig om een wedstrijd te beslissen. En waarom dan ook maar niet meteen spannend maken? Dat dachten beide teams ook en aan het eind van de set was een verlening nodig om tot een winnaar te komen. BV Heel trok ook in deze wedstrijd aan het langste eind! Met 22-20 werd gewonnen. Zou je kunnen spreken van thuisvoordeel? Feit is dat na 4 wedstrijden een 3-1 voorsprong op papier staat voor BV Heel, zouden in de single wedstrijden nog 2 partijen gewonnen kunnen worden?

3 single partijen werden op hetzelfde moment gestart. Dit vanwege de hoeveelheid banen die vrij waren voor de competitie. Als Stramproy al deze partijen wint is het al kampioen, als BV Heel er 2 wint zijn hun kampioen. Daarmee is het voordeel wat Stramproy aan het begin van de wedstrijd had weg en staat BV Heel er beter voor!

Mart speelde als 1ste heer tegen Martin. Zoals we van Mart gewend zijn speelt hij op zon moment met het mes tussen de tanden. Een solide kracht waar je vanuit kunt gaan. In de eerste set speelde hij op al zijn ervaring een degelijke pot. Met 21-12 gaf hij Martin weinig illusie. Toch heeft zon kampioenschap wedstrijd wat extra’s en dat bleek ook in de 2de set. Martin zette alles op alles om te zorgen dat er in ieder geval nog een 3de set gespeeld moest worden. Lange tijd bleef het ook gelijk opgaan en was alles mogelijk. Toch is Mart degene die aan het eind van de set de langste adem had. Met 21-18 haalde hij een belangrijk punt binnen. BV Heel staat op kampioenschap punt.

Sanne, die als 2de dame startte, moest het opnemen tegen Claudia. De dame uit Stramproy heeft duidelijk meer ervaring als Sanne die dit seizoen is gestart met badmintonnen. Toch beet Sanne in de eerste set goed van zich af. Weliswaar verloor ze de set maar wist tegen een ervaren speelster 14 punten te halen wat erg verdienstelijk is. De 2de set werd met ruimere cijfers verloren wat betekende dat Stramproy nog in de race is. Maar het moet daarbij de 2de heren single winnen en de laatste dames single.

Paul speelde zijn single als 2de heer tegen .. jawel Paul. Hoe dan ook gaat Paul winnen, maar van welke team? Hoe dan ook was het een bloedstollende partij want beide Pauls wisten 1 set te winnen. Beide heren wisten dat de 1ste heren single voor BV Heel was en de dames partij verloren was gegaan. Deze 3de set ging dus om het kampioenschap! Extra spannend dus. Voor de 2de keer deze avond moesten de Pauls een 3de set spelen. De vorige werd in het voordeel van BV Heel beslist (nipt). De rally’s bleven spannend, maar gedurende de 3de set bleek dat Paul (BV Heel) de overhand had. Met 21-11 werd de set beslist en behaalde BV Heel 3 het kampioenschap. Op dit moment speelde Ellen nog tegen Evy in de dames single.

De laatste single dit seizoen werd gespeeld door Ellen en Evy. In de eerste set was de wedstrijd tussen Paul en Paul nog niet beslist, Dus Ellen moest er voor gaan. Met een geweldige set wist ze met 21-4 te winnen. In de 2de set werd vrij snel duidelijk dat BV Heel al kampioen was, maar Ellen moest zich nog concentreren op de wedstrijd. Hoewel Evy nog probeerde, leek het verzet gebroken nadat duidelijk werd dat het kampioenschap beslist was. Met 21-16 voor Ellen werd ook deze wedstrijd gewonnen door BV Heel 3. Eindstand 6-2.

BV Heel 3 kroont zich kampioen in hun eerste seizoen. Een ontzettend knappe prestatie. De dames hebben zich geweldig ontwikkeld door het seizoen heen wat een groot compliment waard is.

Eveneens bijzonder om te vermelden is dat BV heel er in 2 seizoenen op rij in slaagt om kampioen te worden met een team.

Tevens is dit het einde van een wederom mooi competitie seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *