BC ’t Anker – HHC’16 5-3: HHC loopt tegen eerste nederlaag op.

Daar waar vorig seizoen ’t Anker nog ontsnapte aan degradatie vanuit heren 1 heeft het dit seizoen structurele wijzigingen doorgevoerd. Zo is Leon eerste heer geworden en Rob tweede heer. Roger en Roel zijn vervangen door Marcel (nog bekend bij John) en Jack. Vorig seizoen werd hier met 4-4 gelijk gespeeld dus de heren zijn vooraf gewaarschuwd dat met dit sterkere Anker het een lastige avond word.

Wederom was de eerste herendubbel tussen Maikel / Tymen en Leon / Rob. Vorig seizoen werd thuis in 3 sets onnodig verloren, en uit speelde Maikel samen met Sven en maakte geen kans. Dus vanavond moest deze pot maar eens over de streep worden getrokken.
De eerste set begon onstuimig. Tymen zat duidelijk nog niet in zijn spel en Maikel moest het vooral hebben van zijn backhand cross drop. Toch vochten de heren zich goed in de eerste set en naar mate de set vorderde kwamen de heren zelfs op een kleine voorsprong. Met 20-19 was er zowaar een setpunt voor de heren, maar wisten deze niet te verzilveren. Dank vooral aan Leon want die speelde de laatste 2 punten ijzersterk waardoor met 22-20 door het anker werd gewonnen. De tweede set was eentje om de vingers bij af te likken. Aan beide kanten werd gestreden. Toch was het anker beslissend bij een 20-19 matchpoint. Helaas heren, toch zat hier meer in, maar het viel net de verkeerde kant op.

Voor Sven en Erik was het een ander verhaal, hun hadden geen moment uitzicht op resultaat tegen een sterk duo Marcel en Jack. Deze heren weten wel hoe je een tegenstander onder druk zet. Onze heren hadden onvoldoende antwoord en speelde veelal de shuttle hoog terug wat een recept is voor problemen natuurlijk. Deze problemen kregen ze dan ook. Met 21-14 en 21-15 moest de wedstrijd dan ook worden gelaten aan ’t Anker.

Met een 2-0 achterstand was het tijd voor de 2de ronde dubbelspelen. Marcel en Rob speelde tegen Maikel en Sven. In de eerste set moesten de heren wennen. Toch was het spel niet onaardig tegen misschien wel de sterkste combi van ’t anker. Helaas moesten ze de eerste set wel afstaan. In de 2de set werden wat tactische wijzigingen gezet en niet zonder resultaat. Want de heren namen zelfs brutaal een voorsprong. Aan het eind werd het nog wat spannend maar ze trokken de 2de set over de streep. Dat zorgde bij Rob en Marcel voor wat onrust. Onze heren maakte er gretig gebruik van door ook de 3de set naar hun hand te zetten. Eerste puntje is dus binnen.

De laatste dubbel was voor Erik en Tymen. Tegenstanders Leon en Jack begonnen zeer goed aan de pot. Vooral Leon was de man die het spel bepaalde in de eerste set. Tymen en Erik konden beide te weinig de stempel drukken om echt gevaarlijk te worden. Dat moest anders in de 2de set en dat gebeurde dan ook. Jack werd gezocht door vooral de messcherpe drops van Tymen. Erik wist met zijn linkshandige spel het de opponent lastig te maken. De set liep voor HHC erg soepel want werd met 21-12 zelfs gewonnen. In de 3de set liet Leon zijn medespeler Jack iets meer naar voren spelen. Daar hadden Tymen en Erik aanvankelijk wat moeite mee, maar door meer in de tramrails te spelen was dat probleem snel opgelost. Aan het eind van de 3de set werd het spannend omdat ’t Anker goed terug kwam. Maar over de hele 3de set gezien was het terecht dat Tymen en Erik met 22-20 met de wedstrijd aan de haal gingen.

Maikel mocht singelen tegen de ervaren Leon. Eerdere singels tegen Rob waren niet zo’n succes vanwege de snelheid van Rob op de baan, maar tegen Leon zijn er voor Maikel en zijn type spel genoeg kansen. Dus dat kwam HHC helemaal niet slecht uit. De eerste set moest Maikel overschakelen van dubbel naar single spel. Daarbij dat Leon een aantal geweldige drops en shots aan het net uit zijn hoge hoed toverde betekende dat deze set door Leon gewonnen werd. Hoe anders was dat de 2de set. Maikel liet geen spaan heel van Leon en stuurde hem letterlijk naar elke hoek van de baan. 21-9 setstand deed vermoeden dat hij een makkelijke 3de set kreeg. Maar een ding is zeker, tegen Leon heb je het nooit makkelijk. Na die 2de set die Leon liet lopen was hij in de 3de gebrand op de overwinning. Lang bleef het gelijk opgaan in het spelletje. Maikel speelde een strakkere service maar wist aan het end van de set maar liefst 5 keer de shuttle op de zelfde plaats uit te slaan. Mede deze opslag als de return vanaf de opslag van Leon, die wist daarna de beslissende punten binnen te slepen. Jammer want hier zat veel meer in.

Tymen mocht het voor het eerst opnemen tegen Rob. 2 spelers die weten wat lopen is op de baan. De eerste set begon met enkele opslagen die uitvielen, maar zodra er gespeeld werd kwamen mooie rally’s tevoorschijn. Toch was het bij Tymen net een adventskalender, bij elke fout mag weer een vakje open. Dit was onnodig en het kostte hem ook nog eens de eerste set. De 2de set ging een stuk beter, ook al was de start wederom stroef. Een van de mooiste rally’s kwam wel op de naam van Tymen, maar de wedstrijd win je er niet mee. Aan het eind van de 2de set stond een 21-19 setstand op het bord waar Tymen vond dat hij die had moeten winnen. Wie weet wat er nog mogelijk was in de 3de set.

Erik had met zijn tegenstander weinig moeite, want toen hij eenmaal door had hoe hij hem moest bespelen, was de wedstrijd snel gespeeld. Dit blijft een sterke troef in de heren enkel, want vaak verliest Erik zijn wedstrijden niet en leveren HHC de broodnodige punten op. Ook vandaag de eerste die zijn single weet te behouden.

Sven moest het dan maar af gaan maken in de 4de en beslissende Enkel. Het leverde hem wel de meeste toeschouwers op gedurende zijn wedstrijd. Beide spelers waren ontzettend gewaagd aan elkaar. De eerste set liep mooi gelijk op en wist Sven met 21-19 te winnen. Het vervolg was bloedspannend. Ook al leek Sven op weg naar de 2de setwinst, zijn opponent weigerde op te geven en wist met vlagen de zwakke plek te zoeken van Sven. In een verlengde set wist Sven ternauwernood zijn matchpunten niet te verzilveren waardoor met 23-21 de set aan ’t Anker gelaten moest worden. In de 3de leek de pijp leeg voor Sven, want hij liep al snel tegen een kleine achterstand aan. Toch vocht Sven zich knap terug naar 19-19, maar moest het onderspit delven. Met 21-19 verloor hij nipt de 3de set.

HHC krijgt hiermee zijn eerste nederlaag aan de broek van dit seizoen. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weerspiegeld, maar het viel vandaag voor HHC allemaal de verkeerde kant op.
De terugwedstrijd is al snel, op maandag 7 januari, en dan moet blijken dat dit voor HHC een eenmalig incident is.
Na afloop werd nog gezellig nagepraat in de kantine van ’t Anker waarna de heren huiswaarts keerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *