BV Heel 2 – BC Roggel: 5-3, kleine winst BV Heel met aantal blessure gevallen.

BV Heel 2 mag na de zeperd in Budel tegen Roggel laten zien dat het verlies in Budel een incident was. Die dreun is nog lang gevoeld, want in de nasleep van die wedstrijd raakte een van onze teamleden geblesseerd aan de hamstring. Daardoor speelde Ruud helaas niet mee in deze pot.

Om de ziekenboeg verder aan te vullen had Tymen op de ochtend van tevoren rugklachten opgelopen, maar besloot gewoon te starten in de wedstrijd. Samen met Maurice Patrick en Ralf werd het 4-tal gecompleteerd. Aan de kant van Roggel mistte Bert, maar die werd door Thijs vervangen. Verder waren Henry, Fred en Bennie aan het strijdtoneel verschenen.

De wedstrijd begon al goed, want Ralf was licht vertraagd waardoor dubbel 1 (Tymen en Ralf) later begon. Dus de 2de herendubbel Maurice en Patrick speelden tegen Bennie en Henry. In de eerste set was het Patrick die met goeie steile slagen naar benden het aanvalsspel domineerde. Maurice had in de eerste set nog een aantal drive / clears die nog voor de eerste blauwe achterlijn vielen, maar dat strafte Bennie en Henry niet af. Met 21-13 werd overtuigend gewonnen. De 2de set werd net als de 1ste set gewonnen, echter was de scherpte er een beetje vanaf. Toch zijn de heren niet in de problemen gekomen.

De dubbel tussen Tymen / Ralf en Thijs / Fred begon wat later zoals eerder vermeld. Het was een spannende pot want beide teams hielden zich goed in evenwicht. Het is zo’n wedstrijd die beslist word op de details. In die details had Roggel uiteindelijk net een overwicht. Thijs en Fred maakte iets minder foutjes op de baan dan Tymen en Ralf. Toch mogen de heren met 21-16 en 21-18 verlies met opgeheven hoofd van de baan lopen want er zaten zeker goede momenten bij.

Patrick speelde in de tussentijd de single tegen Henry. Wat Patrick aan voordeel heeft is zijn reikwijdte. Tegen Henry kon hij dat prima gebruiken want bijna alle shuttles kwamen binnen zijn bereik. Dan weet je dat je tegen Patrick een lastige pot speelt. In 2 straight sets won Patrick deze enkel.

De dubbel Ralf en Maurice speelde tegen Thijs en Bennie. Ralf oogde nog wat onzorgvuldig in zijn spel waar voornamelijk Thijs gretig gebruik van maakte. Iets teveel foutjes ook hier zorgde voor een punt voor Roggel. Ook de verdienste van de tegenstander die onze heren goed onder druk kreeg.

Patrick en Tymen speelde de 4de dubbel tegen Fred en Henry. Vanaf moment 1 was duidelijk wie de wedstrijd in de eerste set in handen had, dat waren Tymen en Patrick. Hun lieten er geen gras over groeien en met degelijk spel maakte ze met 21-14 een duidelijk statement. Toch leverde de 2de set meer spanning. Fred als routinier draaide het spelletje lichtjes om waar Tymen en Patrick moeite mee hadden. Toch werd aan het einde van de 2de set bij een stand van 15-15 de doorbraak gevonden. Een aantal haarscherpe drops tussen de heren in zorgde voor een aantal punten op rij waardoor ze los kwamen. Met 21-17 werd de set beslist in het voordeel van de heren uit Heel!

Ralf speelde zowaar een single omdat Ruud uitgevallen was. Dit deed hij niet onverdienstelijk tegen Bennie want hij wist met zijn spel de punten binnen te slaan. Goed resultaat Ralf!

Maurice speelde tegen Fred een mooie pot. Maurice die vandaag weer zijn no merci stand had gevonden wist vooral op de service veel te winnen. Deze liep mooi omhoog en viel tegen de achterlijn naar beneden. Mede ook door zijn lengte kon hij de aanvallen van Fred goed pareren. Maurice haalt zo ook zijn wedstrijd binnen.

Tymen mocht tegen Thijs zijn enkel spelen. De eerste set was duidelijk in het voordeel voor Thijs. Op de service van Tymen had hij een goed antwoord en in de rally maakte hij de betere indruk. De set werd dan ook gewonnen door Thijs. Maar in de 2de set was het verhaal anders. Tymen, die strakker ging spelen, had ook een betere opslag dan in de eerste set en liet een aardige set badminton zien. In de 3de en laatste set was het lang een mooie en gelijk opgaande pot. Toch moest Tymen aan het eind zijn meerdere erkennen in Thijs. Mede doordat bij een stand van 11-7 voorsprong het opnieuw in zijn rug sprong. Toch haalde hij er nog alles uit maar het mocht niet meer baten. Een tegenstander als Thijs is dan gewoon te sterk.

Met een 5-3 overwinning werd in ieder geval de nare smaak van Budel weggespoeld en kan men met opgeheven hoofd gaan kijken naar de 2de helft van het seizoen.