HHC’16 – BC Helden: 6-2. HHC’16 zet goede reeks voort.

HHC’16 kent een geweldige start van het competitie seizoen en heeft na 2 wedstrijden maar liefst 13 punten van de mogelijke 16. Na deze eerste 2 overwinningen is het aan HHC’16 om te bewijzen dat dit geen toevalstreffers waren. Vorig seizoen streden deze 2 teams nog om lijfsbehoud in de Heren-1 afdeling, en wist HHC’16 met 6-2 te winnen in de sporthal te Heel. Tevens vond vandaag het competitiedebuut plaat dit seizoen voor Maikel, die de eerste 2 wedstrijden verstek heeft moeten laten gaan. Overige namen van HHC’16 die aantraden waren Erik Sven en Tymen. Helden kwam met een aardig sterk team opdagen. Reinier, Stefan, Günter en Frans waren namens de tegenstander aanwezig. In een iets wat frisse sporthal werd omstreeks 20:30 begonnen met de wedstrijd.

Het duo Tymen en Maikel mocht het spits afbijten. De laatste keer dat beide heren in competitie verband speelden was op 26 maart 2018 in een thuiswedstrijd tegen KBC’67 uit Kerkrade, die deze jaargang van de competitie niet meespelen. Die wedstrijd werd overigens verloren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tegen Reinier en Stefan mochten de heren uit Heel zich stukbijten. Het begin van de 1ste set liep uiterst moeizaam. De Mavis 350 shuttle werkt niet mee. Zoals al wat vaker vermeld is dit een turbo shuttle, die bedoeld is om mee naar de Maan en terug te gaan (Misschien Amerikaanse invloed, wie weet?), maar echt geweldige rally’s waren er niet mee te spelen. Zeker niet in een sterk herendubbel waar het spel snelheid sowieso al hoger ligt. Met veel missers en matige returns kwamen Maikel en Tymen dan ook snel op een flinke achterstand. Met 9-21 waren de cijfers dan ook duidelijk. Maar zonder echt een rally gespeeld te hebben was dit het aanzien niet echt waard. Set 2 was beduidend beter. Maikel en Tymen vonden de draai beter en raakte ook wat meer gewend aan de shuttle. Maikel wist zijn aanvalsspel beter in te zetten, en Tymen wist met enkele messcherpe drops en netshuttles de tegenstander goed uit elkaar te spelen. Natuurlijk bleven de foutjes aanwezig, maar met 21-19 hielden de beide heren de set. Een 3de set was nodig om tot een winnaar te komen. In deze 3de set pakten Tymen en Maikel een paar puntjes voorsprong. Tot aan het eind hielden ze dit vast, maar Helden vocht zich knap langs zij. Bij 20-20 moest er zelfs een verlenging aan te pas komen. Een shuttle in het net van Stefan bezegelde de zege voor Maikel en Tymen. Goed gewerkt mannen!

Het duo uit Heytse, Erik en Sven, namen het samen op tegen Günter en Frans in de 2de herendubbel. Deze heren uit Heytse hebben al wat vaker samen op de baan in competitie verband gespeeld dit seizoen, en ook niet onverdienstelijk. Hun eerste 2 dubbels deze competitie werden allebei gewonnen, dus dat maakte wel enige verwachtingen vooraf. Misschien dat het daarom in het begin wat minder soepel liep, want in het begin van de eerste set werden ook hier wat foutjes gemaakt en was het onrustig. Steeds een paar puntjes achterstand moesten de heren zich opmaken voor een inhaalslag naar het einde toe. Dat gebeurde ook, want aan het eind van de set werd met 21-19 gewonnen. Toen eenmaal de ban gebroken was, konden beide heren ook wat vrijer spelen. In de 2de set was het na de eerste punten niet spannend meer. Met 21-13 werd de set naar HHC’16 toegetrokken.

Maikel en Sven werden ingedeeld op de 3de herendubbel. Om nog enkele statistieken uit de boeken te halen, deze heren speelde hun laatste partij in competitie verband op 28 April 2018 tegen, jawel, Palemig! Uitgerekend tegen de kampioen van de heren-1 wisten deze 2 heren te winnen in een spannende 3 setter. Vandaag moest het tegen Reinier en Günter gebeuren. Beide jongens hebben ongeveer eenzelfde speelstijl. Veelal met smashes en drives de aanval zoeken. Tegen deze jongens werd het een lastige pot. De eerste set wisten de heren met een kleine voorsprong te winnen 21-18. De heren uit Helden wisten nu hoe dat onze 2 heren speelde, en wisten door een kleine aanpassing zich beter te weren in de 2de set. Toch bleek dit aan het eind van de set niet genoeg, want na een verlening (ja ook hier was een verlenging nodig) werd het 22-20 in het voordeel van Maikel en Sven.

Tymen en Erik waren diegene die nog overbleven voor de laatste dubbel tegen Reinier en Frans. Om ook hier de statistieken erbij te halen, hun laatste wedstrijd in competitie verband was op 3 April 2018 in en tegen Vlodrop. Hier waren beide heren sterk, en hadden weinig moeite met hun tegenstander. Kortom vandaag moet het minstens net zo goed, misschien wel beter. De opening van de wedstrijd was overduidelijk voor de heren van HHC’16. Met name messcherpe drops van Tymen waar Helden maar geen antwoord op kon verzinnen zorgde voor een 14-4 voorsprong. Wat dan wel vaker gebeurd is dat er dan laconiek gespeeld wordt. Dat gebeurde ook in deze partij. De heren lieten de teugels iets vieren waardoor Helden terug kon komen in de set. Er werd te veel afgeweken van het eigen spel en dat gaat meestal niet ten goede. Toch hielden de heren op het juiste moment de punten, waardoor er met 21-18 werd gewonnen. De 2de set moet beter, en zo geschiedde. Lang ging het gelijk op. Maar na de 11 punten drukten Tymen en Erik goed door met een enkele gelukstreffer, maar ook de drops van Tymen die voortdurend voor problemen zorgde aan de kant van Helden. Erik kon ze vervolgens heerlijk afmaken. Met 21-15 werd ook de 4de dubbel gewonnen. Op naar de singels.

Voor Maikel, die als eerste heer aan mocht treden, was het alweer even geleden dat hij een single gespeeld heeft. Tegen een tegenstander als Reinier kom je dan net iets te kort. Toch speelde Maikel zeker niet onverdienstelijk tegen deze jongen. Daar waar hij vorig seizoen nipt te kort kwam, zat hij er vandaag wel iets verder vandaan, maar met 14-21 en 17-21 werd er toch aardig partij gegeven, vooral in de 2de set. De return komt nog, en dan zal Maikel zich zeker willen revancheren. Word vervolgd.

Tymen speelde zijn single tegen Stefan. De start van de wedstrijd was gelijk opgaand. Probleem ook hier was dat met de snelle shuttle het spelen van rally’s er niet echt van kwam. Stefan heeft natuurlijk een goede smash, maar Tymen zette daar dikwijls een goede verdediging tegenover, waardoor dat wapen minder snel werd gezocht door Stefan. Toch was het Stefan die aan het eind van de set de winst pakte. De 2de set begon Tymen redelijk sterk. Paar puntjes voor op Stefan en met enkele goede slagen. Alleen zaten er ook wat (behoorlijk) slordige slagen in. Tegen een Stefan ben je dan aan het foute adres want die weet daar wel raad mee. Het kwam na een matchpoint tegen tot een verlenging. Maar ook hier weinig/ geen rally. Uiteindelijk maakt degene die de meeste fouten maakt de doorslag. In dit geval was dat Stefan waardoor Tymen de set won, en dus een 3de set gepeeld moest worden. Ook hier liep Tymen weg van Stefan met een paar punten. Stefan is een type dat niet op zal geven. Hij bleef ervoor vechten en met succes. Want bij 14-14 wist Stefan en paar punten te snoepen. Tymen sloeg ook nog eens wat opslagen onnodig uit wat niet meehielp. Een van de mooiste punten vond ook plaats in de 3de set. Een door Stefan perfect uitgevoerde crossdrop speelde Tymen uit positie, maar met een geweldige actie wist hij zijn racket toch nog onder de shuttle te krijgen en met een rolletje over de netband een punt te scoren. Dit bleef niet onopgemerkt in de zaal en leverde wat applaus van de ander spelers op die inmiddels allang klaar waren. Met mooie punten win je geen wedstrijd, want het kwam nipt te laat. Met een geweldige smash wat toch een wapen is van Stefan maakte hij de set vol met 21-18. Een zeer matige partij, maar toch spannend.

Erik speelde zijn single tegen Günter. Tot nu toe won Erik al zijn singles in de competitie. Waarom zou hij deze lijn niet doorzetten? Dat is ook precies wat Erik dacht want zijn single leverde hem weinig moeite op. Ietwat slordig in den beginne, maar toch solide om de zaak heel te houden. Met setstanden van 21-18 en 21-15 was deze single overduidelijk in het voordeel van Erik. Goed gedaan! Puntje erbij.

Als laatste (dan zet je meestal de joker in) speelde Sven tegen Frans. Sven heeft een voorkeur voor zijn geluksbaan. Of het nu bijgeloof is of niet, hij deed precies datgene wat hij moest doen, en dat is namelijk zijn single winnen. Tegen Frans had hij ook niet heel veel moeite. Door zijn spel moest hij wel inhouden vanwege de snelle shuttles, maar dat wist hij goed uit te voeren. Met setstanden van 21-12 en 21-16 is ook dit punt voor HHC’16.

Zo staat er een 6-2 overwinning op het papier na de wedstrijden. Een mooie uitslag weer van HHC’16 die hun sterke reeks voortzet. Met maar 5 verliespunten uit de eerste 3 wedstrijden doe je nog goed mee bovenin de competitie. HHC’16 bewijst hiermee dat het prima mee kan in de Heren-1 deze competitie. Aanstaande zondag staat de topper op het programma, HHC’16 uit tegen Palemig. Vorig seizoen kreeg HHC’16 hier met 7-1 op de broek. Na Palemig wacht ’t Anker nog en dan is het seizoen halverwege. Voorlopig staat HHC’16 bovenaan met 19 uit 3.