BV Heel 2 – BC Palemig 2: 6-2. Klinkende overwinning in een gelijk opgaande wedstrijd

De inhaalwedstrijd van BV Heel tegen BC Palemig stond vandaag op het programma en vandaag waren de heren van Palemig wel aanwezig in de sporthal. De tegenstanders waren nog relatief nieuw omdat wij ze nog niet eerder tegen gekomen zijn in de competitie. Wel weten we van de club palemig dat deze over het algemeen vrij sterk is. Onze captain Patrick had voor deze gelegenheid de opstelling op de schop gegooid, daardoor werden de volgende combinaties gemaakt.

De eerste herendubbel werd gespeeld door Ruud en Patrick. Tegen een degelijk verdedigende tegenstander moest men hard werken. In de eerste set leverde dat nogal wat problemen op. De verdedigende slagen waren prima te noemen van de Heerlense opponenten. Deze set werd dan ook door hun gewonnen. Hieruit werd er in de 2de set meer naar de drop gezocht door onze Heelse heren. Dat resulteerde in beter spel en meer kansen. Los van het feit dat er hier en daar een foutje in zat werd de set gewonnen. Ook in de 3de set hielden de heren het vast en dus het eerste punt voor BV Heel in een gelijk opgaande partij.

Ralf en Maurice haalden hun oude niveau weer eens uit de kast. Daar het in de laatste keren wat minder ging was er vandaag geen vuiltje aan de lucht. In 2 degelijke sets met solide spel wisten hun de dubbel op hun naam te schrijven. Weinig echte harde slagen maar veel geplaatste shuttles werden gespeeld door Maurice en Ralf. Prima heren, hou dit vast.

Maurice en Ruud speelde de 3de herendubbel. Deze verliep wat moeizamer voor BV Heel. Helaas trokken ze aan het kortste eind tegen een sterk spelende opponent.

Ralf en Tymen weten goed wat winnen is, maar kan met tijd en wijlen ook behoorlijk slordig gaan. Een van die wedstrijden was het vandaag. Eerste set liep degelijk maar werd opgevolgd door een slappe 2de set. Veel fouten en onnodige weggevers gaven de tegenstanders veel kansen. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Tot overmaat van ramp verstapte Ralf zich in de 3de set aan het eind waar ze ook nog eens achter stonden. Toch haalde ze nog een keer de gashendel open en wonnen de 3de set met 21-18.

De singels zijn het sterkste punt voor BV Heel, want vaak worden daar veel punten gehaald. Dat was vandaag dan ook niet anders. Patrick haalde in zijn singel als 4de heer vrij eenvoudig zijn punt binnen en was het snelste klaar.
Ruud kende een lastige tegenstander die veel terug wist te brengen. Maar Ruud deed wat hij moest doen en dat was zorgen dat aan het eind van de wedstrijd hij bovenaan stond. Zo geschiedde.
Maurice haalde weer eens zijn ‘no merci’ stijl naar boven in zijn singel. Op dat moment is hij levensgevaarlijk voor de tegenstander. Voor BV Heel is dat alleen maar fijn. Ook zijn singel werd binnen gehaald.

De langstdurende singel werd gespeeld door Tymen, als eerste heer moest hij flink aan de bak tegen zijn tegenstander die aan Tymen gewaagd was. Veel rally’s werden gespeeld, maar in de eerste set werd bij een stand van 19-19 2 punten verloren. Een nipt verlies in de eerste set. De 2de set begon Tymen zeer sterk. Hij wist de tegenstander elke kant uit te spelen en had de bovenliggende hand. Toch sloop er een slordigheid in, want naar mate de set werd de ruime voorsprong weggegeven. Voor Tymen het moment om op te schakelen. Met 21-14 werd de set uiteindelijk ruim gewonnen. Een alles beslissende 3de set met veel toeschouwers moest de doorslag gaan geven. Het bleef lang gelijk opgaan in de 3de set. Het publiek kon genieten van een aantal geweldige rally’s. Beide heren waren al flink vermoeid maar bleven doorgaan. Bij de wissel stond Tymen met 9-11 achter. Het bleef ongemeen spannend maar een aantal fouten zorgde ervoor dat Tymen de 3de set af moest staan met 16-21. Beide spelers kregen applaus van de mensen in de hal na een singel die bijna een uur duurde! De evaluatie leert dat je constant moet blijven spelen. Dit is een aandachtspuntje.

Eindstand is een klinkende 6-2 overwinning tegen het 2de team van palemig waar nog niet eerder tegen gespeeld is. Een mooi resultaat en goed voor de rangschikking. De volgende wedstrijd is alweer snel, namelijk aankomende zondag tegen BVM