HHC’16 – BC ‘t Anker: 5-3. HHC’16 doet wat het moet doen.

Met HHC’16 nog stijf op de laatste plaats en het verlies van laatst tegen Palemig, is het er alles aan gelegen om vandaag resultaat te halen tegen BC ’t Anker. Bij een mogelijk verlies komen er langzaam wat problemen. Teamcaptain Erik stelde de volgende spelers aan. Maikel, Tymen, Erik, Sven en Jean-Paul. ’t Anker kwam met zijn sterkste opstelling aan. Rob, Leon, Roger, Roel en Jack. Dit belooft een spannende wedstrijd.

Tymen en Maikel speelde, zoals wel vaker dit seizoen, de eerste herendubbel tegen niemand minder dan Rob en Leon. Een gelijke pot. Na het warmspelen en tossen begon de wedstrijd. Een ongekend spannende eerste set welke telkens gelijk bleef opgaan moest met een verlenging beslist worden. Beide teams ontliepen elkaar niet meer dan 2 punten. Aan het eind trokken Maikel en Tymen aan het langste eind door met 24-22 te winnen. Dat belooft wat voor de rest van de partij. Wel hadden alle heren last van de mega snelle raket (Mavis 350 shuttle). In de 2de set nam ’t Anker initiatief en kwam een behoorlijk eind los. Mede door een aantal goed gespeelde rally’s kwamen Maikel en Tymen terug tot 16-16, maar daarna werden te veel van de raketten nipt uit geslagen. Dit kostte hun de 2de set. In de 3de set werd te veel de forcering gezocht. Wat zeker met een snelle shuttle niet altijd een goede oplossing is. Met 21-11 werd dan ook verloren. Helaas, volgende keer met een goede shuttle spelen?

Erik speelde samen met Jean-Paul tegen Jack en Roger. Het is goed te zien dat J-P en Erik al langere tijd samen competitie hebben gespeeld, want beide heren lieten geen spaan heel van hun opponenten. De eerste set werd vurig gestart, en binnen no time stond er 21-6 op de borden. Dat zorgde wel ervoor dat de spanningsboog iet wat werd losgelaten. Maar met 21-14 in de 2de set was er geen vuiltje aan de lucht. De punten zijn mooi verdeeld. 1-1.

Maikel mocht deze wedstrijd samen met Sven op het toneel verschijnen. Dit keer werd gespeeld met andere shuttles (Mavis600) welke een stuk beter vlogen, en dus ook niet meteen achter de lijn uit vielen. 2 dezelfde speelstijlen kunnen elkaar soms ook wat bijten. Vooral het doorstappen op de shuttles werd vergeten, waardoor er gedurende de set wat gaten kwamen voor de tegenstander. Met Leon en Jack als tegenstanders (routiniers) heb je dan wel een probleempje. De heren van ’t Anker wisten precies waar ze de shuttle moesten plaatsen. Met 21-15 en 21-10 was het ook een duidelijke overwinning voor ’t Anker.

J-P speelde zijn 2de dubbel samen met Tymen. Hun tegenstanders waren Roel en Rob. Solide startte beide heren de wedstrijd. Tymen wist met zijn spel de aanval op te zetten, en de verfijnde drops van J-P vulde dat spel prima aan. Enkel in het begin van de eerste set klampte Rob en Roel aan, maar moesten al snel hun meerder erkennen in een ijzersterke J-P en Tymen. In de 2de set werd besloten Roel naar de backhand te serveren, zodat de return voorspelbaar werd. Dat leverde een flinke voorsprong op welke daarna alleen maar uitgebouwd werd. Met setstanden van 21-14 en 21-10 werd de overwinning behaald. 2-2 de tussenstand.

Tegelijkertijd dat de 2de ronde dubbels gespeeld werden, namen Erik en Roger het tegen elkaar op in de 3de herensingle. Beide heren waren niet ingedeeld voor de 2de ronde dubbels, zodoende konden hun aan hun single beginnen. De eerste set was sterk van Erik, want met 21-14 werd een duidelijke stand neergezet. Echter Roger nam in de 2de set meer initiatief waar Erik meer moeite mee kreeg. Het was Roger die net wat meer foutjes maakte en dus met een 21-18 ook de 2de set moest laten aan Erik.

Maikel mocht tegen Rob zijn single afwerken. Beide heren zijn elkaar al vaker tegen gekomen in de competitie en telkens wist Maikel de overwinning naar zich toe te trekken. Ook deze uitvoering werd gewonnen door Maikel met 21-17 en 21-19. Met name de 2de set liep het stroef bij Maikel, maar hij wist mede door een aantal geweldige punten de set toch te pakken.

Tymen nam het op tegen Leon, een routinier die geweldig kan plaatsen. Veel techniek heeft en dat tegen Tymen die vooral op inzet en terugbrengen van shuttles behoorlijk partij kan geven. Set 1 begon dan ook spannend. Beide heren ontliepen elkaar niets. Tymen wist bij 19-19 net de doorslag te geven waardoor hij met 21-19 won. Toch was het Leon, die met iets gevarieerde opslagen probeerde het spel van Tymen te doorbreken in de 2de set voorop kwam. Een aantal geweldige geflakkerde slagen werden niet meer gepareerd door Tymen en dat kostte hem de 2de set met 21-16. In de 3de en laatste set werd de klasse van Leon duidelijk. Nu lukte er ook veel bij Leon, maar laat niet weg dat hij het evengoed wel nog moet doen. Vooral door de vlijmscherpe drops kwam Tymen net te kort om daar een goede return uit te halen. Met 21-11 setstand lijkt het een makkelijke set, maar dat was allerminst zo gezien Tymen voor elk punt bleef gaan.

Sven moest het dan maar afmaken. De Joker van ons team. Dit mag hij doen tegen Roel. Of het nu onderschatting is of het spel, maar de eerste set moest Sven inleveren tegen de linkshandige speler. Wellicht was het wennen dat het racket aan de andere kant zat. Enfin, met een aantal goeie tips van de zijkant werd het spel zienderogen beter. Betere verdeling en meer de backhand zoekend van Roel mocht Sven de 2de set op zijn naam schrijven, dus ook in deze single is een 3de en beslissende set nodig. Ook hier bleef Sven de baas. Want met setstanden van 18-21 21-14 en 21-16 werd de wedstrijd gewonnen. Goed werk, want hierdoor werd de eindstand op 5-3 gebracht en dus broodnodige punten gescoord voor de rangschikking. Met 4 van de 10 wedstrijden gespeeld, en daaruit 16 punten zal HHC’16 geen titelkandidaat zijn, maar kan het gaan voor handhaving in Heren-1. BC Helden wordt door deze overwinning op de laatste (degradatie) plek gezet.