BV Heel 2 – BC Roggel : 5-3 geweldige comeback en uiteindelijke winst

Voor de heren van BV Heel 2 stond vandaag de returnwedstrijd tegen Roggel op het programma. In plaats van Thijs (die invaller is bij Roggel) werd sterspeler Bert meegenomen. Daarnaast namen Lou Fred en Bennie de honneurs waar voor BC Roggel. Heel trad het zijn gebruikelijke 5 heren aan. Tymen, Ruud, Maurice, Patrick en Ralf.

Een wederom goed gevulde speelavond kon de wedstrijden aanschouwen. Met als eerste de ronde heren dubbels, waarin Tymen en Ruud het spits mochten afbijten tegen Fred en Bert. Dat spits afbijten ging wel heel erg soepel, want in de eerste set werd de druk hoog gehouden op de tegenstander met goed geplaatste shuttles achterin. Fred en Bert kwamen niet boven de 10 punten. Toch draaide de Roggelse opponent het spelletje om waardoor hun het betere van het spel lieten zien in de 2de set. In de 3de set wisten Ruud en Tymen dit niet meer om te draaien en moesten zo hun verlies nemen. Helaas mannen, het zat er in.

Ralf en Maurice, welke ook een steevast herendubbel is, lijkt de goede flow van de laatste tijd wat kwijt te zijn geraakt. Hoewel de start ook op deze baan goed was voor BV Heel, wisten Bennie en Lou de tactiek te wijzigen waardoor Ralf en Maurice de 2de set moesten afstaan. In deze pot was de 3de set wel spannend, maar hadden de Heelse heren net wat slordigheden teveel. Shuttles gingen iets te vaak uit. Maurice vroeg zich af hoe het komt dat de ene week de shuttles invallen en de andere week uit. Deze vraag nemen we mee. Echter is de stand 0-2.

De volgende ronde dubbels mochten Ruud en Patrick proberen de verliespartijen goed te maken. Tegen Lou en Bert is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Beide heren die best tactisch kunnen plaatsen zijn niet zomaar te verslaan. Dit gold ook voor Patrick en Ruud, die in 2 straight sets helaas genoegen moesten nemen met het verlies.

Blijft over de ‘frameboys’. De hoop was gevestigd op deze heren om een puntje uit de dubbels te halen. Er zijn deze competitie maar weinig teams die dit duo heeft verslagen, want op een of andere manier maakt de combinatie van speltypes hun erg sterk. Ook Fred en Bennie moesten hieraan geloven. Heel voerde telkens de druk goed op en plaatste de shuttles goed. Ook de aanvallen waren scherp. Op enkele onzorgvuldigheden na was het een erg goede match. Met 2 degelijke setstanden haalde Ralf en Tymen weer een punt binnen. En in deze wedstrijd is die erg nodig. Kan dit voor de ommekeer zorgen? Met nog 4 singels in het verschiet staat het 1-3.

Patrick speelde tegen Bennie een solide singel. Patrick wist van te voren al wat hij moest gaan doen en hij hield zich dan ook aan zijn eigen tactisch plan. Met een goede uitvoering wist Patrick de partij naar zijn hand te zetten. Hij is gedurende de wedstrijd niet in de problemen gekomen. Goed gedaan!

Maurice kende veel tegenstand van Lou. Nogmaals gezegd is Lou iemand die makkelijk kan plaatsen. Maar wij hebben in Maurice iemand die, als de knop omgaat, in een ‘no mercy’ stand schiet en de tegenstander figuurlijk wil opeten. Zo werd het een heel aardige match waarin aan het eind Maurice aan de goede kant van de streep viel.

Ruud mocht tegen Fred aantreden, vooraf zou je zeggen dat dit een gelijkwaardige partij is waarin vooraf niet zomaar gezegd kan worden wie de wedstrijd zal winnen. Ruud wist goed partij te geven en dat leverde hem niet bepaald windeieren op. In de eerste set wist Fred het spel nog bij te houden, maar in de 2de set moest hij zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Ruud. Dus ook deze singel valt in handen van BV Heel, wat is er dan nog mogelijk met een 4 – 3 voordeel voor BV Heel en nog een singel te gaan?

Tymen mocht tegen sterspeler Bert zijn singel spelen. Daar hij wist in het verleden eens met een 3 setter nipt verloren te hebben was hij natuurlijk gebrand om deze te winnen. Dat was ook te zien aan het spel in de eerste set, Hoge services op de achterlijk maakte het Bert heel erg lastig. Daardoor stond de druk er meteen op, en met een 21-9 stand was het dan ook een flinke afstraffing. Bert gaf aan dat het in de 2de set zou beginnen en of Tymen klaar is voor een 3 setter. Toch ging Tymen ook in de 2de set goed van start met een aardige voorsprong. Bert schakelde hierop een versnelling hoger en wist telkens tot naast Tymen te komen, maar nooit eroverheen. Met 21-18 was de 2de set een hele mooie. Winst voor Tymen in de singel die daarin zijn niveau terug gevonden lijkt te hebben.

Na een 3-0 achterstand na de eerste dubbels leek het er even op dat BV Heel een verliespartij zou spelen, maar door deze geweldige comeback werd toch gewonnen met 5-3 van Roggel. Dezelfde stand als de uitwedstrijd eerder. Met nog een heel erg gezellige 3de helft (kantine) besloten beide teams hun avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *