BC Palemig open 2018: 04-03-2018, een 3de plek in de damesdubbel

Traditiegetrouw gaan een of meerdere teams al een aantal jaar naar het BC Palemig open toernooi, een toernooi die volgens een ’Zwitsers ladder’ systeem wordt gespeeld. Dit wil zeggen dat je de hele dag door wedstrijden speelt en geen afvalsysteem hebt zoals je dat in de meeste toernooien ziet.

Wanneer je een wedstrijd wint krijg je een sterkere tegenstander, verlies je, dan krijg je een iets zwakkere tegenstander. Zo kom je gedurende de dag steeds meer naar je eigen niveau.

De dag begon wel vroeg, want om 09:00 uur moesten de teams die deelnamen aan dit toernooi al in de sporthal aanwezig zijn, en om 09:15 speelklaar. Vanuit BV Heel waren Tymen Maikel en Lotte (BV Heel/BC Heytse) ingeschreven. Ook kwamen we een aantal bekende namen tegen die al eens eerder voor BV Heel hebben gespeeld. Zo zagen we Renée Jenniskens en Ron die namens BC Push uitkwamen in het toernooi. Sven Pelders (Ook BV Heel invloed) speelde samen met Sylvia Boekestein namens BC Palemig. Daarnaast kwamen we de bekende namen weer tegen zoals gebruikelijk. Denk aan Kees en Leon Monique en Alexandra van BC SCC, BC Helden met de nodige bekende mensen, etc.

De dag was opgedeeld in 2 poules, namelijk de mix poule en de dubbel poule. Men start eerst met een mix partij en daarna een dubbel partij per ronde. Uiteindelijk wist de organisatie 6 rondes af te werken, wat betekende dat diegene die en Mix en Dubbel speelde, 12 wedstrijden mocht spelen. 1 wedstrijd kende standen tot de 15 punten zonder verlening. Dit in een best of 3 sets. Je moet dus 2 sets als eerste de 15 punten halen. We kunnen niet anders zeggen dan dat de organisatie alles weer prima verzorgd had zoals we dat inmiddels gewend zijn van Palemig.

Tymen mocht uiteindelijk wel nog opzoek naar een andere partner gezien Maikel wegens ziekte helaas verstek moest laten gaan. Deze werd gevonden in Ron Hermse. (Niet de verwarren met Ron die namens BC Push uit kwam). Het lijkt haast ook al een traditie dat op dit toernooi de herendubbel steevast tegen Kees en Leon van BC SCC moeten spelen. Hoe dit mogelijk is heeft de organisatie niet kunnen bevestigen/ ontkennen, maar de onderlinge confrontatie werd dit keer door Tymen en invaller Ron gewonnen. Veel van de herendubbel partijen bleven lang gelijk opgaan maar helaas werd het merendeel 4 van de 6 niet gewonnen. Toch werd er een 12de plek overall gehaald van de 19 deelnemende teams.

In de damesdubbel had Lotte als partner Monique Kentstra (BC SCC/ BC Push) welke echt een zeer goed team vormde. In een verkapte mix wisten deze dames bijvoorbeeld te winnen van Patty en Renée (namens BC Push). En ook maar nipt te verliezen van de zusjes oljineck (als de naam zo goed geschreven is) die dus uiteindelijk de winnaressen waren van de dames poule. Maar de prestatie van Lotte en Monique was er ook een die zeer duidelijk vernoemd mag worden, want met een 3de plaats zijn ze in de prijzen gevallen. Er deden 13 teams mee in de damesdubbel. Proficiat dames, een geweldig resultaat.

Het mix duo Tymen en Lotte kende een zeer zware tegenstand gedurende de dag. Zo moest het duo uitkomen tegen Danny en Sylvana Delil (BC Palemig), Ron en Chin, Patty en Ruud (BC Push) die in volgorde van schrijven 3de, 4de en 6de werden in de eindstand. Zeker tegen Danny en Sylvana was het verlies maar nipt met 15-14 15-13. Toch wisten Lotte en Tymen 3 mix partijen zeer knap te winnen, waaronder een set waarin met 7-12 achterstand een 15-14 winst werd gehaald. Ook werd gewonnen van Sven en Sylvia, met name Sven werd door Lotte en Tymen van links naar rechts over het veld gestuurd. Een uiteindelijke 13de plaats van de 29 deelnemende teams mag dan ook als een goede prestatie worden gezien.

Omstreeks 17:00 werden de prijzen bekend gemaakt onder genot van een welverdiend drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *