BC Palemig – HHC’16: 7-1 Flinke dreun voor HHC’16 in mooie wedstrijd

Op een (Russisch) koude zondag ochtend in februari mochten 4 heren van het Heel Heytse combi aantreden tegen het altijd stugge Palemig. Maikel Tymen Erik en Sven mochten proberen om tegen dit team punten weg te slepen. Meerdere teams in deze competitie hebben hier al hun tanden op stuk gebeten op Palemig, dus onze heren zijn vooraf gewaarschuwd dat het niet eenvoudig word.

Vast koppel Tymen en Maikel hadden erg veel last van de zondag ochtend. Beide heren leken niet fit genoeg voor deze zware opgave. In 2 straight sets kwamen beide heren te kort om het de tegenstander lastig te kunnen maken. Het spel werd in de 2de set wel nog goed gedraaid door veel scherpe drops te plaatsen, maar het was niet genoeg.

Erik mocht met sterspeler (of sterspeler voor Palemig, daar zijn we nog niet over uit) Sven aantreden. Dit moet misschien iets nader uitgelegd worden, Sven woont en speelt sinds kort in Heerlen. Hij neemt het dus op tegen zijn clubgenoten. Enfin, ook in deze partij leken de heren van HHC nog niet helemaal wakker, want hun moesten het ook afleggen tegen de opponent. In 2 straight sets was Palemig duidelijk beter.

Maikel en Sven mochten het in de 3de dubbel gaan doen, en zowaar gingen beide heren goed van start. ze kwamen zelfs op 20-16 setpoint, dat moet je toch eigenlijk binnen halen, het tegenovergestelde is waar. Met 2 geluk shots van Palemig werd de goede spanningsboog van Sven en Maikel doorbroken en leverde de set dus in. Hiermee was ook het verzet wat gebroken en haalde de heren van Palemig ook deze match binnen.

Erik en Tymen begonnen wat nerveus aan de wedstrijd. Veel kleine foutjes en verkeerde keuzes leverde een set verlies op, maar dat was wel reden om de boel op scherp te zetten en wat tactische wijzigingen door te voeren. De 2de set bleef ongemeen spannend en gelijk gaan. Geweldige slagen werden afgewisseld met wat (flinke) slordigheden, maar toch stond met 20-19 HHC op setpoint. In een zeer close verlenging wist Palemig het dan toch te flikken.

Na de dubbels geen een punt voor HHC, dan maar uit de singels. Heer 1 Maikel vond een geduchte tegenstander. Daar waar deze vorig jaar nog bondscompetitie speelde, kwam hij nu uit voor het RCML team van Palemig. Maikel had er een flinke dobber aan en dat bleek ook uit de cijfers. Helaas kwam hij in 2 sets te kort.

Tymen mocht tegen John zijn opwachting maken. Wat zeker is dat dit voor beide heren een lastige pot word want ze ontlopen elkaar niet zoveel. In de eerste set liep Tymen achter de feiten aan. Maar begon daverend aan de 2de set, maar door een aantal onnodige foutjes moest hij ook zijn wedstrijd inleveren.

Erik als 3de heer had een betere singel. Opslagen die mooi naar de achterlijn gingen en verder weinig foutjes. Zijn tegenstander moest dan ook zijn meerdere erkennen in Erik en belangrijker nog, hij haalt voor HHC’16 een punt binnen!

Dan onze laatste Joker of sterspeler Sven, in zijn singel moest hij ook flink aan de bak. Of hij nu bang was om zijn auto op kratten terug te vinden of dat hij er echt niet aan te pas kwam weten we niet, maar wel weten we dat hij zijn singel in 2 straight sets moest inleveren.

Eindstand na een vroege zondag in Heerlen, 7-1 verlies. Palemig mag nog op de return wedstrijd komen, dan mogen hun de borst nat maken. Aankomende donderdag wordt het opnieuw een mooie match tussen HHC’16 en Helden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *