BC Donderslag 1 – BV Heel 1: 1-7. BV Heel 1 op weg naar een mogelijk kampioenschap?

Het einde van de competitie nadert voor BV Heel 1 en in deze GD4 poule lijkt het kampioenschap te gaan tussen de teams BC ’t Anker 1 en BV Heel 1. Met in de wetenschap dat het onderling resultaat tussen deze teams in het voordeel is van BV Heel 1 en nog 4 wedstrijden te spelen trad het team aan voor de uitwedstrijd in Roermond tegen BC Donderslag. Door ziekte en blessures werd Tymen opgeroepen in te vallen in het mix team.

Met de herendubbel werd voortvarend gestart, in een set met niet al te veel moeilijkheden werd solide gewonnen. Doorzetten naar de 2de set, alleen in deze set vergaten Patrick en Tymen door te zetten en werd er te veel gepield. Resultaat was dat de 2de set naar de heren van donderslag ging. De 3de set werd de draad weer opgepakt. Beter spel en tactiek leverde setwinst en wedstrijd winst op.

De damesdubbel ging een stuk eenvoudiger. Beide dames ondervonden niet al te veel problemen en haalde in 2sets een dik verdiend punt binnen voor BV Heel 1.

Nancy die vandaag als mix partner Tymen kreeg toegewezen mocht met hem de strijd aangaan tegen het mixkoppel van donderslag. De eerste set liep als gewenst. Het Heelse gelegenheidsduo kwam geen moment achter te staan, en behaalde een ruime setwinst. Toch draaide donderslag het spelletje om door proberen Nancy achterin te drukken. Dat werd door Nancy en Tymen gepareerd doordat Nancy zich nadrukkelijk aan het net ging begeven en Tymen vanuit achter de aanvallen ging opzetten. In een boeiende 2de set wist BV Heel toch het verschil te maken.

Een stuk lastiger ging het bij het vaste mix duo Patrick en Sanne. Deze wedstrijd had voor Patrick eveneens weer 3 sets, echter met het verschil dat deze wedstrijd helaas niet over de streep werd getrokken. Volgens Patrick hadden ze deze moeten winnen, maar er werden te veel foutjes gemaakt.

Met de singles voor de deur is de tussenstand 3-1 in het voordeel van BV Heel. Nancy had een spannende partij. Haar tegenstandster had vaak geen antwoord op een diepe drive die Nancy regelmatig wist te spelen, maar wist toch steeds aan te klampen. Zeker in de laatste deel van de 2de set was het Nancy die nipt de setwinst en de wedstrijd wist te pakken.

Sanne haalde in haar enkelspel een solide overwinning. Zonder al te veel problemen wist ze in 2 sets de partij te winnen.

Patrick had in het begin van zijn single nog wat opstart probleempjes, maar wist deze achterstand daarna vrij snel om te buigen naar een overwinning. Ook hier maar 2 setjes nodig.

Tymen deed wat hij moest doen en vond (op de eerste helft van de 2de set na) weinig tegenstand van de opponent.

Een klinkende 7-1 overwinning is het resultaat van een avondje badmintonnen in Roermond. Met deze uitslag gaat het er steeds meer op lijken dat BV Heel 1 dé kandidaat is voor de titel met nog maar 3 wedstrijden te gaan. Heel staat nu 6 punten los op ’t Anker en heeft t voordeel van onderling resultaat. Het is nog niet gespeeld, maar de uitgangspositie is goed.