BC Vlodrop – HHC’16: 5-3 Nipt verlies in een altijd lastige wedstrijd

Voor HHC’16 stond de 7de wedstrijd op het programma in en tegen het altijd lastige BC Vlodrop. Dit mede doordat de houten vloer van de Roerhal (bijna) altijd glad is. Voor HHC’16 de taak om hier zoveel mogelijk punten te behalen. De opstelling was iets gewijzigd doordat Maikel verhinderd was. Tymen Erik Sven en Jean-Paul vormden de equipe die het moest doen. Tegenover een ijzersterk Vlodrop met Trung Pascal Ger Hans en nieuwkomer Mike. Klokslag 8 uur nadat de turnsters hun oefeningen (met magnesium) hadden geklaard was het de tijd aan de badmintonners om de hal te betreden.

Jean-Paul en Erik namen het op tegen het koppel Trung en Pascal. De eerste set was aftasten. De gladde vloer leek mee te vallen, maar toch is het wanneer je daar speelt eerst wennen aan de omstandigheden. Hier hadden J-P en Erik ook wat last van, want na een ietwat stroeve start kwamen beide heren beter op stoom, maar iets te laat om in de eerste set nog voor Vlodrop te komen, 21-18 setstand in het voordeel van de thuisploeg. De 2de set begon beter. Meer druk op de backhand van Trung gaf de heren de kans om de 2de set te pakken, dat deden hun dan ook met een minimaal verschil van 21-19. In de 3de beslissende set maakte Vlodrop goed gebruik van hun messcherpe drops. Deze werden door J-P en Erik alleen maar hoog geretourneerd, waarmee Trung en Pascal wel raad weten. 21-11 setstand was dan ook overduidelijk.

Tymen en Sven speelde tegen Ger en Hans, beide heren spelen niet zo vaak samen en dat kwam in de eerste set naar voren. Paar keer was er een miscommunicatie en wat onnodige foutjes passeerden de revue. Hierdoor werd de set met 21-16 ingeleverd. De start van de 2de set was goed. Er werd met vlagen goed gespeeld door Sven en Tymen. Met uiteindelijk een aantal setpunten konden beide heren het verschil toch niet maken. 22-20 in het voordeel van Vlodrop en ook deze wedstrijd werd gewonnen door het thuisteam.

De 3de dubbel was voor Sven en J-P, die tegen Trung en Mike een ware cliffhanger speelden. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. In de eerste set moest het tot een verlenging komen om tot een winnaar te komen, met 25-23 werd deze gewonnen door Vlodrop. Ook de 2de set kon niet worden beslist in de reguliere 21 punten, want beide teams gaven niets toe aan elkaar. Met een stand van maar liefst 26-24 werd deze ook door Vlodrop gewonnen. Zo zie je maar dat de shuttle tot 2 keer toe nipt aan de verkeerde kant valt. Helaas heren, maar jullie zaten er heel erg dichtbij.

Erik en Tymen mochten in de laatste dubbel het uitvechten tegen Pascal en Hans. De eerste set ging mooi en gelijk op. Van beide kanten waren enkele hoogstandjes te zien. Ook hier kwamen aan het eind van de set een aantal setpunten. Toch dwong Vlodrop op knappe wijze nog een verlenging af. Erik en Tymen lieten zich hierdoor niet gek maken en haalde deze met 22-20 binnen. In de 2de set leek het verzet (en dan met name bij Hans) gebroken. Dit werd door Erik en Tymen goed uitgebuit en dat leverde een 21-9 setwinst op. Behoorlijke afstraffing. Het eerste punt voor HHC’16 is hiermee veiliggesteld. In de singles moeten meer punten komen.

J-P mocht zijn single spelen tegen Hans, en dat deed hij niet onverdienstelijk. Hij speelde in 2 straight sets naar een solide overwinning. Goed werk J-P, puntje erbij voor HHC.

Sven mocht zijn single spelen tegen Ger. Je weet als je tegen Ger moet spelen, de kans groot is dat het eindigt in een 3-setter. Bij Sven was het dus niet anders. De start was goed te noemen van Sven. Degelijk en aanvallend spel leverde een setwinst op met 21-13. Zo goed als de eerste set ging, zoveel minder ging de 2de set. Ook de verdienste van Ger, die het spel om wist te draaien naar zijn hand. 21-16 stand voor Ger betekent dat de beslissende 3de set nodig is. Hierin speelde Sven weer zijn eigen spel en wist Ger weg te drukken. Met dezelfde cijfers als in de eerste set wist Sven ook een punt voor HHC binnen te halen.

Erik mocht tegen Pascal singelen. Een lastige tegenstander met veel routine. Winst halen tegen een Pascal is erg lastig en dat ondervond Erik dan ook. Maar toch wist Erik goed bij te blijven in de sets. Aan het eind van de set schroefde Pascal het tempo net wat op waardoor hij toch aan het eind van de set vooraan stond. Ook de klasse natuurlijk van zo’n speler. Met setstanden van 21-16 en 21-19 is het geen schande om van Pascal te verliezen. Jammer Erik, er zat misschien meer in.

Waar ook meer in zat was de single van Tymen tegen Trung. Beide heren brachten leuke rally’s op de baan. Tymen had veel last van shuttles die gemiddeld 10cm te ver naar buiten landden. Dat maakte dat Trung niet gemakkelijk maar wel met wat ruimere cijfers won. Na de wedstrijd gaf Trung te kennen dat hij vond dat er veel uitgeslagen werd door Tymen, en verder een gevaarlijke tegenstander was in de rally’s. Set standen waren 21-15 en 21-13 in het voordeel van Trung.

Alle spelers van HHC’16 wisten 1 punt te halen. Aan het eind van de wedstrijd leverde dat 3 punten op in de lastige Vlodropse hal met een tegenstander die behoorlijk op sterkte was. Geen slecht resultaat al was er misschien meer te halen. Er was een puntje van kritiek, want in de zeer gewaardeerde kantine van Vlodrop was de weisse op! Tegenvaller jongens. Voor de volgende keer werd beterschap beloofd. Enfin, na nog een gezellige 3de helft keerden de heren huiswaarts.