HHC’16 – BC Palemig: 5-3. HHC maakt grote stap in lijfbehoud na zeer knappe overwinning tegen kampioen Palemig.

Vandaag stond er een zware taak op het programma voor HHC’16 in de strijd om lijfsbehoud in heren klasse 1. De huidig kampioen en titelkandidaat voor dit seizoen (BC Palemig uit Heerlen) kwam op bezoek in de sporthal te Heel. De uitwedstrijd werd door HHC nog dik verloren met 7-1, dus de vooruitzichten waren zwaar te noemen. HHC moet nog 7 punten halen uit 2 wedstrijden om ’t anker voorbij te schieten en zo zeker te zijn van lijfsbehoud. In de onderste regionen is het daarnaast ook nog eens spannend met Linne en Helden die eveneens nog niet veilig zijn.

Mart Willen werd als reserve opgeroepen om Tymen te vervangen die zoals eerder aangegeven dit seizoen niet meer in actie komt. Deze vaste waarde binnen BV Heel kan nog wel eens voor het verschil zorgen, gezien Mart constant is wat al vaker gebleken is. Hoe dat vandaag zal uitpakken?

BC Palemig kan, mits het 1 punt haalt in Heel, voor de 3de keer op rij kampioen worden in de Heren 1. Dit zou een prestatie van formaat zijn, gezien sinds het bestaan van de competitie dit nog niet vaak is voorgekomen. Deze competitie jaargang was echter wel lastiger voor Palemig dan andere jaren, gezien het verschil kleiner is en de tegenstand ook groter is geworden mede door KBC die sinds dit jaar deelnemen aan de RCML competitie.

De eerste dubbel (Welke normaal Maikel en Tymen is) werd nu gespeeld door Maikel en Mart. De tegenstanders van Palemig waren Ronald en Rob. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Maikel en Mart, die als een raket uit de startblokken schoten. Al snel stond er een 11-4 tussenstand op de borden wat voor de heren van Palemig reden was om en interval te houden in de set. Dit leek voor de heren uit Heel een kleine verrassing, want toen de heren weer gingen spelen moesten ze 6 punten op rij inleveren, Toch pakte Mart en Maikel de draad op door scherpe drops aan het net. Met 21-16 was de winst van de eerste set voor Heel. In Game 2 bleef het heel lang gelijk op gaan, maar Maikel en Mart behielden telkens de voorsprong. 21-18 was een terechte set stand en de winst van het 1ste punt ook terecht voor HHC.

Sven en Jean-Paul namen de honneurs waar voor de 2de dubbel. Dit duo uit Heythuysen voelde elkaar prima aan. Toch was het J-P die tijdens het warm slaan al last kreeg van zijn slag arm. Dit bleek in de wedstrijd dan ook teveel op te spelen. Met 2x 21-12 kwamen de heren van HHC er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Na deze wedstrijd gaf J-P dan ook op met een blessure en zou Mart de 2de wedstrijd van J-P overnemen.

De 3de herendubbel was die tussen Maikel en Sven, 3x het scheepsrecht zou je zeggen? Want de voorgaande 2 dubbels werden nipt niet gehaald. Dan zou het vandaag uitermate welkom zijn. De start was lastig tegen John en Rob. Deze 2 routiniers uit het vak zijn behoorlijk lastig. Hier kwamen Maikel en Sven ook achter. Toch wisten ze de set naarmate de partij om te draaien ten faveure van HHC. Zeker aan het eind drukte de heren goed door en zette een 21-17 stand op de borden. Voor Rob en John hét signaal om de druk op te voeren. Sven wist door toedoen van goed drukken door John zijn clear niet meer achterin te krijgen. Dit resulteerde vaak in een smashkans voor Palemig, welke dan ook werd afgemaakt. Met 21-15 was deze set duidelijk voor Palemig. Dan de 3de set. Met enkele tips van de zijkant werd door Maikel en Sven een iets ander spelpatroon gespeeld. Dit worp meteen zijn vruchten af en een 11-3 voorsprong met gevolg. Maar vanaf 17-5 voorsprong ging het snel achteruit met het spel. Het werd 19-15 en zelfs 20-17. Het beslissende punt kwam van een fout van Rob, die de shuttle te laat inschatte en pardoes in het net speelde. Kantje boord werd deze wedstrijd gewonnen, maar het punt is broodnodig!

De 4de herendubbel was deze tussen Eric en origine J-P. Deze laatste is geblesseerd geraakt en werd vervangen door Mart. Dit duo liet zien dat wanneer het geconcentreerd speelt behoorlijk sterk voor de dag kan komen. In 2 straight sets met grote verschillen werd dan ook gewonnen van Ronald en Arnold. Laatst genoemde kwamen niet in de partij voor omdat de shuttle langzamer is dan diegene welke ze normaal gewend zijn. Dat is het nadeel van de uitwedstrijd omdat het thuisteam de shuttle bepaald. Andersom heeft HHC veel last gehad van de juist snellere shuttle in Heerlen. Met de singels nog te gaan is de tussenstand 3-1 in het voordeel van HHC!

Mart begon als 4de heer het eerst aan zijn single tegen Arnold. Daar had Mart, die vandaag sowieso in een ijzersterke vorm verkeerde, niet veel moeite mee. Hij wist zijn spel op te dwingen en dat is altijd een goed teken in de single. 21-12 en 21-6 setstanden leverde maar weer eens een punt op. Mart haalt hiermee 3 punten uit 3 partijen als invaller, wat je noemt een gouden wissel! Vele trainers in de voetballerij zouden hier jaloers op zijn, enfin dit is een andere sport.

3de Heer Sven kreeg tegen Marc, welke hij ook als opponent tegenkwam in Heerlen, weer eens een zware dobber. Niet te vergeten dat Marc een zeer complete speler is en het zeer lastig is daartegen te winnen. Sven haalde alles uit de kast in zijn single om het verschil te kunnen maken. Echter de 3setter daarvoor in de dubbel met Maikel had hem al teveel energie gekost. Met 21-12 en 21-17 kwam hij zeker in de 2de set nog dichtbij, maar nipt niet genoeg om het punt in Heel te houden. Knap gewerkt maar volgende editie beter. Conditietraining voor in de zomer?

Eerste heer Maikel mocht in absentie van Rico het opnemen tegen John. En dat dit een lastige tegenstander is dat bleek wel in de eerste set. Maikel kreeg met zijn iet wat te korte serve geen poot aan de grond. Meteen werd de druk opgebouwd door John en dat leverde hem een 21-7 winst op in de set. Dat zal voor Maikel toch anders moeten wil hij hier nog een 3de set van maken. De serve in het begin van de 2de set was stukken beter en daardoor liep het spel bij Maikel ook anders. Toch is het verschil in tactiek waar John het verschil liet zien. Maikel kwam in de 2de set (met nog eens een kapotte spanning) niet verder dan 13 punten. Helaas!

Erik was de laatste die aan zijn single begon tegen Rob. Dit werd een ongelofelijk spannende partij. De eerste set was lang en gelijkwaardig. Vele rally’s volgde mekaar op en beide spelers gaven niets toe. Toch had Erik een momentje gevonden waarin hij voordeel kon halen en benutte dat ook. 21-18 winst in de eerste set is belangrijk. Zeker in zo’n gelijkwaardige partij. In de 2de set moest Erik diep gaan om Rob bij te blijven, en duidelijk was te zien hoe Rob op conditioneel gebied aan het eind van de set moest inleveren. Dat punt wist Erik te benutten om bij te komen. Met een verlenging bij 20-20 wist Erik de beslissende punten te maken. Super gedaan!

Dat alles bij elkaar opgeteld, heeft HHC 5 punten dik en dik verdiend tegen Palemig. Daarentegen heeft BC Palemig met deze wedstrijd het kampioenschap veilig gesteld in de Heren 1. Namens HHC willen wij hun dan ook van harte feliciteren met het 3de kampioenschap op rij, en zeker deze was er eentje die niet gemakkelijk was. In de kantine werd nog een feestje gebouwd met de leden van BV Heel, HHC en natuurlijk kampioen Palemig en aanhang!

Na dit feestje is voor HHC nog een belangrijke wedstrijd te spelen, en het zal thuis tegen directe concurrent BC Helden minstens 2 punten moeten pakken om zeker te zijn van lijfsbehoud in de afdeling heren 1. Deze opgave lijkt niet al te moeilijk, maar het moet wel nog gebeuren. 17 mei is de sleutelwedstrijd in de competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *