BV Heel 2 – BC Maasdroppers 3: 7-1. Laatste wedstrijd in de competitie wordt afgesloten met een klapper!

Hoewel er voor beide teams niets meer op het spel stond in de competitie, moest deze wedstrijd wel nog gespeeld worden. BC Maasdroppers staan 4de met 49 punten uit 13 wedstrijden en BV Heel staat daar 2 puntjes onder met evenveel wedstrijden gespeeld. Je zou dus kunnen zeggen dat dit gaat om plek 4 in de eindklassering. Deze wedstrijd was al eens uitgesteld door de tegenstander vanwege personele problemen. BV heel 2 kende in aanloop naar deze inhaalwedstrijd ook personele problemen. Daardoor werd er aanspraak gemaakt op 2 invallers, Mart en Paul, en daarnaast moest Tymen, die terugkomt uit een blessure, ook in actie komen voor de uitgevallen Ralf. Vaste spelers Ruud en Maurice completeerden de 5 man sterke formatie voor vanavond. Maasbracht wist met 4 man af te reizen naar het verre Heel (andere kant van de maas). Jan, Ad, Ton en Léon vormden het 4-tal dat het opnam tegen thuisteam Heel. Gezien teamcaptain Patrick afwezig was werden die honneurs waargenomen door Tymen. Met wat gegoochel werd er een passende opstelling op papier gezet. Gestart werd met de dubbelspelen.

Mart en Ruud mochten samen het spits afbijten tegen het altijd sterke Jan en Ad. Het begin was zeer overtuigend van BV Heel. Goede opbouw werd verzorgd en met goed geplaatst spel van Mart werden de punten een na een binnen gehaald. Met een 21-10 setstand was de eerste set voor BV Heel. In de 2de set was het behoorlijk spannend, want beide teams wisten elkaar nauwelijks meer te ontlopen. Mede doordat Ad en Jan meer met pressie speelden vanaf de achterlijn zorgde ervoor dat de Heelse heren meer moeite hadden om het spel te verdelen. Er moest een verlenging aan te pas komen. Daar waar bij een set/ matchpoint tot 2x toe een flick serve geprobeerd werd die meteen werd afgestraft door Jan wisten de opponenten hun eerste setpoint te verzilveren. Setstand 23-25. Daarbij moet gezegd dat BV Heel erg veel pech had met een aantal shuttles die maar nipt langs de lijn vielen. Na deze enerverende set liep het voor BV Heel minder in de 3de set. Veel shuttles vielen uit en het eigen spel kon even niet opgepakt worden waardoor de heren uit Maasbracht met 21-10 met de set en de match aan de haal gingen.

Op baan 2 stonden invaller Paul samen met Maurice tegen Ton en Léon. De heren voelden zich feilloos aan, want daar waar Maurice iets meer de aanval en dus de druk verzorgde was het Paul die met zijn bekende plaats spel de tegenstanders met tijd en wijlen zoek speelde. In de eerste wisten de opponenten 12 punten te behalen tegen dit duo, en in de 2de set ging het voor Maasbracht ietsje beter, maar met 14 punten moesten de heren ui Maasbracht de wedstrijd en het punt in Heel laten. Puik werk!

In de 3de dubbel was het moment aangebroken dat Tymen zijn rentrée maakte na aantal weken blessureleed. Samen met Mart mocht hij het opnemen tegen Jan en Ton, ook een geroutineerd duo dat al ettelijke jaren samen op de baan staat. Het begin was nog zeer wennen voor Tymen omdat, naar zijn zeggen, het ritme toch wel ontbreekt. Maar ervaring en een routinier als Mart als partner maken veel goed. En dat ze beide veerkracht hebben lieten ze in de eerste set zien. Met 17-19 achterstand wisten ze de set toch nog te pakken met 22-20. In de 2de set liep het bij de heren alweer wat beter. Ook al moet gezegd dat de weerstand van Maasbracht goed te noemen was. Toch was het aan het eind van de 2de set aan de heren uit Heel om het verschil te maken. Met 21-16 werd deze set duidelijk gewonnen. Rentrée van Tymen levert een puntje alvast op.

Ruud mocht ook samen met Paul een tijdelijk duo vormen en tegenstanders Ad en Léon maakten weinig kans tegen deze formatie. De eerste set kwamen de heren van Maasbracht er echt niet aan te pas en wisten de 10 punten grens niet te passeren. Dit is mede de verdienste van de heren uit Heel die solide en geconcentreerd speelden. Dat werd ook gedaan in de 2de set, daar waar Maasbracht wel iets meer weerstand op de baan wist te tonen. Toch leverde het voor Maasbracht maar 11 punten op en daardoor wist BV Heel weer een puntje te halen.

Dan de singles, gezien er door de uitzondering op een maandag gespeeld werd, en maar 2 wedstrijdbanen beschikbaar waren, werd er met 2 singles begonnen. Heer 2 Mart nam het op tegen Ad. De aanvang van de wedstrijd ging moeizaam voor Mart. Een strakke serve van Ad kon maar met moeite gepareerd worden. Dit leverde een aantal punten op voor Ad die met 8-7 voor kwam. Dat was het punt waar Mart voor de ommekeer zorgde. Hij wist met zijn schijnslag van achteren (droppen waar hij een schijn clear speelt) veel punten te halen. Ook drukken op de backhand van Ad leverde resultaat op. Hierdoor was Ad uit zijn zone gespeeld en moest met 21- 9 de set aan Mart laten. Set 2 verliep ongeveer gelijk aan set 1. In het begin stoof Ad uit de startblokken en wist wat punten uit te lopen. Mart liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en speelde zijn eigen spel door. Ook set 2 ging met 21-9 naar Mart. Klasse gespeeld.

Op hetzelfde moment begon Maurice als 3de heer aan zijn single tegen Léon. De eerste set liep mooi gelijk op. Léon wist met wat geplaatste shuttles toch behoorlijk wat punten te halen. Maurice daarentegen wist met zijn lengte en inzet aan het eind van de set meer terug te krijgen en zelf aan te vallen. Dat leverde geen windeieren op, want met 21-15 was de set duidelijk voor Maurice. In de 2de set besloot Maurice meer op de no mercy stand te spelen die we wel vaker gezien hebben. Constant spel is daarbij een grote factor. Dat beheerst Maurice erg goed en daarmee wist hij de 2de set ook naar zich toe te trekken. 21-12 set stand en daarmee nogmaals een punt voor BV Heel.

Ruud mocht als 4de heer vandaag spelen tegen Ton. Ruud speelde veel op de aanval in zijn single, maar Ton is een speler die veel returns uit de aanval terug weet te leggen, dus dat betekend dat het een spannende wedstrijd wordt. En zo geschiedde, daar het in de eerste set nog met 21-15 een redelijk verschil was liep het in de 2de set een stuk stroever voor Ruud. Ton beet zich vast in zijn laatste kans om er nog een 3de set uit te halen wat zo nu en dan voor een spektakelstuk zorgde. Het nog aanwezige badminton publiek genoot hiervan. Aan het eind van de set wist Ruud de 21-19 over de streep te tillen. Single gewonnen Ruud, zeer netjes!

Als laatste mocht Tymen zijn eerste single in weken spelen tegen Jan. Speler die nooit opgeeft en gevaarlijk is tot op het laatste moment. De eerste set begon erg simpel voor Tymen. Een goede hoge opslag op de baseline gaf Jan de nodige moeite. Vele shuttles werden slecht terug gespeeld of uitgespeeld. Het kostte Tymen weinig moeite om de eerste set binnen te halen met 21-12. De 2de set was echter een ander verhaal. Jan besloot om in de rally de backhand hoek van Tymen te zoeken. Daar kwam hij wel goed onder maar mistte de finesse om daar een goede return uit te halen. Mede door het aantal weken niet spelen. Deze set moest Tymen met toch flink wat slordigheden laten aan Jan met 15-21. Tijd om dit in de alles beslissende 3de set goed te maken. Dat deed Tymen dan ook. Vanaf meet af aan pakte Tymen de voorsprong om deze niet meer af te staan. Aan het einde van de set wist Jan een paar foutjes te maken waardoor de winst naar Tymen ging. 21-17 setstand. En ook hier het punt voor BV Heel.

BV Heel 2 sluit haar seizoen af met een klinkende 7-1 overwinning, en deze is terecht te noemen gezien het wedstrijdverloop. Dit betekent ook dat BV Heel hierbij de 4de plaats overneemt van BC Maasdroppers. Terugkijkend op het seizoen is dit een puike prestatie.