HHC’16 – BC Helden: 6-2. HHC’16 grijpt net naast de 3de plaats na degelijke winst op concurrent Helden.

De allerlaatste competitiewedstrijd dit seizoen in de RCML werd gespeeld in Heel op donderdag 17 mei tussen HHC’16 en BC Helden. Daar waar eerder in deze competitie deze teams nog tegen degradatie vochten, werd het nu een direct duel om plek 3 in de competitie gezien de kleine verschillen onderaan, en dat eigenlijk al zeker was dat BC Linne (welke helaas ook gaat stoppen in de competitie) degradeert uit Heren 1. Voor HHC nog kans op een prijsje dus. Maar dan zal er met ten minste 7-1 gewonnen moeten worden van Helden, geen gemakkelijke opgave gezien in de uitwedstrijd nog verloren met 5-3. Eerste heer van Helden was vandaag afwezig waardoor de linies wat opschoven bij de tegenstander. HHC’16 mist nog steeds Tymen die uit een blessure terug aan het komen is waardoor Mart als invaller werd opgeroepen. Verder speelden voor HHC de bekende namen van de laatste weken, Erik Maikel en Sven.

Maikel en Mart mochten als ‘Heels duo’ de eerste herendubbel spelen tegen Reinier en Stefan. Het begin was zeer degelijk et noemen. Wellicht moest de tegenstander wennen aan de zaal en aan de shuttle, maar de setstand loog er niet om. Met 21-7 werd een duidelijk verschil gemaakt. In de 2de set kwamen de heren van Helden beter op stoom en dat betaalde zich terug. In een spannende set wisten beide teams elkaar maar weinig te ontlopen. Met een verlening moest de set beslist worden. Daarin wisten Maikel en Mart net het verschil te maken. De tegenstander is net te laat op stoom gekomen om nog een 3de set af te dwingen. Puntje is voor HHC.

Erik die samen met Sven in de 2de herendubbel mocht aantreden, moesten dit doen tegen Günter en Frans. Dit duo uit Heytse had in hun dubbel minder moeite dan het heels duo. Met 21-10 en 21-11 werd een solide game gespeeld en daarmee ook een punt veiliggesteld. Goed werd heren. De opponent kwam er eigenlijk geen moment aan te pas en verloor hiermee terecht de wedstrijd.

Dan de 3de herendubbel, Mart en Erik. Tegen Reinier en Günter. Hetzelfde als voor de 2de herendubbel ging ook op voor dit duo. Met 2 sterke sets wisten beide heren de dubbel binnen te halen en lieten de heren van Helden weinig kans.

Als laatste dubbel van het seizoen mochten Maikel en Sven het opnemen tegen Stefan en Frans. Daar het in de eerste set erg goed verliep werd het spel naar mate de 2de set slordiger. Zelfs met een aantal kansen op de winst wisten de heren net niet door te drukken. In de beslissende 3de set was het verzet van beide heren gebroken en was het een slordige set van HHC kant. Helden maakte hier dankbaar gebruik van om zijn eerste punt binnen te halen.

Maikel speelde zijn single tegen een sterke Reinier. Goed was te zien hoe Reinier op technisch vlak de bovenliggende partij was. Toch had Maikel met zijn spel veel terug en wist regelmatig goede aanvallen te plaatsen. Tegen het eind van de 1ste set was het spannend voor de setwinst. Met 19-19 haalde Maikel een keer goed door en wist Reinier een shuttle uit te slaan. Ook de 2de set bleef ongemeen spannend tussen beide heren. Toch wist Reinier op technisch vlak aan het eind van de set Maikel te verschalken. De beslissende 3de set leek de pijp leeg bij Maikel waardoor hij net niet ver genoeg meer achterin kwam en druk kon blijven zetten. Verdienste ook van Reinier die amper verzwakte door de wedstrijd heen en terecht zijn enkel won. Tweede punt voor Helden wat is er nog mogelijk?

Erik speelde als 2de heer tegen Stefan. In de eerste set liep het wat stroef voor Erik. Veel van zijn aanvallen werden goed terug gelegd door Stefan. Met 21-19 wist Stefan dan ook de eerste set te winnen en was het voor Erik zaak zijn spel te verdraaien. Dat gebeurde dan ook en met succes, want de 2de set werd redelijk overtuigend met 21-14 gewonnen. Het verzet van Stefan leek daarmee ook gebroken want in de 3de set wist Erik zijn spel door te trekken naar het einde. 21-12 set stand maakt dat deze single door HHC gewonnen werd.

De 3de single was voor Mart en Günter. Mart als routinier kende maar weinig moeite om deze winst te pakken. Hij bleef constant spelen en wist met zijn spel Günter aan het lopen te houden. Het initiatief lag telkens bij Mart en het zag er dan ook geen moment naar uit dat Günter aanspraak ging maken op de overwinning. Knap gespeeld Mart.

Laatste enkel van het seizoen was voor Sven, die na vele nipte verliezen wel weer eens toe was aan een winst in de single. Tegen Frans had hij dan ook een goede tegenstander om te laten zien wat Sven kan. Zijn powerslagen waren bij tijd en wijle Frans te machtig. Dat leverde dan ook 2 mooie setstanden op. En een terechte winst voor Sven die daarmee breekt met het nipt verliezen in 3 sets.

De laatste wedstrijd was een goede en verdiende winst voor HHC. Met 6-2 was het echter niet genoeg om naar de 3de plek te springen in de competitie, wat gezien het seizoen misschien ook niet terecht zou zijn geweest. Toch kan worden teruggekeken op een geslaagd seizoen in Heren 1. De doelstelling om in de 1ste afdeling te blijven is behaald. Zeker halverwege het seizoen was het nog spannend of HHC niet zou gaan degraderen. HHC eindigt op een mooie 4de plek achter Palemig, KBC en Helden. Maar voor Linne, ’t Anker en Vlodrop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *