Blacklight toernooi Leudal 2018 was een geslaagd evenement!

Zondag 22 april 2018 was er binnen badminton Leudal een heuse primeur! Namelijk een blacklight toernooi welke gehouden werd in sporthal Laco te Heythuysen. Al een aantal maanden van te voren waren de plannen bedacht en de voorbereidingen gestart. Vandaag was het dan na al dat werk zover.
De verschillende onderdelen zoals de blacklight lampen, tape, textiel stiften, breekstaafjes etc. waren allemaal aanwezig in de vroege ochtend. Omstreeks half 9 startte de bouwploeg met het klaarmaken van de hal. Dat is nogal een werkje waarin velen zich zullen verkijken.
Om even wat cijfertjes te noemen. 10 mensen waren aanwezig voor de opbouw. 8 lampen a 400 watt blacklight, 4 statieven a 35kg, 200 meter stroomkabel, 26 rollen tape a 25 meter voor 6 velden en netten af te plakken voor de zichtbaarheid, 4 verpakkingen met lichtgevende breekstaafjes voor de lotingen, 1 set textielstiften en natuurlijk een aantal kokers met shuttels. Deze voorbereingen alleen al kostte een uur werk. Daarna gingen de TL lichten uit in de hal en werd de voorbereiding ‘zichtbaar’!
blacklight tournooi opbouwen blacklight tournooi belijning blacklight tournooi belijning geel blacklight tournooi belijning oranje blacklight tournooi belijning oranje en geel

Om 10 uur ’s Ochtens was een blok gereserveerd van 2 uur voor de jeugdspelers. In totaal waren er 30 jeugdige badmintonners en dynamic tennissers aanwezig wat zorgde voor een volle sporthal. De jeugd heeft de toekomst en die jeugd was dan ook ruim aanwezig. Hoewel de donkere hal met de speciale verlichting voor de jongens en meisjes even wennen was, verliep naar mate de ochtend het spel beter en beter. Door middel van gekleurde breekstaafjes werden de teams geformeerd. Van elke kleur waren 4 stuks aanwezig, zodoende kwamen 4 spelers per veld tot stand. de duo’s werden dan onderling samengesteld. De staafjes werden gepakt uit een doos waarin men niet kon kijken voor de eerlijkheid. Na een 6 tal ronden van 10 minuten te hebben gespeeld werd in de kantine van sporthal een beker limonade aangeboden, en een top 3 spelers bekend gemaakt. Dit laatste puur voor de leuk om het toernooitje toch iets competitiefs te geven.
Aan het eind van de ochtend waren alle jeugdleden erg enthousiast over dit toernooitje. Hieronder enkele afbeeldingen:
blacklight tournooi donker impressie
Na een half uur pauze en een klein changement mochten de eerste groep volwassen spelers de baan betreden. Omdat er een redelijke hoeveelheid aanmeldingen waren vanuit de deelnemende clubs, was besloten in 2 groepen te werken. Groep 1 van 12:00 tot 14:00 (BV Heel, BC Roggel en BC Push) en groep 2 van 14:00 tot 16:00 (BC Neer en BC Heytse). Ook hier was het voor de volwassen spelers wennen aan de nieuwe setting. Velen hadden erg veel last van het timen van de shuttle. Echter na een tijdje werd er met vlagen goed badminton gespeeld. Vanaf de zijkant stonden de spelers die een ronde rust hadden te genieten van de andere partijen. Na de 2 uren spelen in rondes van 10 minuten elk werd er gewisseld.  Nu mocht groep 2 aantreden in de blacklight hal. Voor deze groep gold hetzelfde als voor de andere, namelijk dat het erg wennen was aan de situatie. Maar ook hier werden geweldige partijen gespeeld en was iedereen louter positief. ook hieronder nog enkele afbeeldingen van de middag:
blacklight tournooi spelers met oranje belijning blacklight tournooi spelers met oranje belijning

Tevens hadden alle spelers ook goed gevolg gegeven aan de roep om witte of fluorescerende kleren te dragen voor de zichtbaarheid. Met de textielstiften werden de leukste creaties gemaakt. Ook de restjes tape die over waren werden goed gebruikt om bijvoorbeeld smileys op de shirts te maken.

Om nog maar eens een getal te noemen: aan het eind van deze dag waren er maar liefst over de 70 spelende leden die deel hebben genomen aan deze unieke ervaring! Omstreeks 16 uur werden de TL lichten weer aangezet om alles op te ruimen. Vele handen maakten ook hier licht werk en met een goed half uur was alles ingepakt en opgeruimd.
We willen hierbij de organisatie hartelijk bedanken voor hun inzet. Door hun uren in planning en voorbereiding is dit evenement mogelijk gemaakt. Daarnaast ook zeker niet te vergeten de gemeente Leudal voor de subsidiering, Sportcentrum Laco te Heythuysen voor de accommodatie, en last but not least alle mensen die op deze geweldige dag aanwezig waren en deel hebben genomen aan dit unieke toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *