HHC’16 na een moeilijke week in degradatie gevaar

Deze week mocht het team HHC 2 maal aantreden in de competitie Heren1. Zowel tegen ’t Anker als tegen Linne mochten ze hun opwachting maken. In de strijd om de laatste plaat van de poule zijn het belangrijke wedstrijden. Hier steken laten vallen betekent dat je in de degradatiezone komt.

Allereerst de uitwedstrijd tegen ’t Anker in Buchten. Zonder Tymen die met een schouder blessure deze competitie niet meer in actie komt, moest het tegen een sterk Anker aan de bak. De dubbels werden tactisch ingedeeld zodat de 2de dubbel zeker kans van slagen had om een punt te pakken. Sven en Maikel konden tegen Leon en Rob te weinig inbrengen om aanspraak te maken op de overwinning in deze partij. Maar deze tactische zet zorgde er wel voor dat Jean-Paul samen met Erik een punt konden halen tegen hun opponenten. De overige 2 dubbels (Jean-Paul met Maikel en Sven met Erik) konden in de maar 1 partij binnen halen.

Maikel kende tegen Rob dit keer een lastige single. Waar hij in Heytse wel nog van Rob kon winnen was het in Buchten andersom. Erik wist zijn Single tegen Leon knap te winnen. In 2 straight sets was het een duidelijk punt voor HHC. Sven als 3de heer kon in 3 sets nipt niet winnen van zijn opponent. Het belangrijke 3de punt werd door Jean-Paul gehaald in de laatste single. Een 4-4 gelijkspel is niet iets waar de heren van HHC op gerekend hadden. Ook gezien de 3 setters zat er meer in de wedstrijd, maar kwam het er niet uit.

Dan de wedstrijd uit tegen Linne, altijd een zeer lastige gezien ook de vloer van hout is en de lijnen op de vloer meer weg hebben van een palet van een Hollandse meester dan effectief voor de sporters. Enfin, beide teams hebben hiermee te maken. Toch is het altijd oppassen. Dezelfde heren als uit tegen ’t Anker betraden ook vandaag weer de baan. Met wat lichte pijntjes van maandag werd de wedstrijd gewoon aangevangen.

Maikel en Sven hadden het lastig in de eerste dubbel. Net als in Buchten konden ze niet naar de winst grijpen en moesten het punt aan Linne laten. Jean-Paul en Erik kende een geweldig spannende pot. Daar de eerste set naar HHC ging, werd de 2de afgestaan aan Linne. In de alles beslissende 3de set wisten onze heren met 22-20 in de verlenging te winnen! Dat kon nog maar zo de andere kant op vallen.

Maikel en Jean-Paul wisten hun dubbel in 3 sets te winnen. Sven en J-P moesten in hun dubbel de meerdere herkennen aan hun tegenstanders. Met 2-2 na de dubbels moesten de enkels voor de punten gaan zorgen. Maikel had hierin geen kans tegen een altijd oersterke Erik (let wel Erik Schouten van Linne en niet onze Erik). Dan Erik Kleuskens (ja die van HHC) wist in zijn single degelijk te winnen. Dat is al de 2de single winst in 3 dagen tijd. Knappe prestatie. Sven wist in 3 sets net niet te winnen wat erg zuur was. Ook gezien het maandag uit bij het Anker ook al het geval was. J-P wist zijn single ditmaal ook niet over de streep te trekken. Dat betekent een 5-3 verlies bij Linne, wat een directe kandidaat was voor de laatste plek. Daarmee lijkt Linne redelijk veilig.

De strijd om degradatie gaat nu tussen ’t Anker, Helden/Panningen en HHC. Helden heeft tot nu toe nog de minste papieren maar wel nog 2 wedstrijden meer te gaan. HHC moet in de aankomende wedstrijden (BC Palemig thuis en Helden thuis) 7 punten pakken om zich safe te spelen ten koste van ’t Anker. Deze laatste heeft al zijn wedstrijden gespeeld en kan nu alleen nog maar toekijken.

Het zal spannend worden, maar HHC is niet uit de zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *