BVM ’81 3 – BV HEEL 3: 4-4

BVM ’81 3 – BV Heel 3: 4-4

In deze drukke badmintonweek voor BV Heel waarin het mixteam van Heel 2 maar liefst twee wedstrijden gespeeld had, mochten de heren van dat team ook nog eens aan de bak in de herencompetitie; deze zondagmorgen in Munstergeleen. De tegenstander deed vorig seizoen lang mee om de prijzen in Heren 2 dus het beloofde een flinke klapper te worden.

Op deze grijze en winderige (voor sommigen vroege) en daarnaast ook koude zondagochtend moest er flink warmgelopen worden omdat de temperatuur in de hal in Munstergeleen wel erg koud was voor de meeste spelers. Trainingsvesten en broeken werden dan ook veelvuldig gebruikt. Doordat Maurice enkele pijntjes had overgehouden aan de mixmatch van afgelopen donderdag moest Tymen de opstelling nog een beetje bijschaven in plaats van de gebruikelijke dubbels.

Vaste prik bleef wel de combi Maurice en Ralf die zich dit seizoen op de baan gevonden lijken te hebben. In Noël en Vincent troffen ze een zware en ervaren tegenstander. In de eerste set wisten beide heren goed bij te blijven, maar in de 2e set bleek de tegenstander toch een duidelijk maatje te groot. Volgens Ralf was het typische zondagochtend gevoel daar debet aan. Geen probleem Ralf, daar hadden er meer last van. Voor de gelegenheid werd het oude duo uit het vorige seizoen Ruud en Tymen hervormd. Dit bleek in de eerste set een goede combinatie. Want met aanvallend spel (veel drives, smashes en sommige drops) werd deze set binnengehaald. Toch waren beide heren nog niet tevreden over het spel en besloten nog wat meer drops te gaan spelen. Alleen deze tegenstander had daar ogenschijnlijk geen moeite mee… Met nogal veel fouten moest de tweede set met een miniem verschil aan de tegenstander gelaten worden. Het goede aanvalsspel moest in de eerste set werd in de derde weer uit de kast getoverd worden, maar dit lukte helaas niet meer. Het resulteerde in veel fouten en de zege voor Munstergeleen. Tussenstand; 2-0 achter.

Voor de gelegenheid werd Luc gekoppeld aan Ruud. Ze mochten het opnemen tegen Noël en Clement. Ook dit is weer een dubbel van formaat. Daar het in de eerste set wennen was, en deze dus aan Munstergeleen gelaten moest worden, was de weerstand in de 2e set behoorlijk te noemen. Ook wat kreten werden over en weer geroepen in deze tweede set. Erg goed gespeeld heren, maar helaas moest de tweede set weer met miniem verschil aan Munstergeleen gelaten worden. De joker werd ingezet met de “frameboys”. Jawel, Tymen en Ralf gaan het weer proberen ondanks dat de vorige wedstrijd verloren werd. Tegen Bert en Vincent was er een duidelijke tweedeling qua tegenstander. Vincent een sterke forehand en Bert meer een allrounder. Het befaamde “zondagochtendgevoel” zat er bij beide heren van Heel nog goed in de eerste set, daarbij bedienden ze Vincent heerlijk op zijn forehand. Zijn power smashes waren de Heelse heren te machtig. De eerste set werd dan ook dik verloren en de tweede set werd het spel verlegd door Vincent niet op de forehand te zoeken en voornamelijk Bert onder druk te zetten. Halverwege de tweede set werd nog tegen een ruime achterstand aangekeken, maar Ralf leek dan ook eindelijk warm gedraaid. Met zijn onderhandse powerslagen wist hij de tegenstander verschillende keren te verrassen. Tymen had op dat moment enkele goede drops en smashes in huis om de tweede set binnen te halen. In de derde set bleef het lang spannend.  In het begin ietwat slordig maar dit werd snel gerepareerd. Ralf zorgde met zijn onderhandse raketten voor op zijn minst 5 punten, en de heren zouden zichzelf niet de “Frameboys” noemen als ze het niet in hun eigen steel… uuuh stijl afmaken. Met een harde frame smash werd het laatste punt binnen geslagen en dus ook de winst. Maar de tussenstand is nog altijd met 3-1 in het voordeel van BVM. In de enkels hebben de heren dus nog wat recht te zetten.

Hoewel de vlag er nog niet heel goed bij hing heeft BV Heel 3 wel al vaker laten zien dat ze qua enkelspelen sterk kunnen zijn en daar de punten kunnen pakken. En dat was vandaag niet anders. Luc verzorgde de aftrap van de enkels als 4e heer. Tegen Bert had hij in de eerste set geen moeite. De drop-return uit de opslag was de tegenstander telkens te machtig. In de tweede set moest hij wel iets meer punten aan de tegenstander laten maar hij hield de set wel in Heelse handen. Prima resultaat! Maurice moest als tweede heer tegen een ijzersterke Ivo spelen die werkelijk alles retourneerde. Maurice is echter onverbiddelijk in competitieverband en dat liet hij ook vandaag weer zien. Solide spel en puur op conditie haalde Maurice deze enkel in twee sets binnen. Zijn overgave in dit spel is erg mooi om als toeschouwer mee te maken. Ruud speelde als derde heer tegen Clement, wat uiteindelijk een slijtageslag zou worden. In de eerste set haalde Ruud met sterk en degelijk spel van de laatste weken de set binnen. Wellicht hierdoor was het concentratieniveau in de tweede set wat minder. Deze moest aan de BVM’er gelaten worden. In een al met al spannende derde set leek het erom te draaien wie er de minste fouten wist te maken. Goed gespeeld hoor Ruud, met miniem verschil verliezen in de derde set is altijd zonde, maar in dit geval geen schande. Als eerste heer moest Tymen aantreden tegen Vincent. De sterke smash van zijn tegenstander moest hij ten alle tijden gaan vermijden had hij zich al bedacht. De eerste set bleef van begin tot einde gelijk opgaan. Beide heren speelden solide en gaven maar weinig weg. Vooral de opslagen van Tymen waren erg lastig te handelen voor Vincent. Bij 20-19 voorsprong voor Tymen bleef het spannend in de verlenging totdat Tymen zijn kans rook en het met 23-21 besliste. De tweede set ging met flinke cijfers flink de mist in door grove fouten aan Tymens zijde (lees veel net en uit). Wel had hij opgemerkt dat zijn tegenstander veel moeite had met de scherpere drops. Tymen kwam in de derde set scherp en sterk uit de startblokken en pakte al snel een comfortabele voorsprong van 5 punten. Vincent kon geen antwoord meer vinden op de drops. Vanaf dat moment was het een kwestie van concentratie om de set uit te spelen. Met 21-11 is dat ruimschoots gelukt.

Al met al waren het mooie partijen en met een deling van de punten (4-4) waren beide partijen dik tevreden. Voor BV Heel 3 is dit wederom een goede prestatie. Dit seizoen nog ongeslagen zijn met een geheel vernieuwde selectie is zeer goed te noemen. Met nog een zondag middag voor de boeg werd er met opgeheven hoofd terug gereden naar het Heelse land.