BC Vlodrop 2 – BV HEEL 3: 7-1

BC Vlodrop 2 – BV Heel 3:  7-1

Het is inmiddels geen geheim meer dat de uitwedstrijden in Vlodrop traditioneel door de leden van BV Heel als erg lastig bestempeld worden, en dat was deze uitgave dan ook niet anders. Op een herfstachtige november avond gingen de 5 inmiddels vaste equipe naar Vlodrop.

 

Het duurde echter niet lang alvorens het eerste noodlot toesloeg, letterlijk sloeg want Ralf wist zijn bespanning van zijn racket al gedurende de warming-up naar z’n grootje te slaan, met een reserve racket was dit probleem in ieder geval opgelost. Het is ook niet verbazend dat de houten vloer ook deze keer glad was na het gebruik van de plaatselijke turn vereniging. We kwamen wel voorbereid met een vochtige doek, echter ideaal is het niet.

 Het wedstrijd formulier werd opgetekend door de beide captains en de eerste dubbels werden gespeeld. Tymen en Luc wederom samen het strijdtoneel betredend namen het op tegen Dave en Joep. Een nogal chaotische eerste set waarin het erg wennen was aan zowel de hal als de shuttle en aan de gladde vloer was het niet ondenkbaar dat deze verloren werd. Helaas was dat ook het geval. Desalniettemin werd er uitgekeken naar de 2de set en niet onverdienstelijk. Beide heren wisten met vlagen goed weerstand te bieden, en bevochten in de 2de set maar liefst 18 punten. De wedstrijd werd weliswaar verloren maar al met al een leuke pot. Aan het einde van de wedstrijd wist zelfs joep met een klapzool (lees zool bij de hak onder de schoen los) de laatste 2 punten te spelen. Hij zou hierna ook meteen andere schoenen halen.Maurice en Ralf die beiden nog nooit in deze hal gespeeld hadden, moesten het opnemen tegen de ervaren Ger en Hans, het bleek dan ook dat beide heren de grootste moeite hadden met de iets snellere shuttle en de gladde ondervloer, Ralf kwam niet van de plek af luidde zijn citaat. Beide sets moesten met ruime cijfers aan Vlodrop gelaten worden.

Gezien Joep het strijdtoneel kortstondig verlaten had en Ger samen met hem de 2de dubbel partij zou spelen tegen Tymen en Ralf, begon Ger alvast met de single tegen Maurice. Het verdikt luidde hetzelfde als in de dubbel, namelijk grote moeite met de shuttle en vloer. Maurice wacht op de revanche partij in Heel!

 In de tussentijd speelden Ruud en Luc hun dubbelpartij tegen Dave en Hans, In de eerste set bleef het continue spannend en het duurde dan ook niet lang voor het lot weer een keer toesloeg, dit keer sprong er een snaar in het racket van Ruud. Met 22-20 werd de set helaas nipt verloren. In de 2de set liep het helaas allemaal ietsje minder bij de heren waardoor die met 21-11 werd afgestaan. BV Heel zit nog steeds zonder punten.

 In de tussentijd was Joep terug gearriveerd in de sporthal en maakten Ger en Joep hun opwachting tegen de welbekende “frameboys”, kunnen ze het kunststukje van vorige wedstrijd herhalen? De iet wat langere wachttijd tussen de eerste en tweede dubbel deden beide heren niet veel goed, want in de start van de eerste set werden de nodige (beter gezegd onnodige) missers gemaakt. Naar mate de eerste set draaide het weer beter bij de frameboys, en verdacht weinig op het frame vandaag! Afijn, de eerste set ging uiteindelijk verloren, maar dat gaf de heren wel inspiratie om nog een keer toe te slaan. De 2de set liepen beide heren net als de vorige wedstrijd tegen een kleine achterstand aan maar op het juiste moment sloegen ze weer toe. 22-20 set winst. Maar ook het lot sloeg weer toe (is het dan ook eens genoeg?) Ralf had door wat meer gas te geven in de 2de set zich ook verstapt waardoor hij last kreeg. Dat had natuurlijk sterk effect in de 3de set die eigenlijk vanaf punt 1 verloren was. Met wel nog aantal mooie punten aan Heelse zijde was het met 21-9 toch een forse afstraffing. Winst zat er vanaf dit moment al niet meer in omdat er al 5 wedstrijden verloren gingen.

In de resterende enkelspelen moesten Luc, Ruud en Tymen nog hun opwachting maken. Luc mocht in de single spelen tegen Joep, en vooraf zeker niet kansloos. Dat bleek ook in de partij want gedurende de eerste set bleef het alom spannend, Luc speelde met vlagen goed spel, maar de scherpe drops van Joep waren Luc te machtig. Met 21-18 zeker geen verkeerde stand maar helaas net niet. In de 2de set werd dezelfde lijn doorgezet. Ook hier eveneens spannend en leuke rallies. Met 21-16 verliezen is dan echt geen schande. Zeker niet omdat het de eerste keer was dat Luc in de lastige hal in Vlodrop speelde. Ruud speelde tegen Hans de single partij. Daar het in de eerste set nog redelijk gelijk ging, moest Ruud de 2de set met een verschilletje aan zijn Vlodropse opponent laten. Ook hiervoor geld dat Ruud erg uitkijkt naar de terugmatch! Goede instelling.

Het was aan Tymen om de eer voor BV Heel te redden in de single tegen Dave. De aanvang van de eerste set was aftastend en liep Dave uit naar een 6-2 voorsprong. Vanaf dat moment werd er vrijwel solide gespeeld. Zoekende naar de achterlijn, zijlijnen en verschil in slagen leverde de eerste set de winst op met 21-15. In het restant van het duel kwam Tymen niet meer in de problemen door de concentratie vast te houden en een aantal goede punten te maken. Ook de smash returns waren messcherp. Met 21-14 is het dan ook een dik verdiend punt!

 Met 1-7 kreeg BV Heel weliswaar een behoorlijk pak slaag in de zin van punten, maar alom was het een vertekend beeld. Mede door materiaalpech en de lastige hal is het resultaat zo uitgevallen. Na een consumptie in de gezellige kantine van Vlodrop werd de terugreis ingezet met als eindstation Heel. “Vergeet bij het verlaten van het voertuig uw waardevolle spullen niet!”

 Volgende wedstrijd voor BV Heel 3 is op donderdag 1 december thuis tegen Budel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *