BV HEEL 3 – BC Budel: 8-0

BV Heel 3 – BC Budel 8-0

De laatste wedstrijd voor de heuse winterstop als we daar al van mogen spreken in de badminton wereld was voor BV Heel 3 een thuiswedstrijd tegen Budel, tevens ook de eerste en laatste kans dit jaar om de nare smaak van de vorige (dikke) nederlaag weg te spoelen. Met in de wetenschap dat de uitwedstrijd spannend was met aantal 3 setters beloofde het vooraf in ieder geval weer een mooie pot te worden.

De wedstrijd werd dit keer gestart met de frameboys (Ralf en Tymen) tegen Barry en Johan. En de intenties van de heren waren duidelijk, gas erop! Met een sterke backhand van Ralf en scherp aanvalsspel werd de eerste set makkelijk naar de hand gezet. Hierdoor mistte wel wat scherpte in de 2de set, wat nog onnodig spannend werd. Tevens ook door betere tegenstand van het Buulse duo. Daarmee maakte de frameboys weer een punt daar het vorige week helaas niet lukte.Luc en Ruud mochten het tegelijkertijd opnemen tegen Bram en Michel. Daar het in de eerste set nog spannend was, en deze over de streep gehaald werd door het Heelse duo, ging het in de 2de set een stuk makkelijker. Met dit kunststukje is het voor het eerst dit seizoen dat de eerste 2 dubbels winst zijn!

Maurice en Ralf mochten het in de 2de ronde dubbels opnemen tegen Bram en Johan. Daar zijn verder weinig woorden voor nodig, want deze partij werd solide gewonnen in 2 sets. Tymen en Luc namen het op tegen Barry en Michel. In deze wedstrijd was het lang spannend in de eerste set, maar aan het eind wisten de Heelse heren net de belangrijke punten binnen te halen. Dit gold tevens voor de 2de set waar weliswaar aan beide kanten iets meer fouten gemaakt werden. Aan het eind van de set werden dan toch de belangrijkste punten binnen geslagen. 4-0 na de dubbels en met nog de sterke troef van BV Heel (enkels) te gaan.

Tymen beet het spits af in de singles als eerste heer tegen Barry, Tymen liep in de eerste set uit naar een mooie voorsprong van een punt of 5. Echter aan het eind van de set verslapte de concentratie waardoor het nog spannend werd. Aantal mooie punten van Barry zorgde ervoor dat de setstand 22-20 werd in het voordeel van Tymen. Het begin van de 2de set ging voort als het eind van de eerste (knoeierd), dus terecht werd er tegen een achterstand aangekeken. Bij de interval op 11 punten werd de turbo weer eens opgevoerd wat vervolgens resulteerde in een 21-16 set stand en de partij winst.Maurice die net als de uitwedstrijd wederom tegen Michel mocht aantreden maakte zijn reputatie als competitie speler weer helemaal waar. Wanneer Maurice in deze modus zit is er ‘no place for mercy’ dit bleek dan ook uit de setstanden van 21-13 en 21-7. Ruud mocht het tegen Bram opnemen in de single, met een sterke start in het eerste deel van de partij wist ruud zich in een veilige marge te spelen. Daarmee was de eerste set binnen gehaald. De tweede set was nog beduidend spannender. Gelijk opgaand spel zorgde voor een mooie set die Ruud uiteindelijk naar zijn hand wist te trekken. Als laatste heer gestart maar wel als snelste weer klaar was Luc. Zijn single partij tegen Johan was er een die door de Buulse opponent wellicht snel vergeten zal worden. Met 21-9 en 21-5 was er geen vuiltje aan de lucht voor Luc.

Het eindverdict luit dat er op papier een klinkende 8-0 zege staat. Al had het net zo goed 2-6 kunnen staan. Toch is dit een mooie prestatie van dit team. Geweldig jongens. Een mooie afsluiter voor dit jaar, en dat deze lijn doorgetrokken mag worden in 2017 in het verloop van deze competitie.

Om onze gasten niet geheel met een koude douche terug te sturen werd er in de 3de helft (lees kantine) nog volop nageborreld met warme hapjes en zelfs een speciale toast met een speciaalbier verzorgd door een van de leden van BV Heel die alom goed in de smaak viel. Deze helft werd overduidelijk gewonnen door Buul, bedankt voor de gezelligheid!