BC Donderslag 1 – BV HEEL 2: 5-3

BC Donderslag 1 – BV HEEL 3: 5-3

Wedstrijd nummer drie van het BV Heel 2 team stond op 31 oktober, Halloween gepland te Roermond, bij BC Donderslag. Het was daadwerkelijk schrikken bij het betreden van de Jo Gerrishal. Een goed gevulde hal met 6 volle velden en langs de velden spelers in stand-by modus. Alle velden heel close aan elkaar, wat zeker wennen was voor het team.

Er werd begonnen met de dubbels, als vaste dames-koppel Nancy en Sanne, Ruud viel vandaag in en speelde samen met Luc. De dames moesten nog wennen aan de volle zaal, de hoge hal, de snelle shuttle, de witte lijnen, het publiek direct aan de voeten en daarmee het resultaat van de ralleys die helaas te vaak nét uit gingen. Een lekkere pot werd het maar niet dus helaas geen punten voor Heel. De heren hadden iets minder moeite met het veld en wisten de eerste game te pakken. Ook werd de concentratie vastgehouden en werd de tweede game ook tot winst vastgelegd. Stand 1-1.

De 1e mix werd gespeeld door Nancy en Luc, aangezien ze iets meer op elkaar ingespeeld zijn dan Sanne en Ruud. Echter dit mocht niet baten bij de sterkere tegenstanders, die elke ralley de kop indrukten. De dame aan het net miste niet veel, de heer dreef Luc naar achteren en ook nu had Luc moeite om de lijnen te handhaven, dus weer te veel uit… Gelukkig hadden Ruud en Sanne meer geluk en wisten ze de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Er volgende vele ralleys maar het was aan het team van Heel die de winst wisten te pakken, stand 2-2.

Toen het tijd was voor de enkels begon Nancy tegen Audrey. Vanuit de kant leek het erop dat er flink wat ralleys waren, en een goede pot gespeeld werd, maar de opmerking van Nancy was duidelijk dat ze niet tevreden was. Ze wist in elk geval te vertellen dat de dame uit Roermond van harte uitgenodigd is om de revanche-wedstrijd te spelen in Heel, met shuttles die niet elke telkens uitvliegen en een veld met wat meer privacy!

Luc was tegen Rik na 3 min. op een achterstand van 10-2 gekomen. Even pure concentratie opbouwen en meer droppen deed gelukkig wonderen. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan de 12 punten maar de tegenstander was in elk geval moe aan het worden. Helaas had Rik meer techniek en kon Luc het niet op conditie winnen van hem, ondanks dat het de eerste enkel was die Rik speelde. Tussenstand 4-2.

Ruud, als doorgewinterde competitiespeler kwam uit tegen Roland. In principe was de winst al geschreven voor Ruud, ware het niet dat hij iets te veel in het spel van Roland op ging en zo enkele punten wist te verspelen. Maar Ruud wist uiteindelijk de winst door te drukken, tussenstand 4-3.

Als laatste wedstrijd gestart was de enkel van Sanne, die na het resultaat van Ruud met een game voorstond op de dame uit Roermond. De pauzes van de Roermondenaren waren echter aan de lange kant en zo geschiedde dat de tweede game het tij keerde. Dus voor Sanne nog een derde game te spelen. De tips om hoog te serveren, het veld breed te trekken en de druk om met gelijkspel naar huis te gaan mochten niet baten. Dus helaas voor het team uit Heel naar huis met 3 gewonnen punten. Zoals op de app met de thuishaven werd gereageerd “Rudi saves the day”.

Donderdag a.s. staat de volgende wedstrijd op de planning, thuis tegen Nibac. De dames zijn warm gespeeld, de heren Patrick en Maurice mogen dan hun kunnen laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *