BC Budel – BV HEEL 3: 3-5

BC Budel – BV Heel 3 : 3-5

Niet Bayern – PSV, maar de ontmoeting tussen Budel en BV Heel voerde vandaag de boventoon. Een nieuwe tegenstander in de competitie, dus over de sterkte konden we vooraf niet al te veel zeggen.

Mede door de blessure van Luc, die nog niet aandurfde om de wedstrijd mee te spelen, trad BV Heel 3 aan met maar liefst 2 invallers, Ralf en Jan, of was het Jan Joker, enfin.

Omstreeks 20 uur op een druilerige woensdag, je zou zeggen een perfecte dag om een heerlijke pot badminton te spelen, traden de spelers aan in sporthal de Zuiderpoort te Budel. Onze gastheren hadden last van een Budels kwartiertje, met als koploper hun captain. Na wat inspelen gingen we dan toch van start met de dubbels.

Voor de gelegenheid was het duo Ralf en Maurice als eerste herendubbel ingezet. Dit sorteerde meteen effect, na een wat spannende eerste set werd in de 2de set degelijk gespeeld en het eerste Heelse punt binnen gehaald. Helaas bleek dit ook het enige Heelse punt in de dubbelspelen.

Tymen en Jan die voor deze gelegenheid samen speelde, wisten de Budelse opponent in de eerste set goed bij te benen, maar al snel in de 2de set werd er tegen een te grote achterstand aangekeken die niet meer recht gezet kon worden. Mede de shuttels die toch anders zijn als in Heel bleken effect te hebben, net als zichtbaarheid van de shuttle die regelmatig aan het zicht onttrokken was.

Ralf en Tymen die vorige wedstrijd nog solide wonnen, hadden vandaag vooral meer moeite met zichzelf, en moesten dat in de eerste set nipt bekopen met een 21-19 verlies. Daar het in de 2de set daverend van start ging, 18-9 voor, werd het onbedoeld nog spannend door flink wat slordigheden, maar setwinst werd behaald. In de laatste set liep het te stroef waardoor dit punt naar Budel ging. Ruud en Jan speelden de 4de dubbel en haalden 2x een gelijke setstand (17-21). Hier ook het punt naar Budel.

Er was dus werk aan de winkel in de enkel spelen om met nog een resultaat naar Heel terug te keren.

De aftrap werd gedaan door Jan als 4de heer en Ruud als 3de heer. Jan had een lastige aan zijn tegenstander, die toch meer korte drops terug had dan Jan gewild had. De eerste set werd dan ook verloren. Mede op karakter wist Jan de wedstrijd wel te winnen. 3 sets waren nodig waarin de laatste set bleek dat Jan over meer conditie beschikte. Goed gespeeld Jan!

Ruud ging voortvarend uit de startblokken in zijn enkel en wist met degelijk spel in de eerste set een groot verschil te maken en deze te winnen. Hij gaf blij vlagen zijn tegenstander weinig kansen. In de 2de set werd iets gas terug genomen maar zonder daarbij in de problemen te komen.  Ook hier een punt voor Heel, en nog beter, Ruud heeft een mooie opsteker door deze single op deze manier te winnen.

Van Maurice weten we een ding, als hij competitie speelt dan gaat hij ervoor! Dat was in de enkel ook niet anders. In 2 straight sets rekende hij af met zijn tegenstander.

Als laatste gestarte enkel was de 1ste heren enkel waarin Tymen het moest opnemen tegen Barry. In de eerste set was het vooral nog zoeken voor Tymen. Het was een mooie spannende set die met 21-19 in Heels voordeel viel. In de 2de set moest er een schepje bovenop. Tot 10-11 bleef het gelijk opgaan waarna bij Tymen de turbo geactiveerd werd. Met nog een aantal zeer mooie rallies werd uiteindelijk met 21-14 gewonnen.

Al met al een mooie pot tussen 2 teams die nagenoeg even sterk bleken. Er zaten genoeg spannende partijen bij. Een 5-3 winst is dan een zeer goed resultaat gezien ook de 2 invallers. De glazen werden geklonken na de wedstrijd in de kantine van Budel, waarna onze heren tevreden huiswaards keerden.