BV HEEL 1 – BC Maasdroppers 3: 7-1

BV HEEL 1 – BC Maasdroppers 3: 7-1

Een week na de eerste wedstrijd mocht het mixteam BV Heel 1 alweer aan de volgende (thuis)wedstrijd van het seizoen beginnen. Uit de standen van vorig seizoen hadden we al af kunnen lezen dat het vandaag een stukje makkelijker zou moeten gaan. Maar goed, dat moet je natuurlijk nog wel eerst laten zien…

De heren Tymen en Maikel gingen voortvarend van start. Tymen vloog iets te enthousiast en gretig uit de startblokken waardoor de herendubbel in het begin nog gelijk op ging, maar uiteindelijk was er met twee keer 21-13 vrij weinig aan de hand en had de tegenstander niets in te brengen.

De dames hadden het iets zwaarder. De eerste set ging gelijk op en werd op het einde helaas met 19-21 uit handen gegeven. Door na wat tips, van coachende toeschouwer Mart, tactisch een en ander om te zetten werd de tweede set ruim gewonnen. Dat zag er dus goed uit richting de derde set. Toch ging het daar mis. De tegenstander bleek ineens wel een antwoord te hebben op het spel van de Heelse dames, en alsof dat het nog niet moeilijk genoeg maakte wilde er simpelweg niets meer lukken; drops die normaal wel lukken gaan ineens allemaal het net in. Ineens lukt alles niet; maar je weet niet waarom, we hebben het allemaal wel eens.

Snel vergeten en door met de mixes: Renée en Maikel kennen weinig moeite met hun tegenstanders. Kwestie van af en toe koppie erbij houden en de focus bewaren: 21-9, 21-11. Ook bij Lotte en Tymen liep het lekker en werd de mix in betrekkelijk korte tijd gewonnen: 21-13 en 21-13.

De mix van Renée en Maikel was dus wel iets eerder klaar, en het tweetal was daarom alvast begonnen aan de enkels. Waar Maikel door slordigheden zijn tegenstander nog wat punten gunde en met 21-14 en 21-12 won hield Renée het vizier al helemaal op scherp en liet haar tegenstandster niet verder komen dan 21-3 en 21-4. Tymen zijn tegenstander bleek iets taaier. Met snelheid en doorzettingsvermogen wist hij toch nog de nodige punten te sprokkelen. Met 21-17 en 21-15 ging de winst dan toch wel weer naar Heel.

Lotte kreeg de zwaarste enkel van de dag voorgeschoteld: de dame die ze trof was met afstand de gevaarlijkste speler van de tegenpartij, en dat hadden de dames ook al in de dubbel ondervonden. Lotte maakte echter een vliegende start en kwam al snel met 11-2 voor. Ze maakte het zich in de eerste set alsnog wat moeilijk door op cruciale punten onnodige fouten te maken. Uiteindelijk leverde het een krappe 22-20 winst op in de eerste set… De tegenstandster heeft dus kansen geroken en zal het idee hebben gekregen dat er meer te halen viel. De tweede set gaat lange tijd gelijk op, en helaas krijgt Lotte de foutjes er niet echt uit. Hierdoor blijft het spannend tot het allerlaatst, Iedereen in de hal kreeg dat in de smiezen en onder het toeziend oog van ongeveer 15 muisstille toeschouwers was het dan toch Lotte die het afmaakte: 27-25.

Het leverde dus een 7-1 zege op. Dat we nog lang ongeslagen mogen blijven!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *