BV HEEL 1 – BC Roggel: 5-3

BV HEEL 1 – BC Roggel: 5-3

Waar Tymen al eens met de heren aan mocht treden, begon voor Lotte, Renée en Maikel als laatste competitiespelers van BV Heel de competitie. De eerste wedstrijd beloofde meteen een zware te worden; Roggel word gezien als concurrent voor de titel, met name door hun sterke dames.

Er werd begonnen met de dubbels; de eerste set kende zowel bij de heren als de dames een zelfde verloop. In beide gevallen werd een voorsprong gepakt, maar op het einde van de set weggegeven. In de tweede set wisten zowel de dames als de heren orde op zaken te stellen en halen deze probleemloos binnen. Waar de heren de lijn door weten te zetten en de derde set en het eerste punt nog iets ruimer binnen hengelen ontwikkeld de derde set bij de dames zich tot een spannende ontknoping. Helaas waren de Roggelse dames in de slotfase net iets sterker.

Renée en Maikel mochten hun vaste kunstje in de mix gaan laten zien; hoewel het te merken is dat het duo nog niet scherp uit de zomerstop is gekomen en niet veel meer geoefend heeft hebben ze toch niet al te veel problemen met de tegenstander. Lotte en Tymen begonnen ook ijzersterk aan hun mix. De eerste set werd spannend maar in verlenging gewonnen. De tweede set was een dipje en ging verloren. De derde set werd de rug gerecht en kon weer omgezet worden in winst: 3-1 voorsprong na de dubbels.

Maikel kon als eerste beginnen in zijn enkel tegen Fred. De enige problemen die hij daarin kende was het vasthouden van de focus. Al snel wist hij de voorsprong te pakken, en het langzame spel van zijn tegenstander maakten het verleidelijk een beetje in slaap te sukkelen. Met de verraderlijke vlijmscherpe drops van Fred is dat echter geen goed plan. Deze kon daardoor toch nog een beetje terugkomen, maar winst kwam nooit echt in gevaar. Tymen liep bij zijn tegenstander Henri tegen eenzelfde situatie aan, ware het niet dat het spelbeeld iets anders was, ook hij moest focus zien te bewaren en ook hier lukte dit uiteindelijk.

De dames wisten van te voren dat ze zware enkels voor de kiezen kregen. De dames van Roggel hebben namelijk een flinke dosis meer ervaring met enkelen op dit niveau. Hoewel er heel wat mooie balletjes tussen zaten werd duidelijk dat de dames van Heel niet op tijd een antwoord hadden op het uitgekookte spel van Roggel. De benodigde kracht en techniek zijn wel al aanwezig, dat biedt veel perspectief voor de rest van het seizoen waar de nodige dosis ervaring en tactisch vernuft kan worden opgedaan.

Al met al een goede start van het seizoen; 5-3 tegen concurrent Roggel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *