BV Heel 1 – BC Nibac ’79 1: 6-2

BV Heel 1 – Nibac ’79: 6-2 BV Heel maakt goede titelkansen

Dat dit de wedstrijd van het seizoen zou worden, was al vroeg gedurende deze competitie bekend. Toen BV Heel 1 uit in Nieuwstadt ook nog eens 4-4 gelijk speelde werd de druk op deze wedstrijd om een goed resultaat te halen des te groter. Nibac reisde naar Heel af met Dennis als vervanger van Edwin die in de vorige wedstrijd meespeelde. Tactisch gezien was dit team dus sterker als in de heenwedstrijd. In een goed gevulde Sporthal trokken beide teams ten strijde. Er werd zoals gewoonlijk gestart met de heren en damesdubbel.

Maikel en Tymen namen het op tegen Michel en Dennis. In de eerste set werden de ambities van beide Heelse heren meteen duidelijk. Al werd bij aanvang iet wat slordig gestart, maar de eerste set werd met 21-11 binnen gehaald. De 2de set verliep ronduit slordig. Doordat de eerste set te makkelijk ging, werd er teveel mee gebald met de tegenstander. Met een 15-21 verlies moest het in de 3de set dan maar gebeuren. Lang bleef het spel gelijk op gaan. Echter na de helft wissel wist Heel net wat uit te lopen. Met een stand van 20-15 werd het onbedoeld toch nog spannend. Eindstand 21-19 en het eerste punt voor BV Heel.

Net als in Nieuwstadt was de damesdubbel wederom een spannende partij die gelijk op bleef gaan. De setstanden logen er dan ook niet om. 22-24, 21-19 en 20-22. Het verschil werd in het aantal kleine foutjes gemaakt. In de eerste set waren de dames duidelijk niet te mindere, maar kosten slordigheidjes dus nog de kop. Ook in de tweede set waren ze duidelijk de sterkere. Na afloop gaven de dames van Nibac aan dat ze verwacht hadden er in de derde set dan niet meer aan te pas te komen. Toch werd het dus nog erg spannend, en bleek de druk aan het einde toch wat te hoog.

De volgende wedstrijden waren de mix partijen. Maikel en Renée troffen Cynthia en voor deze gelegenheid Michel. De combi uit Nieuwstadt speelde dan wel geen traditionele mix en meer een dubbel naast elkaar, maar deed dit erg solide. Vooral verdedigend kwam alles terug. In de eerste set werd een constant kleine voorsprong bijna weggegeven, maar in verlenging toch verzilverd. In de tweede set werd slordig begonnen, tegen een 4-1 achterstand aangelopen en deze marge bleef de hele set ongewijzigd. Puntje voor puntje ging het op en neer tot 21-17 voor Nibac. Er was dus een derde set nodig. Hoewel het spel aan beide kanten een klein beetje rommelig werd kon nu wel meer afgedwongen worden door Heelse zijde. In het laatste deel van de derde set werd doorgepakt en 21-17 gewonnen.

Lotte en Tymen troffen Dennis en Alexandra in hun partij. De eerste set werd door returns die midden achterin vielen bepaald. Daardoor kon Dennis prima de aanval plaatsen en de nodige punten binnen halen. Met 21-18 werd dan ook verloren. Er werden dan ook wat tactische zaken omgezet. Dat resulteerde gelijk in een stuk aanvallender en beter spel bij het Heelse team. Met 21-12 had Nibac dan ook niets in te brengen in deze set. Ook hier moest een 3de set de doorslag geven. Beide partijen kwamen nooit echt los van elkaar. Al hadden Lotte en Tymen in het begin van de set een puntje of 4 voorsprong. Na de wissel bleef het ongemeen spannend. Een aantal geweldige returns van Alexandra maakte dat er een verlenging nodig was. Heel trok uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe door met 22-20 de wedstrijd te winnen. Een 3-1 voorsprong na de dubbels en de mix. Met de enkel spelen nog in het verschiet.

Lotte mocht het opnemen tegen Cynthia waarin ze een geduchte tegenstandster trof. In de eerste set wist ze 13 punten te behalen. Helaas wist ze in de 2de set net niet genoeg door te drukken om nog een 3de set uit het vuur te slepen. Met 15 punten moest ook deze set aan Cynthia gelaten worden. Enkele goed uitgespeelde ballen bieden perspectief voor de toekomst, er zit nog meer in het vat als er meer tegen tegenstanders van dit kaliber geoefend kan worden. Renée trof wederom Alexandra en het wedstrijdbeeld was gelijk aan de heenwedstrijd. Met ruime cijfers won Renée dan ook haar partij. Klasse!

Maikel had met Michel nog een appeltje te schillen. Immers verloor hij deze partij nipt tijdens de heenwedstrijd. In de Heelse thuishal was het een stuk aangenamer toeven voor Maikel. Waar uit meer dan de helft van zijn services buiten de buitenste lijntjes belanden, was daar hier meer controle. Wat het verhaal echter toch nog moeilijk maakte was dat hij zich verstapt had in de mixpartij en met een pijnlijke kuit zeer veel moeite had met de messcherpe drops van Michel. Eenmaal daarop een antwoord gevonden was het door blijven zetten en de krachten verdelen. Met 21-18 en 21-16 mag dan ook niet geklaagd worden.

Tymen mocht tegen Dennis in de single aantreden. In de eerste set werd door degelijk spel weinig weg gegeven. Ook was het voor Dennis erg zoeken naar oplossingen. Met 21-11 werd dan ook ruim gewonnen in deze set. In de 2de set kwam Dennis met beter spel terug, mede door die verdienste werd het Tymen nog lastig gemaakt. Aangezien er ook nog wat slordigheden om de hoek kwamen kijken wist Tymen de 2de set aan het einde uit handen te geven. Bij 18-18 sloeg hij 3 onnodige fouten (Of had hij gewoon zin om nog eens een 3de te spelen, lees 3de van de avond?). Tot op het bot gemotiveerd om te winnen startte Tymen in de 3de set. Dit wierp dan ook meteen z’n vruchten af. Bij de wissel van de helft stond dan ook een afgetekende 11-1 op het bord. Uiteindelijk haalde Tymen deze set binnen met 21-9 en zo besloot BV Heel winnend de wedstrijd met 6-2.

In de race om het kampioenschap in GD-2 doet BV Heel nu uitstekende zaken. Met een gat van 5 punten met nog 3 wedstrijden te spelen moet Nibac 6 punten goed zien te maken (bij een gelijke stand gaat het om het meeste aantal winstpartijen en vervolgens het meeste aantal gelijke spelen, en daarvan is Heel zo goed als zeker). Wanneer BV Heel in de huidige vorm blijft spelen, mag het kampioenschap hun niet meer ontgaan. Veel zal afhangen van de wedstrijd over 2 weken in Roggel (uitwedstrijd). Thuis werd van dit team met 5-3 gewonnen. Daarna komt SCC nog op bezoek in Heel, en afsluitend moet BV Heel nog naar Maasbracht. Het gaat spannend blijven!