BV Heel 1 – BC Heytse

Na een ietwat verlengde caranavals / krokus vakantie was het vandaag weer tijd voor een wedstrijd voor BV Heel 1. Geduchte tegenstander en concurrent Heytse kwam op bezoek.

Aanvankelijk leek het alsof de heren van Heytse ergens tussen Heythuysen en Heel de weg kwijt waren geraakt (hoe is het mogelijk?) , maar na een vertraging van ongeveer een half uur (in NS termen gesproken) kwam de spelersbus van Heytse dan toch aan in Heel. Reden van de vertraging was de teamcaptain van Heytse die dacht dat de match om half 9 begon in plaats van 8 uur. Op dat moment was de sporthal al goed gevuld en alle 6 beschikbare banen vol.

Met de dubbels als eerste op het programma (zoals gewoonlijk) werd gestart door Maikel en Mart tegen Jan-Paul en Peter. In een gelijk opgaande match moesten onze heren net het onderspit delven in drie sets. Dit was pas de eerste dubbelnederlaag van dit duo dit seizoen, en eigenlijk vrij onnodig. Op baan 2 (wist niet dat we nummers hadden) werd de dubbel tussen Tymen en Ruud tegen Erik en Mark gespeeld. Ook deze match ging lang gelijk op. De eerste set werd verlengd maar uiteindelijk nipt gewonnen door Heytse met 24-22. in de 2de set bleef het lang gelijk, maar bij een 17-16 stand voor Heytse wisten de tegenstanders net wat beter de kansen te benutten. Geen slechte pot maar het punt gaat naar Heytse.

Tymen, die licht gehavend uit te de eerste dubbel kwam met een kuit blessure, ging samen met Maikel de 3de dubbel in. In de eerste set bleek deze blessure nog wat in de weg te zitten, want tegen Mark en Peter werd de eerste set (ietwat onnodig) weggegeven. Na de intermezzo werd door beide heren in de 2de set een andere weg ingeslagen met resultaat: door het spel licht te verdraaien werd de 2de set met 21-17 gewonnen. In het begin van de 3de set gingen beide teams gelijk op tot een stand van 11-9, waarna de Heelse equipe nogmaals de aanval koos met succes. Op de baan ernaast speelden Ruud en Mart tegen Jan-Paul en Erik. Een lastige tegenstander. Ook in deze match waren 3 sets nodig om de winnaar aan te wijzen. De eerste set werd door Mart en Ruud binnen gehaald. vanaf dat moment schakelde Heytse op en won de de partij. Na het spelen van de dubbels een 3-1 achterstand voor BV Heel.

Maikel die nam het in de enkel als 1ste heer op tegen Peter. Met wat slordigheden tussendoor had Maikel verder een solide match en wist dit om te zetten in een degelijke winst. Tymen die als 3de heer speelde mocht aantreden tegen de linkshandige Mark. Ook in deze wedstrijd zaten een aantal slordigheden, maar door goed het spel te verdelen zorgde ook Tymen voor een punt. in 2 sets haalde hij de enkel binnen. Ruud speelde als 4de heer tegen Jan-Paul waar hij in de uitwedstrijd nog van won. Vandaag moest hij in 2 sets de partij afstaan.

Met een 3-4 tussenstand speelde Mart als 2de heer tegen Erik. in de eerste set won Mart vrij eenvoudig de set waardoor hij in de 2de set de teugels wat liet vieren, en dat is iets wat je tegen Erik niet kan doen. De set moest dan ook worden afgestaan. In de beslissende 3de set bleef het gelijk opgaan tot 15-15, daarna haalde Mart de spreekwoordelijke trekker over, en haalde de set binnen.

Eindresultaat 4-4, wat kan worden omschreven als een terechte uitslag (waar meer in had gezeten). met gedeelde punten en een gezellige nazit in de kantine werd deze avond afgesloten.