BV Heel 1 – BC Het Anker

BV Heel 1 – BC Het Anker: 4-4

Met de gewonnen uitwedstrijd nog in het achterhoofd, van 10 dagen geleden, wachtte de returnwedstrijd tegen Het Anker. Vooraf was bekend dat Het Anker op volle kracht zou afreizen naar Heel om zich te revancheren voor de verloren heenwedstrijd. Het beloofde vuurwerk vanaf de eerste tot aan de laatste slag.

BV Heel 1, dat als invaller Mart bereid had gevonden mee te spelen voor deze wedstrijd ter vervanging van de geblesseerde Benoit, trad in de eerste dubbel aan met Maikel en Mart. Ze namen het op tegen het zeer ervaren koppel Michel en Marcel. In deze sterke dubbel lieten de heren uit Heel zien gebrand te zijn op het punt. In een mooie gelijk opgaande match wisten beide heren zich in 2 sets te verzekeren van dat eerste Heelse punt.

Tymen en Ruud, die tegen Rob en Roger hun dubbel speelden, hebben nog steeds honger naar hun eerste dubbelwinst. Beide heren speelden een degelijke eerste set en haalde deze ook binnen. Het moest nu eindelijk eens gaan gebeuren. In de 2de set slopen er meerdere fouten in het spel, maar beide heren bleven vastberaden hun eigen spel spelen. Doordat de 2de set verloren ging dreven beide heren het tempo nogmaals op in de 3de met winst als resultaat. 2-0 al na de eerste dubbels!

Vervolgens waren Tymen en Maikel de tegenstanders van Rob en Marcel. Vorige week werd deze match nog out-of-competition gespeeld na de reguliere partijen, en ook deze keer bleken 3 sets nodig te zijn. Waar de eerste met 21-7 verloren ging gaven beide heren niet op in de 2de set. Beter en gecontroleerder spel zorgde voor het binnenhalen van de 2de set, en de beslissing viel in de 2de helft van de 3de set. Waar Maikel en Tymen nog 11-10 voorstonden, met 21-15 werd vervolgens de set beslist door Het Anker. Ruud en Mart speelden tegen Leon en Roger. beide heren speelden sterk en wonnen de eerste set, maar moesten in de 2de set toch hun meerdere erkennen. Een ongemeen spannende 3de set werd uiteindelijk in 21-19 beslist door het Anker. resultaat een 2-2 puntendeling na de dubbels.

In de enkel nam Maikel deze keer als 1ste heer het op tegen Rob. In de eerste set een constante voorsprong maar een constant aanklampende Rob, waardoor uiteindelijk het nog tot 22-20 moest komen voor de setwinst voor Maikel. De tweede set werd dramatisch gestart aan Maikel’s zijde met een 10-2 achterstand, allen veroorzaakt door eigen fouten (met name uitballen kort achter de achterlijn). Uiteindelijk werd het zelfs 17-9, een ogenschijnlijk kansloze positie. Echter bleek tegenstander Rob toen volledig opgerookt te zijn door de voorgaande rally’s en werd in één klap teruggevochten naar een 18-17 voorsprong, en uiteindelijk een 21-18 eindstand en de winst voor Maikel.

Mart, die als 2de heer tegen Leon uitkwam, moest in een ware veldslag de overwinning binnenhalen. De wedstrijd had 3 sets nodig en in de 3de set kwam het aan op longinhoud. Waar Mart met 18-20 ( matchpoint tegen ) achter stond, haalde hij de set met 24-22 (!) binnen. Beide heren kwamen helemaal gesloopt van de baan af, maar wat een match!

In de 3de enkel nam Tymen het op tegen de routinier Michel. De linkshandige speler van het Anker had weliswaar in het spel niet het overwicht, maar door nogal wat foutjes bij Tymen (jaja, zou ik ook zeggen Tymen) werd de wedstrijd door Michel op zijn naam geschreven. Gedoseerd spelen in plaats van forceren was het eindoordeel van Tymen, Maar terechte overwinning voor Michel die ook een aantal fenomenale shots in huis had.

Als laatste (en ook de langste partij) was de match tussen Ruud en Roger. Ruud, die in de enkel nog steeds zocht naar een overwinning, moest vol aan de bak. De eerste set verloor Ruud, maar hij vocht zich terug met een 22-20 winst in de 2de set. De laatste set was ook hier ongekend spannend, maar het was Roger die aan het kortste eind trok met 21-19…

Einduitslag 4-4, wat bestempeld mag worden als een goed resultaat. Vooraf werd niet gedacht dat tegen deze samenstelling van het Anker zo één, twee, drie 4 punten mogelijk waren, maar uiteindelijk was het dik verdiend.