BC Heytse – BV Heel 1

BC Heytse – BV Heel 1: 3-5

Niet het nieuws van Samsung die openbaart dat zijn nieuwste vlaggenschip een 6 inch scherm krijgt, niet Donald Trump die de grenzen van de US of A hermetisch wil afsluiten, maar de derby tussen Heel en Heytse is headliner op deze pagina!

BV Heel dat op bezoek ging in Heytse mocht aan de bak met Dirk-Jan en Bert als invallers. De twee heren wisten hun dubbelspel binnen te halen met goed spel. Het tegenovergestelde was waar bij de dubbel Tymen en Maikel (Maikel had problemen met iets van een shuttle en snelheid???) in ieder geval vlogen de shuttels de opponent van Heytse om de oren. Letterlijk dan want ze vlogen meermaals ruim achter de achterlijn. Resultaat een verdiend punt voor Heytse.

Bert en Maikel hadden vervolgens in hun eerste dubbel die ze ooit samen speelden een wat beter resultaat. Maikel had bewust voor een tragere shuttle gekozen (waarom niet eerder?) en beide heren wisten de dubbel binnen te halen.

Tymen en Ruud die nog in een winning mood van vorige week verkeerden hadden vandaag meer moeite hun eigen spel te houden. Veel misslagen zorgden voor een dubbel die niet veel verdere uitleg behoeft, en een punt voor Heytse bracht.

Om de enkels was vooraf nog veel om te doen. Maikel, die gevoelsmatig van een andere planeet terug kwam (nachtdienst), had last van een jetlag en voelde dus eigenlijk weinig voor op en neer hollen op een enkelveld. Bert zou echter in een enkel rustig aan moeten doen met een achillespeesblessure, waardoor er gekozen moest worden wie nu 2de heer enkel speelde. Maar allereerst de eerste enkel.

Dirk-Jan maakte in zijn enkelspel een solide indruk tegen zijn opponent Ralf. Dit leverde Heel wederom een punt op.

Na wat discussie ging Maikel (met jetlag) toch op voor zijn enkel. Zelf gaf hij aan een goede enkel gespeeld te hebben met als resultaat winst tegen de niet te onderschatten Peter van den Heuvel. Het gebrek aan energie en daarbij horende tekort aan loopvermogen en slagkracht werd gecompenseerd met tactisch vernuft en sterk verdedigend spel.

Tymen mocht aantreden tegen Han. Het slordige spel van vorige week leek nog wat huis te houden in het spel van Tymen waardoor deze enkel (als enige?, nota bene als thuisspeler?) verloren ging….  enfin een punt voor Heytse.

Ruud, die zijn opwachting maakte tegen Jan-Paul Herpertz, wist zijn enkel te bezegelen met een klinkende overwinning! Super, daarmee is die teller ook van de 0 af.

Heel 1 dat lastig op stoom kwam in het begin van de competitie behaald in Heytse toch een dik verdiende winst. Met weer 5 punten erbij doen ze goed mee in de middenmoot. Volgende match tegen BC Push thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *