BC Het Anker – BV Heel 1

BC Het Anker – BV Heel 1: 2-6

Het nog zonder winst zittende BV Heel 1 maakte zich op voor een wedstrijd die vooraf al betitelt was als lastig. Uit hebben teams als BC Push en BC Vlodrop maar 1 punt weten mee te nemen uit Buchten.

Voor BV Heel was een resultaat zeer nodig om van de laatste plaats af te komen. Met Dirk-Jan Pereboom en Bert Bouwman als invallers werd om 20:00 uur aangevangen in sporthal het Anker.

Doordat Bert en Dirk-Jan mee speelde moest captain Maikel in zijn hoge hoed een nieuwe opstelling toveren. Zonder al te veel moeite zette hij Bert en Dirk-Jan op de eerste dubbel en Tymen Maikel op de 2de dubbel.

Beide invallers moesten wennen aan hun tegenstanders waardoor ze de eerste set aan Het Anker moesten laten. Beide heren bespraken nogmaals hun tacktiek en verplaatste het spel licht waardoor ze de 2de set binnen konden halen. Het verzet bij het Anker was daarmee gebroken, en beide heren haalde de 1-0 voor BV Heel binnen!

Het dit keer eens als tweede dubbel inzetten van Maikel en Tymen bleek vruchten af te werpen. De eerste set werd met enige eenvoud gewonnen waardoor het concentratie niveau te ver daalde, wat in de tweede set duidelijk effect had. Gelukkig wisten beide heren hun hoofd koel te houden en de 2de set ook te winnen. Een goed vervolg aan het team toernooi gegeven door beide heren: 2-0 na de eerste 2 dubbels, Wat is er mogelijk in de rest van de wedstrijd?

Vooraf was besloten Dirk-Jan en Bert beide maar 2 wedstrijden te laten spelen gezien de invallers status. Hierdoor ontstond de combi Maikel met Dirk-Jan. Deze dubbel werd gewonnen door het nieuw geformeerde duo, met goed spel! 3-0 tussenstand

Laatste herendubbel werd door Ruud en Tymen gespeeld. De dubbel die nog geen punten opleverde tot zover. Een mooie gelegenheid om dit te doorbreken. De start was dan ook gretig en goed met 6 punten voorsprong in de eerste set. Door onnodigheden en te snel willen afmaken werd de 1ste set gewonnen door het Anker.  In de 2de kwamen beide heren er niet meer doorheen en leek de boel geknakt. Daardoor werd het eerste punt deze avond gehaald door het Anker.

Vervolgens werden de enkelspelen afgewerkt met Bert als eerste heer. Die maakte er een heel spannende partij van tegen eerste heer Rob van het Anker. Na een sterke eerste set was de tegenstand in de 2de behoorlijk. Met 21-19 werd uiteindelijk deze set eveneens gewonnen. Het was een kraker van jewelste die alle kanten op had kunnen gaan.

De 2de heer was dit keer voor Maikel weggelegd. Hij voldeed aan zijn eigen verwachtings patroon door zijn wedstrijd in 2 sets straight te winnen. 3de heer Tymen had eveneens 2 sets nodig voor zijn partij te winnen. 4de heer Ruud moest helaas zijn meerdere erkennen in zijn opponent waardoor hier ook 1 punt naar het Anker ging.

Einduitslag 6-2, een dik verdiende overwinning die BV Heel 1 nodig had.

Met een return in het achterhoofd zonder Bert en Dirk-Jan en waar het Anker met zijn sterkste selectie beloofd aan te treden (dat waren ze vandaag niet en dat scheelde een slok op de borrel) belooft het vuurwerk. Wordt vervolgd donderdag 3 december in Sporthal Reutsdael te Heel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *