• Renée Jenniskens
  • Maikel Piepers
  • Tymen Abels
  • Lotte van Wijnen (BC Heytse)

Rond 09:00 uur wisten de spelers van Heel en Heytse de arena te Baexem te betreden. Alleen gedurende de warming up wist Tymen zich te blesseren aan de linker schouder. Meteen al een tegenvaller. De fysiotherapeute moest er aan te pas komen om de gevoelige schouder in te tapen.

Na de behandeling die gedurende de eerste mix wedstrijd plaats vond werd de behandeling voldoende gevonden om verder te spelen.De poule ronde werd gespeeld om 2 sets, met verlenging indien nodig.

Voor de pauze had BV Heel met 6-2 gewonnen van zijn eerste opponent (BC Stramproy) waar een van de heren uitgevallen was wegens een blessure, en daarvoor dus een invaller meespeelde in de heren dubbel.

Voor Renée was de ontmoeting met He-Ro, die als 2de op het schema stond, een ontmoeting met oude clubgenoten. Er werd met vlagen zeker goed gespeeld, maar BV Heel moest het onderspit delven in deze match. Een 1-1 gelijkspel in de mix van Renée en Maikel werd vervolgd met ook gelijkspel in heren- en damesdubbel. Tymen en Lotte moesten hen mix helaas nipt aan de tegenstander laten. Eindstand 5-3 verlies.

Als laatste partij van de ochtend werd gespeeld tegen de uiteindelijke nummer 2, BC Push. Renée en Maikel lieten in de eerste set weinig heel van de Baexemse opponent met 21-6. In de tweede set ging het iets moeizamer bij een gebrek aan focus maar werd wel gewoon gewonnen. De damesdubbel eindigde in een gelijkspel en de heren gingen ondertussen met 2-0 de boot in. Lotte en Tymen maakten het spannend maar 21-19 en 23-21 als set standen was het net niet genoeg voor gelijkspel of winst. Wel was het een van de mooiste matches van de dag, 5-3 verlies als resultaat.

Na de pauze stond Yamas op het programma. Waar de herendubbel helaas verloren werd, wist de dames dubbel punten te scoren voor Heel. De mix dubbels werden goed gespeeld deze ronde, al moesten Renée en Maikel wel een set toegeven aan Remon en partner, en leverde Heel in deze ontmoeting de overwinning op (5-3).

Als laatst moest BV Heel op voor de kraker tegen BC SCC, de uiteindelijke toernooiwinnaar. Daar waar alle tegenstanders verhoudingsgewijs punten lieten liggen tegen dit sterke team, hield BV Heel dit team op een knappe 4-4! Herendubbel ging helaas verloren, de dames maakten er een gelijkspel van, Renée en Maikel wonnen ook deze eerste mix en dus kwam alles aan op de tweede mix van Lotte en Tymen. Knap werd een set binnengehaald.

Daarmee werd de basis gelegd voor de finaleronde waar BV Heel opnieuw tegen He-Ro mocht uitkomen voor de 3e/4e plaats. Echter ditmaal moest er om 2 gewonnen sets gespeeld worden.

De eerste mix, Maikel en Renée, wilde de ongeslagen status van vandaag houden en maakte een bliksemstart in de eerste set die ze niet meer uit handen gaven. Echter was de 2de set iets minder, waardoor deze moest worden afgestaan aan de opponent. In de 3de set leek het duo helaas fysiek “op”, waardoor de eerste match met 2-1 verloren ging (maar dit ene punt was van groot belang later).

De dubbels gingen aanzienlijk beter dan in de eerste ontmoeting tussen beide teams.  In de herendubbel wisten Maikel en Tymen de eerste overwinning van de dag te pakken (juist op het moment dat het moet !?!), in 2 sets wisten beide heren met vlagen goed spel de opponent te verslaan. Ook de dames wisten met 2 straight sets te winnen van de dames van He-Ro. Dit betekende een 5-2 voorsprong met nog voor He-Ro maximaal 2 sets/punten te halen. Daarmee was de 3de plaats een feit!! Chapeau. De laatste mix werd als walk-over opgegeven door de opponent.

Bij een gezellige nazit werd omstreeks 17:45u de prijzen uitgereikt.

Met een voldaan gevoel en een leuke prijs ging het team weer huiswaarts. Voor herhaling vatbaar, zo’n teamtoernooi!