BC Linne – BV Heel 2: 5-3. Verlies bij het altijd lastige Linne

BV Heel 2 vervolgt zijn competitiestart met een uitwedstrijd bij BC Linne. De vloer is daar altijd een uitdaging gezien het rijkelijke kleurenpalet dat tentoongespreid wordt. De houten vloer was overigens wel stroef, dus prima in orde. BV Heel 2 trad in zijn gebruikelijke opstelling aan, Bij BC Linne zijn wat verschuivingen geweest. Zo is Ruud Peils niet meer van de partij en is Erik naar een andere sport overgestapt. Blijven over John Ron Eric en René. Deze namen stonden dan ook op de teamsheet.

Om 20:00 mochten de heren de zaal betreden en werden de eerste dubbelspelen geformeerd. Maurice en Ralf namen het op tegen John en Ron. Duidelijk was dat beide heren moesten wennen aan de hal en aan de belijning. Daarnaast waren de heren van Linne duidelijk een maatje te groot. In 2 straight sets bleef het punt in Linne.

Op de andere baan speelde Ruud en Tymen weer eens een dubbel samen. De eerste set liep aanvankelijk best aardig maar werd aan het einde weg gegeven door wat simpele foutjes en goed doorzetten van de tegenstander. In de 2de set beten Ruud en Tymen beter van zich af en wisten met 21-19 de set te winnen. In de laatste set bleef het vrij lang gelijk opgaan tot de laatste punten. Tymen en Ruud maakte het laatste punt en namen zo een punt mee naar Heel.

Tymen en Ralf (De Frameboys) mochten ook weer eens samen acte de presence geven. Eerste keer dit seizoen! De eerste set liep niet lekker. Weinig aanvallen werden opgezet waardoor John en René eenvoudig wat punten konden weglopen. Gedurende de set liep het spel wel al beter maar de eerste moest gelaten worden aan Linne. De 2de set was een groot verschil met de eerste. Aanvallen werden beter opgezet en punten ook binnen geslagen. Toch had Ralf last van een ietwat snelle shuttle waardoor de wedstrijd werd verloren met 21-19 in de 2de set. Maar waren erg dichtbij een 3de set.

Patrick en Ruud speelde de laatste dubbel tegen Ron en Eric. Daar kunnen we kort over zijn dat de partij terecht werd gewonnen door Linne.

In de singles nam Tymen het op tegen John. De start was duidelijk voor de thuisploeg, want al snel stond Tymen tegen een achterstand aan te kijken. Vooral drive/smashes rechtdoor werden verkeerd ingeschat door Tymen en zelf maakte hij teveel service fouten in de eerste set. Dat moest beter in de 2de set. Minder shuttles werden uitgeslagen bij de service en het spel beter opgezet. Toch bleef het spannend. Met een setpunt sloeg Tymen de cruciale shuttle (cross-smash) nipt buiten de lijn, en gaf vervolgens de laatste 2 punten knullig weg. Daar zit meer in. Terecht verlies van de single.

Maurice speelde een sterke single tegen Ron, die maar niet opgaf. De rally’s zagen er vanaf de kant mooi uit en het bleef ook telkens gelijk op gaan. Maurice verloor nog wel zijn eerste set, maar dat was kennelijk nodig om hem voor de 2de en 3de set net dat trapje meer te laten zetten, want hij trok wel de wedstrijd op zijn manier over de streep! Puntje voor Heel

Ruud had weer een van zijn angstgagners tegenover zich staan. Daar waar hij vorige week eindelijk Ad Brouwer wist te verslaan moest het vandaag tegen Eric Beenen gebeuren. De eerste set was voor Ruud. Want hij wist met degelijk spel het initiatief te pakken. Set 2 daarentegen was Eric de betere. Ruud dacht na dat set verlies dat de wedstrijd over was, maar er moest toch echt een 3de set worden gespeeld. Vanaf de start nam Ruud een kleine voorsprong en gaf m niet meer uit handen. Ook Eric is dus verslagen dit seizoen!

Patrick mocht als laatste starten tegen René, een routinier op de baan. Patrick met zijn lengte en bereik wist in de 1ste set prima gebruik te maken van de zwakte van René. Achteraan op de forehand laag onder druk zetten. Hierdoor wist hij met relatief gemak de 1ste te winnen. De 2de set wist René wel beter antwoord te geven. Patrick kwam niet meer helemaal achterin. Hij verloor de set nipt. In de 3de set kwam Patrick er helaas niet meer aan te pas en moest hij zijn meerdere erkennen.

De eindstand komt zo op 5-3 winst voor BC Linne. Al met al voor de uitwedstrijd geen slecht resultaat, al zat er meer in. Linne moet nog op bezoek komen in Heel dan zijn de rollen vast omgedraaid. We wachten op de return.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *