Toernooi Vlodrop 2016

Toernooiverslag BC Vlodrop Open 2016

Ook deze editie van BC Vlodrop open kende weer een aantal Heelse inschrijvingen.
Maar liefst 3 teams waren vertegenwoordigd, een Heren dubbel, Mix en Dames dubbel.

Daar waar heel Limburg lekker in de zon genoot van de mooie lentedag, speelden Jolanda, Maikel, Lotte(BC Heytse) en Tymen wedstrijden in de Vlodropse sporthal.
De indeling van het toernooi verliep als volgt: startend met heren en dames dubbels in een poule vorm worden wedstrijden onderling afgewerkt met een tijdsbestek van 12 minuten per wedstrijd en de punten worden doorgeteld. Daarna volgt de mix, eveneens in poulevorm, met een tijdsbestek per wedstrijd van 12 minuten.
Hierna worden de teams opnieuw onderverdeeld in een hoge en lage poule. Deze poule wedstrijden worden eveneens per wedstrijd in 12 minuten afgewerkt en punten worden doorgeteld.
De sterkste teams komen vervolgens in de halve finale die nog op tijd wordt gespeeld, om vervolgens in de finale of wedstrijd om de 3e plaats om 2 gewonnen sets tot 21 te spelen.


Beide heren (Maikel en Tymen) begonnen in de ochtend in een poule met internationale deelname, een team uit het Duitse Wegberg. Daarnaast een team uit Stramproy en de ons bekende Vlodropse equipe Dave en Joep.
Al snel bleek dat onze internationale herendubbel een no-show was, waardoor deze niet gespeeld zou worden. (Waarschijnlijk was het te lekker weer?)
De eerste match tegen het Rooyse duo hadden beide heren in het begin een kleine opstart problematiek maar pakten het spel solide op en wonnen met ruime cijfers. De tegenstander bleek geen match.
In de competitie werd in de heren dubbel maar nipt gewonnen door Maikel en Mart tegen het  duo van Vlodrop dat nu op de baan stond, dus tegen Joep en Dave hadden ze iets te bewijzen. De Heelse formatie gaf maar zeer weinig weg, waardoor ook deze match uiteindelijk ruim gewonnen werd.
Door deze overwinningen plaatsten Tymen en Maikel zich in de hoge poule heren dubbel.

vlodrop

Jolanda, die in de dames dubbel uitkwam samen met een van haar oude teamgenoten van Roermond, had iets minder geluk op de baan. Al tijdens de eerste partij liep ze een blessure op.
Helaas was er geen eerste hulp bij sportblessures aanwezig op het toernooi, waardoor ze na de eerste 3 dubbel wedstrijden de strijd moest verlaten.

In de mix kwamen Tymen en Lotte uit voor BV Heel. Ze troffen een gunstige loting met 1 sterk team van BC ’t Roat uit Echt en 2 wat minder sterkere opponenten.
De eerste mix ging voortvarend van start. Gelijk op voorsprong en deze werd niet meer weggeven. Mede doordat er nog wat veel foutjes gemaakt werden was de eindstand uiteindelijk niet monsterlijk groot. (gebrek aan concentratie ? was wellicht nog te vroeg 😛 )
De tweede wedstrijd zat al meer spanning in, maar ook hierin bleven Lotte en Tymen goed overeind. Beter spel maakte hier het verschil en daaruit kwam ook weer een winstpartij.Hiermee was het duo al verzekerd van een plek in de hoge afdeling bij de mix, wat een goede prestatie is.
De laatste mix ronde alvorens de teams gerangschikt worden moest worden aangetreden tegen een GD1 team, ’t Roat.
Al snel bleek dat de routiniers over net wat meer finesses beschikten dan het iets jongere koppel. Maar door dapper spel bleven ze aardig bij. een verliespartij was niet meer te voorkomen maar met opgeheven hoofd mocht worden terug gekeken naar deze match.

Het heren dubbelteam mocht na de middagpauze zich opmaken voor een sterke herenpoule. een team van ‘De Snelle Shuttle’ uit st. Odilienberg (de shuttels waren redelijk snel in Vlodrop) waarin de broer van onze penningmeester speelt. En een rematch uit vorig jaar, Ruud en Ralf van BC Push maakte de poule compleet. Dat belooft revanche voor  het vorig jaar geleden verlies  met 1 punt verschil in in het fluitsignaal.
Alleen bij winst van beide partijen zou er een halve finale plaats lonken. Met deze gedachten kwamen beide heren tegen het team uit Berg op de baan.
Met een flitsende start namen beide heren een goede voorsprong. Wellicht was het daarom dat de teugels wat vierden, want de tegenstanders kwamen aardig terug.
Dit was het signaal om strakker te gaan spelen, en iets meer de aanval te zoeken. Dat wierp zijn vruchten af, want naar het einde toe werd er een groot verschil gemaakt. Winst in de eerste partij.
Dan het klapstuk van deze poule, Heel tegen Push. De opening verliep ietwat dramatisch (6-1 achter). Vervolgens werd rustig gebleven en toch teruggeknokt.
Spannend bleef de strijd wel, want beide teams gaven elkaar geen strohalm. Het leek dezelfde richting op te gaan als vorig jaar.
Maar bij een 21-20 voorsprong maakte het Heelse duo een aantal belangrijke punten op rij. Dat zorgde voor de knak bij Push, waar ze niet meer overheen zouden komen. 31-24 was uiteindelijk een comfortabel verschil.
Halve finale plek voor Tymen en Maikel, een super prestatie.

De mix moest eveneens in de hoge poule aantreden, maar met een zware loting als gevolg. GD1 team van de Maasdroppers, familie ‘van Melick’ (Frank en Sandra) spelend voor BC Push en een andere combinatie van BC Push waren de poulegenoten.
Voor Lotte en Tymen was het credo: gewoon spelen en kijken waar het schip gaat stranden. De eerste match tegen de Maasdroppers verliep niet slecht. Aantal mooie rally’s en mooie punten werden echter afgewisseld met onnodige foutjes. Tegen deze teams kun je die niet veroorloven, waardoor er terecht en enigszins ruim verloren werd.
De volgende wedstrijd tegen Monique en Ruud van BC Push verliep chaotisch. Daar waar er in de eerste match nog goed gespeeld werd, was de foutenregen aanwezig in deze partij.

12417514_1049622995076568_7612554830995999246_n
Met dik verschil werd verloren, snel vergeten maar want er lukte werkelijk niets in deze partij. Enfin, de laatste mix wedstrijd van de dag (uitgeschakeld voor mogelijke finales natuurlijk) mocht tegen Frank en Sandra gespeeld worden. Met als mooie bijkomstigheid dat Sandra en Lotte samen in de dames dubbel verdienstelijk uitkomen.
Hier stond voor Lotte en Tymen niets op t spel, waardoor er misschien wel zo goed gespeeld werd. Met een ruime (lees 8-0) voorsprong spurtte het gelegenheidsduo weg.
Lang hield het niet stand, mede door goed spel van Sandra en Frank. daarna bleef het gelijk opgaan, maar keken Lotte en Tymen steeds tegen een achterstandje aan.
Deze kon uiteindelijk niet meer worden omgebogen naar een overwinning, maar zeker tegen deze formatie mag een klein verlies zeker niet als slecht worden betiteld. zeer knap eigenlijk.

Resterend voor deze dag waren de halve finales en finaleronde voor de heren.
Tegenstanders in de halve finale waren Peter van Gerwen en Ad Brouwer uitkomend voor BC Maasdroppers. Vanaf het begin was wel duidelijk dat dit een moeilijke partij zou worden. Het kan immers alle kanten op.
Door wat slordigheden in de openingsfase kwamen beide heren op een 6-1 achterstand. Deze achterstand bleek aan het eind van de 12 minuten fataal, gezien de hele wedstrijd de heren achter de feiten aanliepen. Het verschil werd niet meer groter, maar ook niet echt kleiner. De teams waren wel aan elkaar gewaagd.
Ook qua spel liep het niet deze keer. Daar waar zekerheden normaal over het net gaan, vlogen ze deze ronde in het net. Het was van Heelse zijde de minste partij van de dag. Kortom, met een nipt verlies moeten de heren genoegen nemen met een strijd om de 3de en 4de plaats.


In de verliezersfinale om de derde plek, zoals dit zo mooi heet, moest het verlies dan maar rechtgezet worden tegen een team uit Roermond met (jawel!) Bert Bouwman.
De man die BV Heel 1 (competitie) al een aantal maal uitgeholpen heeft is nu dus directe tegenstander.
Tijdrekkend van zijn vorige mix halve finale kwam hij uiteindelijk 5 minuten later eens op de baan (nu al psychologisch spel Bert?).
In deze match werd er dus gespeeld om 2 gewonnen sets. In de eerste set liepen beide teams tot 10-10 redelijk gelijk op.
Maikel had een duidelijk zwakke plek gevonden met zijn serve op de medespeler van Bert. Daarmee maakte hij genoeg punten voor BV Heel.
Ook de aanvallen werden goed genoeg geplaatst in de eerste set resulterend in een 21-11 overwinning. Bert beklaagde zich over de snelheid van de shuttle (was al de hele dag al zo, Bert haha).
In de 2-de set was de strijd wel spannender. Het bleef lange tijd vrij gelijk op gaan. maar bij een 18-17 voorsprong drukte de heren nog eenmaal door met succes.
in 2 straight sets werd beslag gelegd op een geweldige 3-de plaats.
Daar waar het in de competitie nog niet wil vlotten, werd er op dit toernooi goed gespeeld met een verdiende prijs als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *