BV Heel 1 – BC Push

BV Heel 1 –BC Push : 2-6
Ongemeen spannende wedstrijd met maar liefst 6x een driesetter…
Als een van de laatste wedstrijden staat Heel tegen Push op het programma. Voor BV Heel 1 is dit de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Met het oog op de stand zou het goed uitkomen als BV Heel thuis resultaat haalt. Mart werd wederom gepolst om als (ik mag bijna zeggen vaste) invaller om mee te spelen in deze match.
De eerste dubbelmatch werd gespeeld door Maikel en Mart tegen Arian en Rogier. Het beloofde op affiche al een mooie pot te worden.
In de eerste set tasten beide heren nog wat af aan hun tegenstander waardoor deze verloren werd. De 2e set bracht de ommekeer. Met goede cijfers haalden ze deze binnen. De 3de set was (zoals al vaak dit seizoen) nodig om de wedstrijd te beslissen. De set bleef gelijk opgaan en het was BV Heel die als eerste de matchpoint kreeg. Echter Push wist deze mooi te pareren en vervolgens met de overwinning aan de haal te gaan (19-21, 21-15, 20-22).
Ruud A en Tymen mochten tegen John en Ruud B aantreden. In de eerste punten bleven de heren uit Heel achter, wat gedurende de set (met goed spel) niet meer ingehaald kon worden. Met een nipte 21-19 verloren de Heelse mannen de 1ste set. Vervolgens werd in de 2e set iets minder geforceerd en dat leverde een mooie voorsprong op. Het eigen spel bleef gehandhaafd en de set werd gepakt. Ook hier (jawel!) een 3de set. Beide heren leken te vervallen in het spel van de 1ste set, want de eerste punten gingen iet wat makkelijk naar Push, waardoor deze achterstand teveel bleek om in te lopen. Wel zit er een goede stijgende lijn in het spel. Mooie pot en jammer van de uitslag (18-21, 21-15, 11-21) .
Bij een 0-2 achterstand werd vervolgens gestart met de volgende dubbel wedstrijden. Maikel en Tymen moesten tegen Arian en John aantreden. Het begin was erg voortvarend. Alsof een startschot beide heren weg knalde. Met aardig spel en vlagen mooie rally’s was uiteindelijk de Heelse equipe die de eerste set won. Waar het makkelijk liep in de eerste set, konden beide heren in de 2de set dit geen gevolg geven.
Maikel die nog wat slaap te kort kwam en Tymen die pap in de arm kreeg hadden niet genoeg antwoorden op de aanvallen van Push, Uiteindelijk moest de set uit handen gegeven worden.
Niet erg dachten beide heren, in de 3de moest het karwij dan geklaard worden (het lijkt wel of BV Heel patent heeft op die driesetter). Ook hier een geweldige start en bij de wissel van zijde halverwege stonden beide heren nog 11-5 voor. Echter de ommekeer in de match liet niet lang wachten. Bij een stand van 12-12 leek er bij de heren iets te knakken. het bleef lang gelijk op gaan, maar bij 20-19 viel een beslissende net drop van John via de netband in. Helaas geen winst maar een fantastische partij (21-19, 17-21, 19-21).
Mart en Ruud troffen Ruud en Rogier. Ook in deze partij bleef het lang ongemeen spannend. en ook hier moesten 3 sets gespeeld worden om een winnaar aan te wijzen. Ook in deze match viel de shuttle voor Push net aan de goede kant. Voor de derde maal werd met miniem verschil verloren (22-20, 19-21, 19-21).
De enkels moesten nog gespeeld worden met de wetenschap dat er maximaal gelijk gespeeld kon worden. Heren enkel 1 was een confrontatie tussen Maikel en Rogier. Maikel was net als tegen Heytse en Vlodrop nog in jetlagmodus, en wist dat er een zware klus stond te wachten. Daar waar Maikel de eerste set nog verliest, lijkt hij zich goed te herpakken in de 2de set. Deze haalde hij dan ook goed binnen. Maar naarmate de 3de set mopperden beide spelers steeds vaker. Lang bleef deze set gelijk gaan, maar uiteindelijk had Rogier in rally’s de langste adem en dwong zo Maikel scherper te spelen. Die maakte daarop net teveel fouten en zo bezorgde hij Maikel een nederlaag.
Mart speelde als 2de heer tegen een gehavende John. Met een stellage om zijn knie om deze te beschermen moest hij in 2 sets toch zijn meerdere erkennen in een sterke Mart. Goed gedaan! het eerste punt is binnen!
Als 3de heer spelende Tymen moest het opnemen tegen Arian. Vanaf moment 1 waren beide spelers gewaagd aan elkaar. goede rallies wisselde elkaar af met onnodige fouten, waarin Tymen in de eerste set teveel fouten maakte. maar met een setstand 19-21 de kop niet liet hangen. In de 2de set zat Tymen een stuk beter in de wedstrijd, en dat reflecteerde meteen in de stand. De 2de set werd dan ook gewonnen.
En waarom ook hier geen 3de set. Goed was te zien dat de 3de set om conditie zou draaien. Beide heren hadden inmiddels al veel geleden. Met de langste rally in de 3de set drukte Tymen op conditie door.
Tot de wissel bij 11 punten bleef het gelijk op gaan, waarna vervolgens door Tymen het gat werd geslagen. Deze gaf hij ook niet meer weg. Kapot gestreden maar met overwinning van de baan.
Ruud speelde als 4de heer tegen Ruud (die hij al 2x eerder tegen kwam vandaag). Ruud had naar eigen zeggen weinig kans en moest zijn enkel in 2 straight sets inleveren helaas.
Het bleek een ware veldslag waarin Push als (misschien wat gelukkige) winnaar uit de hoge hoed kwam. Maar de overwinning had net zo goed naar Heel kunnen vallen.
6x 3 sets waarin er 5x (nipt) werd verloren bleken fataal voor de overwinningskansen. Het was een geweldige wedstrijd die alles in zich had.
Resterend zijn nog de wedstrijden tegen Push uit (datum nog onbekend) en Palemig uit (10 april).