BV HEEL 3 – BVM’81 3: 5-3

Langzamerhand begint de competitie de ontknoping te naderen. Daar waar de RCML erg hoopvol gestemd was over het resultaat van deze wedstrijd nog voor deze gespeeld was (lees: 8-0 winst voor BV Heel) moest er natuurlijk wel gestreden worden. Ruud die wegens ziekte niet aanwezig kon zijn werd door Mart vervangen. Het wedstrijdformulier werd opgetekend door beide captains en er kwam meteen een mooi affiche op de eerste herendubbel.

Gezien Ruud er niet bij was besloot teamcaptain Tymen om wat om te gooien. Samen met Mart werd de eerste herendubbel gespeeld tegen een sterk Munstergeleens duo, Noël en Vincent. In de eerste set werd bij vlagen erg sterk gespeeld. Maar dat mocht zeker gezegd worden van onze tegenstanders. Hun verdedingend werk was vlijmscherp, waardoor vele aanvallen van het Heelse duo teniet werden gedaan. Daarnaast maakte ze zelf de nodige punten. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het wel een spannende partij. Eerste punt van de avond is voor BVM en dat beloofd nog wat.

Ralf en Maurice mochten aantreden tegen Clement en Bert. Een geroutineerd duo zo bleek. In de eerste set gingen beide heelse heren voortvarend van start met de welbekende tacktiek van Ralf (zolang het maar hard en vegen is). Toch pakte dat in de eerste set goed uit en werd dik gewonnen. In de 2de set werden teveel shuttels hoog terug geretourneerd. Gezien deze halverwege het veld van de tegenstander bleven hangen, betekende het dat de 2 geroutineerde tegenstanders daar feilloos van profiteerde. Na een tacktische aanwijzing (meer droppen Maurice) werd het spel veranderd en dat leverde een 11-5 voorsprong op bij de helftwissel. De heren kwamen niet meer in de problemen en behaalde de partij met 21-13 in de 3de set. Tussenstand 1-1 na de eerste dubbels. De volgende ronde dubbelspelen mocht Luc samen met Mart spelen tegen Clement en Ivo, Luc die scherp speelde in de dubbel en Mart die het spel prima aanvoelde hadden dan ook in 2 sets genoeg om de partij naar hun hand de zetten.

Ralf en Tymen, Ja de frameboys zijn er weer! Troffen in Bert en Noël een dubbel van aardig niveau. Zeker Noël die erg gevaarlijk is. Tacktisch gezien werd Noël daarom ontweken en Bert opgezocht. Ralf zorgde voor de druk middels zijn bekende rag werk. Tymen zorgde voor de nuance en het plaatsen van het spel. Deze combi heeft dit seizoen al vaak punten opgeleverd. Toch bleef deze partij lang gelijk gaan in de 1ste set. Bij een stand van 15 -15 maakte de Heelse heren een aantal goede punten, waardoor de set behaald werd. In de 2de set liepen Ralf en Tymen in eerste instantie wat uit op hun tegenstanders. Maar de comeback van de heren uit munstergeleen was knap te noemen. In deze set was er een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. Het was dan ook Tymen die middels het ‘frame’ de pot beeindige. Of het nu een trademark word weten we nog niet, maar het valt wel op. Ze heten dus niet voor niets de frameboys. 3-1 na de dubbels wat een erg gooed uitgangspunt is met de enkels nog in het verschiet.

De eerste heren enkel werd gespeeld tussen Tymen en Noël. In de 1ste set verliep het nogal dramatisch voor Tymen. Hij kreeg terecht de oren gewassen en moest een 21-9 setstand incasseren. Teveel met het spel meegaan van Noël waardoor er veel aangegeven werd. Dus tacktisch werden er wat dingen omgegooid. Welk wondermiddel gebruikt werd is tot op heden niet bekend, maar de 2de set ging met gelijke cijfers naar Tymen. Hoge service gevolgd door de drop waren Noël te machtig. De 3de set moest uitsluitsel geven. Noël die in de 2de set nogal hinder ondervond van het zaallicht stond aan het begin van de set dus aan de ‘goede’ kant. Tymen wist dat als hij in het begin bij kon blijven of iets voor stond, er kansen lagen om deze partij te pakken. En zo geschiedde. Met 11-9 voorsprong werd er gewisseld. Het verschil werd niet meer weggegeven en met 21-16 werd de set en de match binnen gehaald door Tymen.

Mart speelde als 2de heer tegen Vincent. Mart liet daarin zien een routinier te zijn. Technisch is Vincent beter, maar dat voordeel wist hij niet te benutten, terwijl Mart in zijn eigen spel in de eerste set weinig heel liet van zijn tegenstander. Maar liefst met 21-7 werd gewonnen. De 2de set verliep gelijk opgaand. Het was echter Mart die in het eind van de set het karwei klaarde.

Maurice nam het op tegen Ivo, en moest een van zijn weinige nederlagen incasseren van dit seizoen. In 3 sets wist hij het niet te halen. Wel goed weerstand geboden! Luc was de man die nog tot op het laatst van de speelavond bezig was met zijn single. In een ongelofelijk spannende wedstrijd waarin beide heren goed aan elkaar gewaagd waren, kwam een factor conditie en ervaring inneens om de hoek kijken. Luc won de 1ste set knap van zijn tegenstander. Maar in de 2de en 3de set bleek de conditie van de tegenstander net wat sterker. De rallies bleven tegen elkaar opgaan en het was voor Luc helaas net niet. Omstreeks 22:00 uur kwamen de heren moegestreden van de baan.

Einduitslag een 5-3 winst voor BV Heel wat tegen deze ploeg een prestatie van formaat is. Met nog een 4 tal wedstrijden te gaan zal het nog spannend worden waar BV Heel gaat eindigen in de rangschikking.

Na een gezellige 3de helft met een goeie pot bier werd nog even nagepraat.

Volgende wedstrijd zal de clash zijn tussen BV Heel en Heel/ Heytse combi.