BV HEEL 2 – KSV De Polsslag: 3-5

BV HEEL 2 – KSV De Polsslag: 3-5

Nét voordat de vakanties begonnen, de voorlaatste donderdag voor de zomerstop, werd er nog een tweede Heels mixed-team samengesteld. Hiermee kunnen de fanatieke vrouwen- en mannen van BV Heel die het afgelopen jaar nog niet aan de competitie deel hadden genomen ook in een team geplaatst worden. Gelukkig!!

Met de start van het seizoen 2016-2017 en slechts 3 keer weer te kunnen wennen aan de shuttle in een goed opgewarmde sporthal was het donderdag 15 september de competitie-première voor Nancy, Sanne en Luc op baan tijdens de mix-competitie van de RCML. Patrick heeft al wat jaartjes competitieverleden bij de heren en mag het team van de nodige dosis ervaring voorzien.

Na het inspelen konden de wedstrijden gestart worden. De heren en dames uit Kessel van KSV De Polsslag waren te gast. Het begon met de dubbels.

De damesdubbel ging goed van start en er werden flink wat puntjes gepakt door Nancy en Sanne, maar nét geen game gewonnen. De tweede game was meer weggelegd voor Kessel. De herendubbel was precies omgedraaid, Patrick en Luc moest eerst nog even aan elkaar wennen en lieten punten liggen, de strakke net-drops waren telkens een verrassing.. De tweede game verliep vloeiender, maar daar ontbrak het nét aan doordrukken dus ook hier winst voor Kessel.

Na een korte pauze was het tijd voor de mixes. Sanne en Patrick maakten mooie ralleys, leerden veel, maar de tegenstander was een maatje te groot. Nancy en Luc kwamen in de eerste game van grote achterstand terug naar gelijk en zelfs winst van deze game. De tweede maakten ze extra spannend door enkele punten weg te geven op de cruciale momenten, maar wisten het heft wel in eigen hand te nemen door de winst naar zich toe te trekken met 22-20. De primeur als mix-team en ook winst, euforie alom!

Nadat het nodige vocht weer aangevuld was, was het tijd voor de afsluitende enkel-spellen. Patrick tegen Bas, Luc tegen Gerald. De heren uit Kessel hebben al jaren competitie-ervaring dus lieten ze alle hoeken van het veld zien in Heel, 2x winst voor Kessel…

De dames van Kessel waren ook nieuw binnen de mixcompetitie en kwamen er in Heel achter dat er ook enkelspellen gespeeld dienen te worden. De dames uit Heel hadden hier al enkele keren op kunnen oefenen dus dat was hun voordeel. Buiten het voordeel heeft de oefening direct zijn vruchten afgeworpen. Zowel Sanne als Nancy pakten beide games zonder blikken of blozen. Eindstand van 3-5, mooi en een goed begin van het nieuwe mix-team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *