BV Heel 2 – BC Push 2: 4-4 Jong team BC Push neemt 4 punten mee naar Baexem

In navolging van HHC’16 en BV Heel 1 moest BV Heel 2 deze week ook een competitiewedstrijd afwerken. Tegenstander is BC Push, die met een jeugdig team af kwamen reizen naar Heel. BC Push staat onderaan in de competitie, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de punten eenvoudig wint. Patrick had voor de verandering het team nog maar eens door elkaar geschud. Met de bekende 5 mensen werden de wedstrijden afgewerkt.

Startend met de 1ste herendubbel moesten Tymen en Ruud spelen tegen Tom en Arian. Tom is een jeugdige speler met al een leuke rugzak aan techniek in inzicht. Van Arian weet je dat hij altijd wacht op zijn moment om te droppen. De eerste set verliep voor Ruud en Tymen matig. Niet helemaal bij de les en onnodige fouten gaven de voorsprong aan Arian en Tom die daar gewillig gebruik van maakten. Deze set wisten de opponenten dan ook te verzilveren en er moest wat veranderen in de 2de set. Devies was meer de aanval zoeken in plaats van rondpielen. Zeker de start van de 2de set was sterk. Met een leuke voorsprong werd de set naar Heelse hand gezet. Dus er moest een 3de set komen. Hierin liepen Tymen en Ruud telkens voor op de opponent, maar aan het eind in een verlenging konden ze toch niet afdrukken. Push haalt hiermee een punt.

Ralf mocht samen met Maurice weer een dubbel afwerken. Tegen de jeugdige opponenten hadden beide heren niet veel moeite. Toch moet je zeker in dit soort wedstrijden wel de concentratie vasthouden. Maurice en Ralf deden dit dan ook op een goede manier. In 2 straight sets was het verschil tussen de jeugdige spelers van Push en de ingespeelde heren van Heel toch iets te groot.

Patrick heeft voorafgaand aan de wedstrijd de 3de en 4de dubbel gewijzigd. Zo kwamen de frameboys niet samen, maar speelde Ralf dit keer met Ruud. Deze hadden in hun tegenstanders hun handen vol. In de eerste gelijk opgaande set wist push net het verschil te maken. In set 2 was het voor Heel zaak om niet te verliezen. Push trok aan het langste eind door in de 2de set het betere van het spel te laten zien. Zo behaalt push het 2de punt in deze wedstrijd.

Patrick speelde vandaag met Tymen in de 4de dubbel. Ook voor hun 2 gold hetzelfde devies als eerder voor Ralf en Maurice. Niet knoeien en steady spelen. Het niveauverschil was te groot in deze wedstrijd om het echt een wedstrijd te laten zijn. De vraag was meer hoeveel punten in de set de opponent kon halen. In de loop van de 2de set werd er door Patrick en Tymen toch nog wat veel geknoeid, maar zonder dat dit echt gevaarlijk werd voor de setwinst. In 2 duidelijk afgemeten sets was het punt terecht voor het thuisteam.

In de single nam Tymen het op tegen Arian. Daarin wist Tymen dat hij na de wedstrijd van gisteren in Vlodrop met de houten vloer vooral zijn eigen spel moest spelen. Maar veel slordigheden kostte hem de kop. In een eerste set met 21-11 verliezen was eigenlijk onnodig. Dus de knop ging om in de 2de set. Dat leverde hem een ruime voorsprong op. Arian weigerde zich neer te leggen en bij Tymen slopen onzuiverheden in het spel. Daardoor maakte hij de set niet af maar stond hij hem in een verlening af met 23-21. Sonde! De wedstrijd van gister heeft hem kennelijk toch teveel opgebroken.

Ruud speelde een aardige partij tegen de jongere Tom. De tegenstander van Ruud speelde met een erg mooie stijl. Een mooi aankomende speler waar we in de toekomst zeker nog weleens van gaan horen. De eerste set was voor Ruud. In de 2de set was het Tom die met een duidelijk verschil de set naar zich toe trok. Een spannende 3de set moest beslissing brengen. Ruud speelde een aantal fenomenale netshuttles. Toch kon hij zich niet vrijspelen van de druk van Tom. Dat maakte dat in het eind van de 3de set toch het verschil werd gemaakt in het voordeel van Baexem. Zeker ook de verdienste van deze jeugdige speler die hiervoor de nodige complimenten verdient.

Maurice, welke in de vorige wedstrijd nog in Munstergeleen het verschil niet kon maken in zijn single, had daar vandaag geen enkele last van. Hij was weer de strijder zoals we hem kennen. Volledig gefocust op zijn doel en met maar een uitkomst, namelijk winst in 2 straight sets. Achteraf gaf Maurice ook te kennen dat hij er alles aan had gedaan om gefocust te blijven tot aan het eind. Knappe verdienste. En het levert Heel ook nog eens een punt op.

Patrick kende als 4de heer niet veel moeite met zijn opponent. Het niveauverschil is nog te groot. Voor Baexem is dit een investering die ze maken in de toekomst. Voor nu betekent het dat het punt in Heel blijft, maar het is een mooi leercurve voor de toekomst.

Aan het eind van de wedstrijd werden de punten gedeeld. Een 4-4 eindstand. Als je terugkijkt naar de wedstrijden is het een goede afspiegeling van de avond. In Baexem zijn ze hier blij mee want het geeft voor hun aan dat de weg die ze ingeslagen zijn een goede is. Door de jeugd een platform te geven waarin ze kunnen groeien door competitie te spelen. Dit zal in de toekomst zich vast uitbetalen. Met nog een gezellige borrel werd de avond beëindigd. Voor BV heel 2 staan nog 2 competitiewedstrijden op het programma.