BV Heel 2 – BC Dynamo

BV Heel 2 – BC Dynamo: 5-3

Na in december een spannende uitwedstrijd gehad tegen Dynamo, mocht Heel 2 in januari thuis aantreden tegen het team uit Swalmen. In de wetenschap dat de teams met net zoveel gespeelde wedstrijden op een zelfde aantal punten staan, en daarmee gedeeld koploper zijn, staat er vandaag belangrijke punten op het spel.

Bij afwezigheid van 2e heer Patrick moest Marc weer met een invaller komen. Aangezien Maikel redelijk ongeschonden uit de wedstrijd tegen Linne van daags van te voren was gekomen, werd hij bereid gevonden in te vallen.

In de eerste dubbel had het vaste koppel Marc en Mart een sterk begin van hun partij, met solide spel werd de eerste set naar zich toegetrokken. De tegenstander moest kennelijk aan de hal en omstandigheden wennen, want in de tweede set leverden zij aanzienlijk meer tegenstand. In een spannende set hielden de Heelse heren echter het hoofd koel en haalden zo het eerste punt binnen. In de tweede dubbel speelden Maurice en Maikel samen. Ze staan niet zo vaak samen op de baan, maar al snel hadden ze hun draai gevonden. Aan Heelse kant dus goed spel, en de tegenstander moest zeer duidelijk merkbaar wennen aan het licht in onze hal. In de tweede set dus ook hier meer tegenstand, maar voordat het duo van Dynamo echt op gang was gekomen was de partijwinst al voor Heel.

In de derde dubbel hadden Marc en Maikel een beetje opstartproblemen. In een gelijk opgaande eerste set bleek een kleine slordige fase funest. In de tweede set ging het stukken beter draaien en werd met 21-13 afgetekend gewonnen. Helaas kon dit niet doorgezet worden in de derde set. De scherpte was eraf, en door iets minder strakke services en het iets minder diep doorkomen van de clears moest men te snel overgaan op verdedigen i.p.v. het sterke aanvallen. De tegenstander kreeg steeds meer geloof in de zege. Het vasthouden van het goede spel ging hun beter af dan het doorbreken van de mindere spel van de Heelder heren, en zo had Dynamo na drie sets het punt. In de vierde dubbel had Dynamo hun sterspeler Rob opgesteld.  Hij kon echter niet verhinderen dat Renée en Mart wederom met hun tactisch goed uitgekiende dubbel/mix.

Het enkelspel bleek meer Rob zijn terrein vandaag: als eerste heer speelde hij een gelijk opgaande match tegen Maikel. Door ontzettend scherp spel, met name aan het net, wist hij het verschil te maken. Maikel kon goed weerwoord bieden in het grootste deel van de partij, maar bij hem vielen de shuttles vandaag telkens nét niet goed. Misschien was het spelen van zoveel partijen op twee dagen tijd toch iets te veel van het goede voor Maikel, maar al met al was dit wel een ontzettend mooie wedstrijd.

Maurice trof als derde heer in Dennis een geduchte tegenstander. Vooraf zei Maurice nog “Oh shit, die kerel heeft van Tymen gewonnen in Swalmen, dat gaat wel heel moeilijk worden”. Na een sterke eerste set stond Maurice echter voor. In de tweede set was het allemaal wat minder waardoor er een derde set aan te pas moet komen. Hierin wist hij zich te herpakken en het eerste Heelse enkelpunt binnen te halen. Zijn tegenstander zei moeite te hebben met Maurice zijn lengte. Maurice heeft daar zelf iets minder moeite mee…Renée had een zware dobber aan haar fanatieke tegenstander. Die bleek over iets meer loopvermogen te beschikken dan haar tegenstander die ze in de uitwedstrijd in Swalmen getroffen had. Hard werken mocht helaas niet baten, maar desondanks toch heel goed gespeeld en puntjes gesprokkeld in haar verliespartij.

Mart mocht weer het slotakkoord verzorgen. Tegen Lau “Tymen 2” van Dynamo werd het een lange partij. Gelukkig in twee sets, want de tijd begon te dringen. Ervaring gaf vandaag weer de doorslag ten opzichte van het snelle spel en jeugdig enthousiasme van de helft jongere Lau. Het is maar goed dat Mart regelmatig kan oefenen tegen Tymen, want gemakkelijk ging het niet. Door krachten te doseren, te lopen op wat wel haalbaar is en niet teveel mee willen gaan in het snelle spel en de lange rallys, die zijn tegenstander vol kan houden, werd het 5e punt van de avond voor Heel binnengehaald.

Het had vanavond zomaar in een 4-4 kunnen eindigen, maar met deze 5-3 zege worden twee belangrijke punten gepakt op een geduchte concurrent.