BC Linne – BV Heel 1

BC Linne – BV Heel 1: 4-4

Waar de wedstrijd vorige week tegen Push nog geannuleerd moest worden bij een gebrek aan invallers mocht Heel 1 vandaag gelukkig rekenen op Bert Bouwman. Aangezien Heel 2 morgen een thuiswedstrijd op het programma heeft, was het immers lastig een beroep te kunnen doen op een van hun spelers.

Met vier man sterk stond Linne op het programma, dat ook niet ongeschonden de feestdagen is doorgekomen, daar 1e heer Eric ontbrak. Gezien de nipt verloren thuiswedstrijd, tegen Linne is het eigenlijk altijd een 4-4 wedstrijd die beiden kanten op kan vallen, beloofde er vandaag kansen te liggen. De wedstrijd werd gespeeld in de hal met het meest kleurrijke palet van lijnen op de zaalvloer. Picasso zou hier nog jaloers op zijn!

Als 1e dubbel mochten Maikel en Tymen aantreden. In de eerste set werd al snel een solide voorsprong opgebouwd en was het spel direct spot-on. Slordige fouten deden de tegenstander echter terugkomen, en vanuit Heelse zijde kon rust en geduld niet bewaard worden. Tymen presteerde het zijn racketframe door midden te slaan tegen een shuttle, en daarna leek de focus even weg, of moest hij aan het andere racket wennen. Met een set achterstand leek in de tweede set hetzelfde te voltrekken. Een sterke beginfase waarin niets aan de hand is en het spel duidelijk sterker en verzorgder is dan dat van de tegenstander. Maar ook hier komt Linne na wat fouten terug van een royale achterstand en staat in de eindfase weer voor. Na een spannend slotakkoord staat er met 26-24 wel Heelse winst op het scorebord. In de derde set gaat het constant gelijk op, tot een paar foutjes, wéér halverwege de set, maar dit keer weten Tymen en Maikel het net niet recht te trekken.

Ruud en Bert speelden voor het eerst samen. Dat was even wennen aan elkaar, de vreemde hal, en waar Bert laat in de hal arriveerde moest die ook nog wat warm draaien. De tegenstander had natuurlijk geen last van bovenstaande nadelen en wist zonder problemen te winnen.

Aan Maikel en Bert om deze valse start recht te brijen. In de eerste set werd wellicht iets te fanatiek gestart, en moest weer een beetje aan elkaar gewend worden. Lang leek niets aan de hand, maar de eerste set werd toch met 22-20 verloren. Door het hoofd koel te houden. en gewoon aan het eigen spel vast te houden gingen de tweede en derde set een stuk beter. Het koppel draaide beter en met 21-11 en 21-10 werd met duidelijke cijfers afgerekend met het sterkste dubbelkoppel van Linne.

Tymen en Ruud speelden de vierde dubbel. Ze hadden goede hoop en goede kansen de score weer gelijk te trekken. In de eerste set was een verlenging nodig, maar beten de Heelse heren uiteindelijk toch in het stof. Ook in de tweede set waren de kansen voldoende aanwezig, maar moest het punt toch aan Linne gelaten worden.

Het was duidelijk dat de ommekeer dan in de enkels moest komen. Waar Tymen en Ruud in hun dubbel een set minder nodig hadden, mochten zij de enkelspelen aftrappen. Het snelste klaar was Tymen, die als derde heer zijn tegenstander van het kastje naar de muur stuurde. Door goed in te spelen op het zwakke punt van zijn tegenstander, namelijk het loopvermogen, liet hij deze geen enkele kans en won met duidelijke cijfers: 21-9, 21-7.

Ruud had beduidend langer nodig als vierde heer. Zijn tegenstander was een stukje jonger, en was niet zo gemakkelijk uit te spelen. Ruud en zijn tegenstander ontliepen elkaar weinig, ook in de thuiswedstrijd had hij al een nipte nederlaag moeten incasseren. In de eerste set verloor hij in een verlenging, en in de tweede set wist hij net niet te zorgen voor een ommekeer.

Bert had als eerste heer best een pittige eerste set, waar zijn tegenstander tot 18 kwam.  Beide heren maakte er een mooi gevecht van. Diegene die de shuttle het minst goed achterin kreeg, werd afgestraft luidde het verdikt van Bert, en dat klopte. In een spannende match die tot aan het eind alle kanten op kon werd gewonnen door Bert die iets minder fouten maakte. Al beklaagde deze zich over zijn opslag (Ja die was aan de zuinige, korte kant Bert!).  In de tweede set bleek de tegenstander misschien enigzins moegestreden, want die verliep iets vlotter.

Als laatste kwam Maikel van de baan. Als tweede heer had hij weinig moeite met zijn tegenstander. Waar in de eerste set 21-9 genoteerd werd, mocht de tegenstander bij een gebrek aan focus in de tweede set nog tot 15 komen.

Eindresultaat is dus een 4-4 gelijkspel, met wederom een paar nipte en pijnlijke verliezen. Al met al is een gelijkspel in een uitwedstrijd in een lastige hal en bij een directe concurrent natuurlijk niet heel slecht. Volgende week Vlodrop thuis. Nieuwe ronde, nieuwe kansen op een overwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *