BC ROGGEL – BV HEEL 1: 4-4

 In de race om het kampioenschap stond voor BV Heel 1 een zware opdracht te wachten. Uit spelen bij BC Roggel waar de heren van Heel al enige ervaring mee hadden. Roggel dat bijna in zijn sterkste opstelling aantrad moest op z’n minst op gelijke hoogte gehouden worden om zo niet te veel punten te verliezen om het kampioenschap. Liefst nog moet er gewonnen worden. Klokslag half 9 waren de judoka’s klaar met hun oefeningen, en de zaal voorverwarmd zodat de badmintonners aan de slag konden. De heren en dames begonnen aan de dubbelspelen.

 Tymen en Maikel zette hun goede flow voort uit de vorige wedstrijden. Tegen Fred en Henri werd goed aanvalsspel getoond. Zeker in de eerste set werd aan het eind hiermee een verschil gemaakt. In de 2deset werd het begin toch wat slordigheden gemaakt (services uit en onnodige shuttles uitslaan) wat resulteerde dat beide heren even een streepje gas erbij moesten geven. Dit werd dan ook gedaan en de heren pakten de winst in 2 sets.

Bij de dames dubbel was het zoals al vaker dit seizoen spannend tot op het laatst. De eerste set wisten de 2 Heelse dames met 21-16 te winnen. Dit was wel het sein voor de dames uit Roggel om een tandje erop te gooien. Dat resulteerde in een ongemeen spannend 2de set die door Roggel met 22-20 gewonnen werd. In het verloop van de 3de set drukte Roggel beter door, waardoor ook deze set in Roggel bleef.

 Met een gelijkspel na de dubbels werden de mixen gespeeld. Lotte en Tymen speelden de mix partij tegen Henri en Yvon. In de eerste set werd vooral gezocht hoe de tegenpartij speelde. Zeker met de flick service op de dame werden veel punten binnen gehaald. Ook wist Tymen de druk goed op de tegenstanders te houden en Lotte wist perfect de shuttles af te maken. De wedstrijd werd dan ook in 2 sets duidelijk gewonnen door Lotte en Tymen.

Maikel en Renée hadden 3 sets nodig om tot een winnaar te komen in hun mixpartij. De Roggelse opponenten Bert en Wilma speelden geen klassieke mix maar vormden desondanks een ijzersterk duo aan de overkant van het net. De eerste set werd werd sterk spel wel ruim gewonnen (21-12). Misschien was het hierdoor dat vervolgens de aandacht wat verslapte. Ongekend slordige fouten werden gemaakt, en de slordigheden gingen er niet uit.  Toen het eigen aanvalsspel teruggevonden werd, kwamen de shuttles soms op miraculeuze wijze weer terug. Een verdienste van de sterk verdedigende tegenstander. Helaas werd nipt ook de derde set verloren…

Met een 2-2 stand moest nog begonnen worden aan de enkelspelen. Wat op voorhand zeker nog geen uitgemaakte partijen waren. Renée maakte een zeer sterke indruk tegen Yvon. Met degelijk spel wist ze de wedstrijd in 2 sets naar zich toe te trekken. Lotte had in haar single spel wat last van shuttles die uit vlogen. Het liep gewoon niet lekker. Die dagen zitten er ook wel eens tussen. In 2 sets moest de partij dan ook gelaten worden aan Wilma.

Maikel legde het in de enkel af tegen Bert. De slordigheden uit de mix kreeg hij er maar niet uit. Als je teveel buiten de lijntjes kleurt  krijg je het tegen een tegenstander als deze nu eenmaal (onnodig moeilijk). Het werd ongemeen spannend, maar helaas viel het kwartje ook hier op t laatst de verkeerde kant op. Tymen mocht tegen Fred enkelen. Wetende dat Fred een tactisch goede speler is. Tymen had echter een sterke avond, want overal wist Tymen een antwoord op te geven. Met 21-5 werd de eerste set overtuigend gewonnen. Toch blijft het uitkijken met Fred, want in de 2de set had hij tactisch veel meer variaties waar door Fred op scoorde. Echter liet Tymen zijn spel niet los en haalde op het eind van de 2deset nogmaals uit en wist met 21-15 te winnen.

 Eindoordeel in Roggel: 4-4. Een stand waar BV Heel 1 mee kan leven, maar nogmaals blijkt dat uitwedstrijden erg lastig blijken voor BV Heel. Wel een mooie verdienste dat BV Heel 1 nog ongeslagen is dit seizoen. Daarin is BV Heel uniek binnen GD-2. Een belangrijke horde naar het kampioenschap is genomen. Nog 2 te gaan met als volgende tussenstop SCC thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *