BV HEEL 3 – BC Dynamo: 4-4

BV HEEL 3 – BC Dynamo: 4-4

Het nieuwe seizoen start langzaam voor de meeste competitieteams en ook de heren van BV Heel 3 zijn in navolging van BV Heel 2 begonnen met zijn eerste wedstrijd. Het nieuwe geformeerde herendubbel team mocht meteen aantreden tegen de nummer 3 van vorig jaar, welke toen nog kampioensaspiraties had. Uiteindelijk bleken Heel en Maasbracht vorig seizoen nipt te sterk, maar onderschat deze jongens niet van Dynamo uit Swalmen niet.

Zonder hun 1ste heer maar met een nieuwe 4de heer kwamen de Swalmense troepen omstreeks 19:45u aan in Heel. Bij BV Heel was de instelling een heerlijke pot te spelen en hoeveel punten we dan overhouden is alleen maar meegenomen. We wisten op voorhand dat dit een zware pot zou worden.

Het wedstrijdformulier werd opgetekend, en daaruit kwam de eerste dubbel Tymen en Luc die uit mochten komen tegen Lau en Patrick. De eerste punten waren duidelijk in het voordeel van Swalmen die al beter op elkaar ingespeeld zijn, Echter door na de eerste punten de tactiek iets te wijzigen kwamen de Heelse heren terug op het goede spoor tot het noodlot toe sloeg. Luc retourneerde een shuttle van achter in het veld, maar kwam daarbij verkeerd op zijn enkel terecht die hij vervolgens doorzwikte. Einde wedstrijd voor Luc helaas. Na overleg met de tegenstander werd besloten dat Ruud mocht invallen voor de geblesseerde Luc en verder gespeeld zou worden.

Bij 11-9 werd de match hervat. Beide heren moesten nog wat wennen waardoor de eerste set met 21-17 afgestaan moest worden aan Swalmen. In de 2de set kwamen beide heren al snel achter. Maar goede veerkracht bracht Heel weer terug in de 2de set. Alleen een paar slordigheden kostte het Heelse duo uiteindelijk toch de set.

Ralf die zijn competitie debuut kende speelde samen met Maurice tegen Dennis en Thijs. Ook voor dit duo was van toepassing dat beide heren nog aan elkaar moesten wennen. In de eerste set werd het daarom ook nog wat spannend. Toch wisten beide heren de set met 21-17 naar zich toe te trekken. Dit goede gevoel namen ze mee naar de 2de set die dan ook ruim gewonnen werd. Fantastisch debuut ook voor Ralf die meteen een punt binnen sleept.

 De 3de dubbel was initieel met Ruud en Luc, laatstgenoemde kon niet meer verder waardoor Maurice ingeschoven werd. Tegen Patrick en Dylan mochten beide heren aantreden. De eerste set moest worden gelaten aan Swalmen. De tweede bleef erg lang spannend, beide teams ontliepen elkaar niet zoveel. Echter met 23 – 21 was het toch Swalmen die de wedstrijd naar zich toe trok.

Als laatste dubbel werd dan de joker ingezet (save the best for last of hoe gaat dat gezegde). Ralf samen met Tymen die beter bekend staan als de ‘frameboys’ gingen vol zelfvertrouwen het veld op. Lau en Thijs vormden de tegenstand. Al heel snel in de eerste set werd duidelijk dat de frameboys een maatje te sterk zijn. Goed tactisch spel door Tymen werd goed aangevoeld door Ralf die de nodige punten binnensloeg met zowel blad als frame. Vandaar de door de heren zelf toegekende term ook de ‘frameboys’. Ook de 2de set werd solide gespeeld en eveneens binnen gehaald door de beide heren. Goed zo frameboys! Na de dubbels was de tussenstand 2-2.

Dan de enkelspelen. 1ste heer Tymen mocht tegen een oude bekende spelen. Lau, die hij in dezelfde sporthal 2 jaar geleden ook al tegenkwam maar die toen in de 3de set nipt verloor, had dus nog wat te goed te maken tegen Tymen. Beide heren zijn redelijk aan elkaar gewaagd. De eerste set was er telkens een maximaal verschil van slechts 2 punten. Tot 19-19 bleef het gelijk opgaan, maar op dat punt drukte Tymen door en haalde zijn opslag vervolgens ook binnen. 21-19. De 2de set was het dan ook te laag tempo wat er voor zorgde dat  Lau beter in zijn spel kon komen. Met een setstand van 14-21 moest er net als 2 jaar geleden een 3de set komen. Alleen dit keer liet Tymen zich niet verrassen. Een solide 3de set betekende winst voor Tymen.

Maurice spelend als 2de heer mocht uitkomen tegen Dennis. Maurice begon ook met een winst in de eerste set, degelijk spel zoals we dat van Maurice kennen leverde hem die setwinst op. In de 2de set zag Maurice naar eigen zeggen door de voorsprong in sets “ruimte om een en ander uit te proberen, lukt het niet heb je immers nog een set”.  Dit uitproberen pakte echter niet zo heel goed uit, de tweede set werd met 13 verloren. Maar Maurice zou Maurice niet zijn als hij geen veerkracht zou tonen. Een geweldige 3de set maakte hem dan ook winnaar van de wedstrijd. Chapeau Maurice!

Ruud moest het in de 3de enkel opnemen tegen Patrick, stugge tegenstander. Dat bleek ook wel in de eerste set waar Ruud het onderspit moest delven. In de 2de set veranderde Ruud zijn spelwijze waardoor er een evenwichtigere partij ontstond. Het was echter nipt niet genoeg om er een 3de set uit te halen want met 19-21 ging deze set ook naar Patrick. Goed verweerd maar helaas geen punt.

Ralf die zijn competitie debuut helemaal glans kan geven door naast 2 dubbels ook een enkel te winnen moest daarvoor wel afrekenen met Dylan. Initieel was deze enkel voor Luc bestemd. In de eerste set moest Ralf toch weer even wennen aan dat enkel spelletje. Het was nipt te kort om de eerste set te pakken. Hierna leek  geheel begrijpelijk en ook een klein beetje verwacht de pijp toch leeg. De 2de set moest worden gelaten aan zijn tegenstander. Toch fantastisch competitie debuut voor Ralf. Alle lof.

 Een 4-4 eindstand is een zeer goed resultaat waar men best trots op mag zijn.

heel-dynamo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *