BV Heel 2 – KSV De Polsslag

BV Heel 2 – KSV De Polsslag: 6-2

Zo vlak voor de feestdagen stond voor BV Heel 2 de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen op het programma. Na dit treffen met onze vrienden uit Kessel heeft Heel 2 namelijk alle tegenstanders een keertje gehad. Om tot een opstelling te komen moest door captain Marc enigszins geïmproviseerd worden: Patrick ligt nog immer in zijn royale lappenmand en op het laatste moment liet ook Maurice weten verstek te moeten laten gaan wegens ziekte. Daar andere clubleden het nodig vonden vroeg op vakantie te gaan of niet helemaal fit waren werd Maikel maar weer eens van stal gehaald als invaller. En zeker met een pot tegen een gewaagde tegenstander in het verschiet was die daar best voor de porren.

Na enige vertraging, de Kesselse tegenstander kwam een kwartiertje later opdagen (wind tegen op toch wel een behoorlijke afstand speelt natuurlijk wel een rol…), mochten Marc met Mart en Jan met Maikel de aftrap verzorgen. Tot hun eigen verbazing lieten Marc en Mart weinig heel van tegenstanders Bas en Gerald. Zeker van dit duo zijn we meer tegenstand gewend, maar door goed spel aan Heelse zijde, en wellicht een minder goede dag aan de andere kant kwamen er met 21-9 en 21-8 duidelijke cijfers op het wedstrijdformulier.

Jan en Maikel hadden iets meer moeite in hun dubbel. Het is dan ook een combinatie die in het verleden ook wel eens moeizaam verliep 🙂 De eerste set ging gelijk op, maar op een gegeven moment werd wel tegen een 19-17 achterstand aangekeken. Gelukkig kon er nog een tandje bij geschakeld worden en werd de eerste set met 21-19 gewonnen. Al snel in de tweede set, bij een 6-2 voorsprong voor de mannen van Heel, moest de tegenstander het helaas voor gezien houden. Eric verstapte zich lelijk, en kon  vervolgens amper meer staan of lopen met een pijnlijke enkel. Erg jammer, en we wensen Eric sterkte met zijn herstel.

Als vierde dubbel stonden inmiddels zoals vertrouwd Renée en Mart op papier. De heren van de Polsslag hadden moeite met het tactisch sterk uitgekiende spel van het Heelse koppel waarbij een combi tussen dubbel en mix gespeeld werd. Alweer een punt voor Heel erbij!

De derde dubbel werd gevormd door Marc en Maikel. Na een solide eerste set met winst bleek de Kesselse machine warmgedraaid en gingen Bas en Rogier steeds beter verdedigen. Door eigen fouten ging de tweede set onverhoopt toch verloren. In de derde set werd lange tijd een voorsprong gepakt, maar op onnodige wijze werd deze weer weggegeven. Ook hier werd door een sterk slotoffensief toch het verschil gemaakt en met 21-17 winst ook de vierde dubbel gewonnen.

De eerste enkel werd gespeeld door Maikel tegen Bas. In de afgelopen seizoenen ontliepen de heren zich weinig en ook op deze avond waren de heren aan elkaar gewaagd. Doordat Bas minder fouten maakte wist hij hiermee terecht het eerste Kesselse punt van de avond binnen te slepen. Mart kwam als tweede heer uit tegen Gerald. De twee troffen elkaar ook wel eens eerder, en in tegenstelling tot voorgaande keren wist Mart vanavond met iets meer ademruimte zijn partij uit te spelen en de punten in zijn zak te steken. Jan trad aan tegen Rogier en maakte er een spannende pot van. Dat zijn tegenstander linkshandig was waardoor Jan zijn eigen ingebakken speelstijl iets aan moest passen maakte een en ander wat lastiger. Helaas moest dus ook Jan een verliespunt afstaan aan Kessel. Als vierde enkel speelde Renée tegen haar oude bekende Geert. Naar het schijnt heeft ze van deze Kesselse heer een kleine 15 jaar geleden als (nog) jonge(re)dame haar eerste badmintonlessen gehad. Zoveel jaren later was het echter Renée die Geert badmintonles gaf (toegegeven, de man is natuurlijk ook een stukje ouder geworden en heeft er een gezellige Bourgondische levensstijl op nagehouden, niets mis mee!). Met haar tweede enkelwinst op een rij komt het puntentotaal van Heel op 6 en is dus weer een mooie zege in de pocket.

De concurrentie in de competitiestand heeft nog een wedstrijd tegoed, maar moet hierin minimaal 4 punten goedmaken om te voorkomen dat Heel 2 “Herbst”-(of Winter?)-meister word. Spannend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *