BV HEEL 2 – BC Weert/Stramproy: 4-4

De eerste wedstrijd voor het Mix-BV Heel 2 team stond in dezelfde week gepland als de Derby tussen het herenteam en de Heel-Heytse combi.

Maandag stonden Patrick en Luc nog als opponenten op de baan, nu stonden ze gebroederlijk op de baan uitkomend tegen Paul in het kwadraat. Heel handig, beide tegenstanders heten Paul. De heren uit Weert-Stramproy waren dit keer naar Heel afgereisd.

De herendubbel ging redelijk makkelijk. Paul2 was nogal aan het proberen om speciale services te spelen, maar de heren uit Heel wisten ondanks dat het een paar keer wennen was goed de shuttle terug te spelen en wonnen de eerste game met 21-15. De tweede werd nog iets makkelijker gewonnen, 21-12.

De damesdubbel, Nancy en Sanne hadden veel moeite om aan het spel van de dames uit Stramproy te wennen. Dan was er ook nog één dame linkshandig, dus het standaard spel kon niet gespeeld worden. De uitslag van deze partij kwam op totaal 13 punten. Niet te veel woorden aan spenderen, vergeten, volgende keer beter.

De mix van Nancy en Luc tegen Paul en Lissy, de linkshandige begon voortvarend. De concentratie bleef in stand. De fouten die gemaakt werden bleven beperkt. De eerste game werd gepakt met 21-17. Na de korte onderbreking werd Lissy telkens bijgestuurd door Paul, waarop Nancy en Luc niet voldoende konden acteren. Daardoor werd de tweede game verloren met 14-21. Nog beduusd van deze omschakeling ging de derde game verder in de neerwaartse spiraal van uit, buiten de lijn, in het net dus helaas moest de derde game ook als verloren genoteerd worden. Dus winst voor Weert-Stramproy.

De mix van Patrick en Sanne tegen Paul, met de speciale opslag en Evy was ook een driesetter. De eerste game werd duidelijk gewonnen met 16 punten voor de tegenstander. Toen was er een spannende tweede game, waar de tegenstander met 18-21 won. De derde- en beslissende game werd door het team van Heel enkele tandjes bijgezet en werd de wedstrijd ruim gewonnen met 21-12.

Tussenstand 2-2.

Aan de enkels kond begonnen worden. Luc startte tegen Paul. De regelmaat van afgelopen weken om de korte returns te geven op de tegenstander mocht in deze partij niet baten. Paul kwam telkens met een antwoord en Luc kon wel bijblijven maar er ontbrak aan conditie, snelheid en secuurheid, lees te veel uit (en dat in eigen hal). 14-21 voor Weert. Na de korte break en nadat coach Maikel de tip had gegeven om alles hoog achterop de backhand van Paul te spelen werd de winst in de tweede game gepakt, het tij keerde. 21-13. Met een 10tal paar ogen kijkend op de wedstrijd was er extra concentratie nodig om de spannende wedstrijd te winnen. Luc stond in het begin met bijna 10 punten voor, het was nog even doorzetten, maar een mooi verdiende pot, afgemaakt met 21-15.

Patrick had inmiddels zijn wedstrijd al afgesloten met een eerste spannende game met 22-20. De tweede game was minder moeite voor nodig, wellicht ontbrak het de tegenstander aan conditie want de score was 21-10. De schrijver van dit verslag heeft niet veel meegekregen van de wedstrijd aangezien hij aan een inhaalslag bezig was.

Zo is er ook niet veel meegekregen van de wedstrijd van Nancy. Maar helaas werden daar niet al te veel punten gepakt, helaas verloren partij.

Tussenstand 4-3.

Aan Sanne, de laatste enkelpartij de eer om de wedstrijd te winnen. Overtuigend was ze de eerste game door met 21-6 te winnen. Helaas werd er nu intensief door Weert-Stramproy gecoached en konden ze het tij keren voor Evy. Dus de tweede game werd door haar gewonnen met 21-17. De vierde 3-setter van de avond begon. Sanne wist zich nog goed te weren, echter de winst werd gepakt door de gasten.

Eindstand 4-4.

Mooie stand, veel driesetters, enkele partijen die volledig omdraaiden. Over twee weken is al de revanche, dan is het Heelse team te gast in Weert-Stramproy. De exacte locatie wordt onder het genot van een biertje aan de bar vastgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *