BV Heel 2 – BC Maasdroppers 3: 5-3, Ook BV Heel 2 start seizoen met overwinning

De eerste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 voor BV Heel 2 was een thuiswedstrijd tegen BC Maasdroppers 3. Deze wedstrijd betekende ook het weerzien van een oude bekende van BV Heel. Johan die jaren heeft gespeeld voor BV Heel maar een aantal jaren geleden de overstap maakte naar BC Maasdroppers moest met zijn team aantreden in Heel. BV Heel 2 moest het helaas stellen zonder Ralf die op het laatste moment vast kwam te zitten. BV Heel ging dus verder met 4 man. Patrick tekende de lijst op met de namen.

Eerste herendubbel (Maurice en Ruud) speelde tegen Ad en Jan. Een erg sterk duo. Maar onze heren wisten met 2 keer 21-18 de wedstrijd te winnen. Een best knappe prestatie en vooral ook een goede seizoenstart.

Patrick en Tymen begonnen eveneens voortvarend aan de dubbel en pakte de 1ste set relatief eenvoudig met 21-16. Maar zo goed als de eerste liep zo slordig was de 2de set. Veel service fouten kostte hun de set die ze met 21-18 inleverde. Ook de 3de set liep niet goed met veel te veel hoge shuttles waardoor je meteen onder druk komt en dus terecht werd gewonnen door een sterker duo van de Maasdroppers.

De 3de dubbel was van Ruud en Patrick met een gelijk verhaal aan hierboven. Eerste set makkelijk gewonnen en daarna werden de sets ingeleverd.

Tymen en Maurice mochten de laatste herendubbel spelen in deze partij. Beide waren goed gefocussed en wisten met degelijk spel de 1ste set te winnen. Een aantal punten gingen wel erg soepel. Aangeven van de ene werd gevolgd door het afmaken van de ander. Dit terwijl Maurice en Tymen niet zo vaak een dubbel in competitie verband hebben gespeeld. De 2de set hadden de heren iets meer foutjes maar wisten telkens de opponent goed voor te blijven. Winst dus voor onze heren wat de stand op 2-2 brengt.

Dan de singles. Tymen speelt als eerste heer tegen oude bekende linkshandige Johan. Beide heren maakte er een mooie pot van. In het begin van de set was het voor beide weer even aftasten. Maar naarmate de partij vorderde waren ook de rally’s mooier en langer. De eerste set ontliepen beide heren elkaar niet.  Wel had Tymen de bovenhand en dat gaf die niet meer uit handen en won met 21-18. De 2de set was Johan die het initiatief wist te pakken. Het was ongemeen spannend want tegen het einde van de set liep Tymen weer in en wist zelfs tot 20-20 te komen. (Daar waar Johan een setpoint had) met 21-20 kreeg Johan zijn 2de set point welke door Tymen vakkundig werd weggepoetst. Met een geweldig reflex werd het 22-21 waarna een stevige smash het lot van de wedstrijd bezegelde. 23-21 en winst voor Tymen.

Ruud nam het voor de verandering weer eens op tegen Ad. Wat je van tevoren weet is dat Ad voor Ruud als een soort angstgagner is. Enkele keren eerder wist hij telkens nipt niet te winnen. Deze uitgave van de wedstrijd wist hij wel op zijn naam te schrijven. Met keurig spel wist hij zijn directe opponent te verslaan! Super!

Maurice moest zijn enkel spelen tegen Jan Ottenheim, een persoon die voor elke shuttle blijft gaan hoe onmogelijk die ook is. Daar had Maurice moeite mee. In de eerste set leek alles nog prima onder controle, maar gedurende de spannende 2de en 3de set bleek het doorzettingsvermogen van Jan de doorslag te geven voor de winnaar. Jammer Maurice, sterk gestreden maar helaas net niet genoeg.

Patrick had de eer om als laatste zijn single te starten, en kende daar eigenlijk als vanouds niet veel moeite mee. Zo lang als hij is en zo groot bereik dat hij heeft gebruikt hij keer op keer. Zijn tegenstanders moeten er haast gek van worden. Met deze verdienstelijke partij haalt ook Patrick zijn single binnen en werd de eindstand bekend. 5-3 in het voordeel van BV Heel. Prima resultaat.

De volgende wedstrijd belooft een ware vuurproef, dan komt BC Linne (degradant uit de 1ste poule) aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *