BV HEEL 1 – BVM’81 2: 8-0

Met in het achterhoofd dat de eerste wedstrijd in een 4-4 gelijkspel eindigde was het eerste mixteam er alles aan gelegen om hier een goed resultaat te maken tegen BVM. Zeker als ze nog kampioen wil worden moesten hier gewoon punten worden gepakt. Met dezelfde 4 leden als in de uitwedstrijd (Lotte geniet van een welverdiende vakantie) was het rond 8 uur in Heel toen het spits werd afgebeten met de dubbelspelen.

 Jolanda en Renée mochten in de dames dubbel weer laten zien dat ze net als in de uitwedstrijd constant zijn en effectief. En ook vandaag was dit het geval. Ze kwamen geen moment in de problemen en wisten in straight sets deze partij te winnen. Het begin is goed!

Maikel en Tymen moesten zich revancheren van de blamage in de uitwedstijd en begonnen dan ook (te) aanvallend aan de wedstrijd. Doordat de precisie mistte werden er onnodig veel shuttels buiten het veld gespeeld. Het resultaat in de eerste set was dan ook verlies. Tijd om de boel om te gooien. Het gerag en gesmash werd vervangen door drops en geplaatste drives / clears waar de tegenstander geen antwoord meer op vond. Met 21-6 en 21-4 werd in de resterende sets gewonnen… was die eerste set verliezen dan nodig jongens?! Maar het resultaat is hetgeen dat telt.

 In tegenstelling tot de uitwedstrijd werd er in Heel gekozen om na de dubbels de mix dubbels te spelen. Ook hier betekende dat dat de uitslag van de uitwedstrijd verbeterd moest worden. Jolanda en Tymen hadden geen kind aan de tegenstanders. Strakke opslagen gevarieerd met flick serves bleken erg effectief. Daarnaast waren de around the head aanvallen van Tymen erg gevaarlijk, en toch bleef de tegenstander deze hoek opzoeken. Met een setstand van 2x 21-9 werd dit punt binnengehaald. Daarmee is die nare smaak van de vorige partij wel weggespoeld.

Renée en Maikel speelden tegen een stugge mix net als in de uitwedstrijd. De boomlange heer van het duo uit Munstergeleen had door zijn lengte verdomd veel terug. Doordat ze het tempo redelijk wisten te verlagen waar Renée en Maikel liever een snel spelletje hebben werd het geen gemakkelijke partij. De eerste set werd op t laatst ontsnapt (21-19), de tweede set was het verzet gebroken en werd een stuk ruimer gewonnen.

 Na de dubbels was de tussenstand al 4-0 (dus al evenveel als in de uitwedstrijd) met de enkel spelen nog te gaan. Maikel begon in zijn enkel tegen Tjakko. Met zijn lengte wist Tjakko nog verdomd veel te retourneren, maar daarbij kwam het vaak uit het puntje van zijn tenen. Toen eenmaal de koek op was, kon Maikel de enkel makkelijk afronden.Tymen nam het weer op tegen Ivo, Het was hem alles aangelegen om ook hier de enkel te pakken. Met in het begin van de eerste set wat kleine foutjes keek Tymen tegen een achterstand van 4 punten aan. Maar die werden in een rush van 5 punten weggewerkt. Bij 16-16 bleef het gelijk op gaan tot Tymen naar 20-18 kon uitlopen. Uiteindelijk haalde Tymen de eerste set binnen met 21-19. Hierna leek het verzet van Ivo gebroken. Tymen die daarna duidelijk liet zien dat hij de betere was met goede plaatsing /drops en een Serve die door Ivo moeilijk te behappen was, maakte dat de 2de set eindigde in een 21-11 stand. Jolanda, die al aangaf dat ze niet veel zou lopen, liet wel even zien wat het is om met een brok ervaring te spelen. Met vlijmscherpe drops die we van haar gewend zijn en gevaarlijk netspel wist ze met 21-17 en 21-19 te winnen! Super gedaan.

Renée was op het moment dat Tymen, Maikel en Jolanda al klaar waren nog bezig aan haar enkel spel welke echt een spannende bleek. In een ongemeen spannende eerste set haalde Renée met 23-21 de set binnen, wellicht kostte dit te veel kracht, want in de 2de set moest ze haar meerdere erkennen in haar tegenstandster met 21-17. Maar we weten van Renée dat zij zich vastbijt en niet wil verliezen kost wat het kost. Dat was dan ook te zien in de 3de set. Met veel strijd en een aangescherpt strijdplan werd de eindstand 21-13.

Conclusie is een klinkende 8-0 overwinning! Zeker voor de kampioenschap aspiraties is dit een welkom resultaat en daarnaast is er goed gerevancheerd van de 4-4 gelijke stand in de uitwedstrijd. In de kantine werden de glazen nog even geklonken op dit resultaat.

Volgende week wacht een topper in de GD-2 poule, Nibac uit staat dan op het programma. Dit zal gaan om het kampioenschap gezien Nibac de grootste concurrent is. Bij winst uit doet BV Heel goede zaken. Wordt vervolgd dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *