BC Palemig – BV Heel 1

BC Palemig – BV Heel 1:  7-1

Het is de laatste week voor BV Heel 1 waarin het 2 tegenstanders van formaat treft. Palemig die al kampioen zijn geworden en daarnaast BC Push waar het in Baexem altijd lastig spelen is.

Bert Bouwman is deze keer de invaller voor het team. Omstreeks 20:00 uur was de equipe ter plekke. Na een korte warming up en paar gezellige praatjes werd het tijd om te gaan badmintonnen.

Beginnend met de dubbel wedstrijden waren het Tymen en Ruud die het spits afbeten. In de eerste set begonnen beide heren nog wat nerveus, waardoor al snel voor de geforceerde oplossing werd gekozen. Zeker met de snellere shuttle gingen ook veel punten naar Palemig doordat er uit werd geslagen. Later in de eerste set werd er beter gespreid maar het was te laat om de eerste set te halen. In de 2de set werd op dezelfde manier begonnen als de laatste helft van de eerste set, waarin beide heren beter mee kwamen. Echter verviel het spel terug in het forceren na een aantal geluk shuttles van de opponent (via netband). Daardoor ging ook de 2de set naar Palemig, dus ook het eerste punt was voor Palemig. Toch teveel foutjes nog in het Heelse spel.

Op de naastgelegen baan speelde Maikel en Bert. Dit duo heeft op papier de meeste kansen om punten te halen tegen een lastige tegenstander. Een mooie gelijk opgaande eerste set bleef spannend en verschillen waren maximaal 3 punten. Uiteindelijk wisten de “Heelse” heren de set binnen te halen met 21-19. Zo goed als de eerste set liep, was de 2de set minder. Beide toch wat vermoeid van een nachtdienst of werk bleek effect te hebben op de scherpte. De set moest worden gelaten aan Palemig. Vervolgens de 3de set, die met een golvend score verloop zowel slordig als spannend was. Daar waar Heel geslagen leek in het eind van de set kwamen beide heren zeer sterk terug, met 2 match punten die verloren gingen kwam een 20-20 verlenging. Maar met een ontzettend slordig slot (lees shuttle in het net en shuttle ruim uit), kwam er een anti climax op een geweldige dubbel. Punt is ook in dit geval voor Palemig. Naderhand vonden beide heren dat het verlies niet nodig was.

In tegenstelling tot alle andere wedstrijden speelde Maikel en Tymen een keer niet samen, uit tactische redenen speelde Ruud met Maikel en Bert met Tymen. Maikel en Ruud speelden hun dubbel en kregen helaas niet genoeg druk op de tegenstander waardoor de dubbel moest worden gelaten aan Palemig. Bert en Tymen gingen goed van start en bleven lang gelijk op gaan. Met af en toe een communicatie foutje (was even aan elkaar wennen) ging het spel niet slecht. Een paar foutjes aan Heelse zijde waren beslissend in de set. In de 2de set bleven de beide heren beter bij en ging lang gelijk op. Aantal mooie rally’s en ook wat foutjes van beide kanten bleek Palemig net wat meer stootkracht te hebben. Eindstand na de dubbels 4-0 voor het thuisteam Palemig.

De enkels werden vervolgens afgewerkt. Maikel mocht vandaag als 2de heer aantreden gezien Bert Bouwman hoger op de lijst staat. Al tijdens de warm-up was de snaar gesprongen van Maikel’s racket. Nadat Maikel een kijkje had genomen in zijn tas, bleek dat hij nog maar een racket over had (juist degene met een wat mindere balans), dus dat werd wennen. Dat bleek ook in de eerste set. Met een toch al snelle shuttle ging veel uit. In de tweede set pakte Maikel de draad beter op, echter sloeg het noodlot toe bij 15-15, juist toen Maikel net wat meer overhand kreeg op de match. Hij ging volledig door zijn enkel, waarna er verzorging nodig was. Na 5 minuten eerst hulp bij blessures, kon Maikel zijn match vervolgen, maar mocht helaas geen geluk beproeven in het restant.

Tymen trad aan als 3de heer. In de eerste set doseerde hij het spel goed, en met een gelijkwaardige tegenstander was het meteen spannend. Echter door een aantal opslagen, die net achter de baseline vielen, kwam Tymen op een 2-tal punten achterstand die hij aan het eind net niet meer kon inlopen. 18-21 eindstand. In de 2de set bleef het ook lang spannend. De tegenstander die telkens bij zijn shots niet verwachtte dat Tymen een return had, had dan ook regelmatig een heilig gebedje in huis. Echter verzuimde Tymen om zijn eigen spel te houden en bleef te veel kort spelen in de tweede set daar waar de tegenstander net wat overhand had. De set moest hij uiteindelijk laten gaan met 16-21. Zeker niet onverdienstelijk maar net niet genoeg. Zijn eigen oordeel was dat hij te laat ging schakelen naar een ander spel waardoor de tegenstander hem t eerst onder druk kreeg.

Ruud speelde als 4de heer, hij trad tegen een sterke tegenstander aan waar tegen naar eigen zeggen hij geen kans had. Met ruime cijfers moest dus de partij afgestaan worden aan Palemig.

Resterend de match tussen Bas en Bert, Heel heeft nog geen een punt weten te halen ( lijkt op een kopie van de heen wedstrijd in Heel, alleen was Mart toen degene die het punt moest redden). Bert speelde een goede partij en wist het punt binnen te slepen.

Eindstand 7-1 voor het thuisteam, waar vooraf niet op gerekend werd. Ook de tegenstander was wat verrast door deze stand. Na nog een consumptie in de kantine werd er teruggereisd naar Heel.

Aankomende zondag wacht de laatste match in en tegen Baexem. Zeker is dat Bert er niet bij zal zijn, en Maikel is een vraagteken geworden met zijn geblesseerde enkel. Voor BV Heel staat dit seizoen niets meer op het spel.