BC Budel – BV Heel 2 5-3: Nipte nederlaag in wedstrijd met veel 3-setters

De midweekse speelronde voor BV Heel 2 was er een in Budel. Wat gezegd kan worden van het team uit Budel is dat hun behoorlijk sterk zijn gegroeid. Dat bleek eens te meer in deze wedstrijd. BV Heel trad aan zonder Patrick, die wegens andere verplichtingen niet mee kon spelen. Voor Ralf betekent dit zijn 2de single wedstrijd in 4 dagen. Het moet niet veel gekker worden zoals Ralf dit zelf zou zeggen.

Na het invullen van de papieren en het warmslaan, werd het tijd voor de eerste dubbelspelen. Ruud en Tymen mochten het spits afbijten tegen Barry en Ton. De eerste set opende beide heren goed. Degelijk spel werd gespeeld en daardoor ook terecht de set gewonnen. Toch wisten de heren van Budel de wedstrijd te kantelen. Meer aanvallende returns resulteerden dat de heren uit Heel de draad kwijtraakten. Tevens werd er ook wat slordiger gespeeld en veel uitgeslagen, wat ook niet mee hielp in het verloop van de 2de set. Met 21-9 werd dan ook verloren. Ook zou je kunnen zeggen dat je moet wennen aan de hal, maar elk uitspelend team heeft dit immers. De 3de set ging voor Ruud en Tymen niet veel beter. Te veel foutjes kostte hun de wedstrijd. Mede ook door goed spel van Ton en Barry werd er met 21-10 verloren en dus het punt bleef in Budel.

Maurice en Ralf, die tot nu toe in de ‘winning mood’ zijn, moesten het tegen Johan en Michel opnemen. In de eerste set leek het of beide heren nog wat moesten opstarten, want al snel keken ze tegen een achterstand aan. Deze bleek niet meer te overbruggen in de 1ste set en daardoor werd met 21-13 verloren. Toch beten Ralf en Maurice meer van zich af in de 2de set. Met 21-15 werd gewonnen en er werd een verdiende 3de set afgedwongen. Ook hier hadden de heren erg veel last van de (veel te) snelle shuttle. Ralf moest zijn kracht haast halveren om niet alles achter de achterlijn te slaan, en Maurice vond ook te vaak de achterkant van het veld. Mede door deze aanpassing bleven heel veel shuttles in de 3de set half hangen wat met dank werd afgemaakt door Michel en Johan. 21-15 was de eindstand van de 3de set in het voordeel van Budel. 2-0 achter, oei heren. Er zal een tandje bij moeten.

Voor deze gelegenheid werden Ruud en Maurice samengevoegd tegen Michel en Ton. De eerste set was even wennen aan elkaars spel, waardoor de heren van Budel met 21-15 de eerste set binnen sleepten. Daar het in de eerste set wennen was, liep het stuk beter in set 2. Met dezelfde cijfers haalde Maurice en Ruud de 2de set binnen. Ook hier weer een 3de set nodig! Alsof iedereen het er om doet. Ook in deze 3de set lukte het de Heelse heren niet om het punt over de streep te trekken, met 21-12 werd dan ook verloren.

Dan de ‘Frameboys’, Tymen en Ralf, zal het hun dan lukken om een puntje te halen?
De eerste set begonnen spannend. Veel verschil in punten was er niet. Aan het einde van de set (20 -16 voor Ralf en Tymen) maakte hun het onnodig spannend. Barry en Ton mochten terugkomen tot 20-20, verlening nodig! Juist in deze verlenging stapten Ralf en Tymen goed in en maakte 2 punten op rij. In de 2de set, waarin Tymen een aantal vlijmscherpe net drops wist te spelen, maakte Ralf ook een switch in zijn spel om meer te plaatsen in plaats van de smashen, gezien ook hier de shuttle snel was. Maar met goed gevolg, beide heren liepen puntje voor puntje uit op de Budelse opponenten en met 21-16 was het een solide set. Well done boys. 3-1 in het voordeel nu voor Budel, maar met de singles nog voor de boeg is alles mogelijk.

Vooraf aan de 4de single partij was er een en al hilariteit tussen Ralf en zijn opponent Johan. Ralf singelt eigenlijk nooit en het is ook niet bepaald Johans specialiteit. Dus beide spelers mochten met ‘goede moed’ de baan op. Maar vanaf moment één bleek al snel dat er voor Johan weinig te halen viel tegen een (mogen we wel zeggen) sterke Ralf. Met 2 keer 21-8 als setstand was deze single overduidelijk voor Heel.

Maurice speelde als 3de heer tegen Michel. Een denderende start waar Michel geen spaan heel hield van Maurice zorgde voor een 21-9 setwinst. Zo goed als de eerste set voor Michel verliep, zo sterk begon Maurice aan de 2de. Een 14-3 voorsprong. Toch liep het daarna ergens wat stroef waardoor Michel terug kon komen, maar de set bleef in Heelse handen met 21-16. Alom een 3de set nodig. In deze laatste set was het ongemeen spannend, het spel golfde alle kanten op. Aan het einde van deze enerverende set was het Michel die net even door kon drukken en een beslissende 21-17 setwinst pakte.

Ruud mocht tegen Barry zijn single als 2de heer afwerken. In de eerste set ontliepen de heren zich niets. Tot op het laatst bleef het spannend, maar Barry nam met een 21-19 setstand toch de 1ste setwinst. In de hierop volgende 2de set kwam Ruud helaas net wat te kort. Het liep niet meer was zijn conclusie. Met 21-9 was het ook een verschil met de eerste set.

Tymen mocht als 1ste heer weer aantreden tegen Ton. Net als in de thuiswedstrijd was de eerste set een mooie. Beide heren maakte er echt een wedstrijd van met aardige rally’s. Toch wist Tymen op de beslissende momenten door te pakken en won de 1ste met 21-15. In de 2de set (met nu een teller naast de baan) begon Ton sterker. Het bleef gelijk opgaan, en bij de interval van de 2de set stond Tymen nipt met 11-10 voor. Dit was het teken voor Tymen om er nog een schepje bovenop te doen. Dit bleek Ton te machtig en kwam niet meer in het spel voor. Met 21-13 en onder toezicht van enkele toeschouwers werd de wedstrijd gewonnen door Tymen.

Eindstand 5-3 in het voordeel van Budel. Voor BV Heel 2 is het de 2de nederlaag op rij. Maar er zat veel meer in deze wedstrijd. Elke 3 setter ging helaas verloren waar ook zeker mogelijkheden lagen deze te winnen. De 3de helft was wederom zeer gezellig in de sportkantine van de Zuiderpoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *