HHC’16 – BVM’81 3: 6-2. Eerste thuiswedstrijd HHC’16 eindigt in klinkende zege.

Nog maar nauwelijks bekomen van de eerste klapper bij Vlodrop wachtte de volgende tegenstander alweer in de competitie. Promovendus BVM’81, welke vorig seizoen verdiend de koppositie veiligstelde in Heren 2, kwam op bezoek in Heytse. Onze gasten uit Munstergeleen lieten er geen gras over groeien, want ze traden aan met hun sterkst mogelijke formatie. Noel, Vincent, Clement en Bjorn betraden het strijdtoneel. HHC’16 zag geen reden om zijn opstelling te wijzigen na de overwinning in Vlodrop.

Noel en Vincent is bij BVM’81 een standaard duo, dus vandaag ook weer. Tegen Jan-Paul en Eric troffen hun geduchte tegenstand. Dit duo wist vorige week in een geweldige partij nog te winnen van Trung en Pascal (red. Vlodrop). In een ongemeen spannende eerste set bleven de teams elkaar goed bij. Noel en Vincent speelde met vlagen sterke smashes, maar Jan-Paul zette daar een aantal vlijmscherpe drops tegenover. In een verlenging wisten onze heren de eerste set te pakken. Dat sprintje moesten ze bekopen in set 2 waarin het wat minder vlot liep. Met 17-21 moest de set worden gelaten aan BVM. Toch pakte beide heren de draad weer op in de 3de set en liepen al snel een paar punten uit. Maar na de helft wissel kwam het (ietwat slordige) spel terug waardoor Noel en Vincent aansluiting vonden. De heren bleven er rustig onder en wisten zich zo naar een comfortabele 19-16 te spelen. Vanaf dat moment knakte de boel, want met deze ruime voorsprong mag je de set niet meer weggeven, maar zo geschiedde. 3 keer panklaar leggen is niet handig tegen deze smash kanonnen. Wel haalde onze heren bij 20-19 nog een verlenging, maar ook hier waren een paar foutjes kostbaar. Sonde hè!

Op het andere speelde Tymen en Sven de 2de herendubbel tegen Clement en Bjorn. In de eerste set was het zoals ook vorige week wat aftasten van de tegenstander. De set ging mooi gelijk op en zaten ook aardige rally’s in. Aan het eind van de set pakte Tymen en Sven even door, waardoor er een 21-19 op het bord kwam te staan voor HHC. In de 2de set dreven Tymen en Sven het tempo op, en met name smashes rechtdoor bleek een sterk wapen. Evenals het achterin wegdrukken van beide heren, waardoor de volgende shuttle kansen bood. Met 21-16 werd dan ook relatief eenvoudig de set gepakt en het eerste punt van de wedstrijd.

Tymen en Jan-Paul mochten het opnemen tegen Vincent en Bjorn. Vincent natuurlijk de betere speler moest worden gemeden en veelal Bjorn worden gezocht. In de eerste set leek dit aanvankelijk goed te werken. Toch bleven de standen redelijk gelijk en was het dit keer BVM dat aan het eind van de set net even doortrok 21-19 voor onze gasten. De 2de set begon ijzersterk voor HHC, echter bij een 14-5 voorsprong werd de wedstrijd weggeven met veel missers. Nu was dit in het begin van de set het geval bij BVM. Toch was dit onnodig want deze set had in Heytse moeten blijven.

Erik en Sven streden tegen Noel en Clement de 4de dubbel. En ze hadden er zin in want ook deze pot van Erik had een 3 setter nodig. De eerste set moest nog gelaten worden aan BVM, maar werd in de 2de ruimschoots goed gemaakt. Met dikke cijfers haalde ze de set. Dat tempo wist HHC niet vol te houden en liep gedurende de 3de set eigenlijk voortdurend tegen 1 of 2 puntjes achterstand. Toch wisten Erik en Sven op het laatst toch de verlening te pakken. Erg knap heren! Een 2-2 tussenstand was op dat moment ook terecht.

Jan-Paul speelde ook vandaag weer een single. Tegen clement doet hij wat je van m verwacht. Setstanden van 21-7 en 21-12 was er geen vuiltje aan de lucht. Heel netjes!

Sven moest tegen Bjorn laten zien wat hij kon. Het werd m niet gemakkelijk gemaakt aldus Sven zelf. Toch liet Sven ook in deze partij zien dat hij stap voor stap vooruit gaat. Met zijn bekende aanvallend ingesteld spel wist hij de nodige punten te maken. In 2 straight sets was het dan voor Sven ook een mooie wedstrijd en verdiend resultaat.

Erik speelde vandaag tegen Vincent, en de eerste set leek wel of dat Erik de Intercity naar Maastricht had gevonden, want hij denderde over Munstergeleen in de eerste set terwijl Vincent echt geen verkeerde speler is. 21-7 was de stand in de eerste set! In de 2de set leek deze trein toch wat uitgeraasd want Vincent bleef veel beter bij. Het was nog spannend of hier geen 3de set nodig was, maar Erik haalde toch nog net op tijd de laatste punten binnen en wist ook zo zijn single te winnen.

Blijft over Tymen, die als eerste heer, maar ook als laatste gestart, wederom moest aantreden tegen Noel. Eerder edities bleken al succesvol voor Tymen, dus laten we zien of dat vandaag ook zo is. De start was redelijk, weinig rally’s maar goede punten werden afgewisseld met een aantal shuttles net buiten de lijnen die Noel keurig liet vallen. Dat was het probleem van de eerste set, Noel werd te weinig aan het lopen gezet door Tymen, met 21-19 werd de set verloren en moest het spel dus wat anders. Dat bewees Tymen in de 2de set, die probeerde de rally op te zoeken. Hierdoor kreeg Noel iets minder grip op de wedstrijd terwijl Tymen steeds beter in de flow kwam. 21-15 setstand. In de 3de was de weerstand bij Noel op. Mede ook door en kuitblessure kwam hij niet meer van de plek. Ook Tymen behoudt zijn single.

Als we alles optellen staat er een 6-2 overwinning op de scorelijst. Tegen promovendus BVM een goed resultaat. Kijkend naar de wedstrijd is dit ook een redelijke afspiegeling. Er zat misschien meer in het vat, maar dat zou niet geheel verdiend zijn. Met 13 uit 2 doet HHC erg goede zaken in de tijdelijke rangschikking. Maar het seizoen is pas net begonnen. Deze punten zijn in ieder geval binnen. De volgende wedstrijden zullen meer van formaat zijn gezien dan teams als palemig, Helden en ’t Anker langskomen. Word dus vervolgt.