BV Heel 1 – BC Heytse 2: 8-0. BV Heel 1 kampioen na verpletterende overwinning.

De avond van de waarheid is daar. BV Heel 1 kan zich kampioen GD-4 kronen door te winnen van Heytse 2. Op de avond voorafgaand aan deze ontmoeting werd door nummer 2 in de competitie, BC ’t Anker, met 6-2 gewonnen tegen Heytse 1. Voor BV Heel 1 betekende dit dat het 4 punten moet weten te halen thuis tegen Heytse 2 om het kampioenschap veilig te stellen. Met de nodige toeschouwers op de banken in de sporthal werd aangevangen met de wedstrijd.

De dubbelspelen stonden eerst op het programma. Leroy en Robert mochten het opnemen tegen Mart en Maurice. In 2 sets welke beide met 21-10 gewonnen werden door BV Heel werd de eerste solide overwinning van de avond binnen gehaald. Met nog 3 punten te gaan is de start goed te noemen. Het spel zag er verzorgd uit en daarmee was de toon voor de avond gezet.

De damesdubbel liep lange tijd gelijk op in de eerste set. Het was Nancy die met een variatie in het spel door de defensie van Heytse wist te breken. Met de setstand van 21-15 werd deze binnen gehaald. De 2de set liep een stuk stroever. Wellicht ook door een stukje gezonde spanning met het mogelijke kampioenschap in het vooruitzicht. Toch wisten Sanne en Nancy tegen Annemiek en Lidy de set om te draaien. Ook deze set wisten ze met 21-15 te winnen en daarmee punt 2 veilig te stellen.

Mix 1 werd gespeeld tussen Mart en Nancy voor BV Heel en Jo en Annemiek namens BC Heytse. In een steady 1ste set werd het verschil duidelijk gemaakt door aanvallend spel van Mart en Nancy. 21-12 setstand was een duidelijk verschil. In de 2de set begonnen Nancy en Mart waarmee ze de eerste gebleven waren, namelijk met aanvallend spel. Maar naar mate de set sloop er een stukje onzorgvuldigheid in. Ook hier gezonde spanning, maar wel een aantal punten die werden ingeleverd. Daardoor kwam Heytse knap dichtbij. Mart en Nancy trokken aan het langste eind door de laatste puntjes toch over de streep te trekken. Met 21-17 werd de 2de set gewonnen. Nog 1 punt te gaan.

In mix 2 speelden Patrick en Sanne tegen Leroy en Lidy. Voor Patrick en Sanne is het zaak om geconcentreerd te blijven. In 2 straight sets wist de mix uit Heel hun opponent uit Heytse te verslaan en daarmee op gelijke hoogte te komen met ’t anker in de virtuele stand. Hiermee is BV Heel 1 al kampioen, maar beter moet er nog een punt gehaald worden in de singels. Daarmee maak je aan alle onzekerheid een eind.

Sanne speelde de dames enkel tegen Lidy. Een razend fanatieke Sanne onder aanmoediging van vele mensen aan de zijkant begon ijzersterk aan de single en liet geen spaan heel van Lidy. Met 21-5 was de eerste set overduidelijk voor BV Heel. In set 2 was het beeld iets gewijzigd. Zeker doordat Lidy veel meer tegenstand kon bieden en wat onzorgvuldigheden bij Sanne maakte de set erg spannend. Een mooi gevecht om te kijken. Sanne stond in het begin van de set nog achter. Maar boog het helemaal om naar een 21-17 overwinning. En daarmee was punt 5 een feit.

Nancy speelde tegen Annemiek haar single. De start had Nancy zich iets anders voorgesteld. Met 21-12 werd de eerste set namelijk verloren. Nancy moet iets verzinnen om de 2de set te winnen. Dat is haar goed gelukt, want met dezelfde cijfers won Nancy set 2. Dat betekende de eerste 3 setter van de avond. Met als klap op de vuurpijl dat het lang en gelijk op bleef gaan. Zelfs na 21 punten was er geen winnares. Verlenging leverde een 22-20 eindstand op voor …. Nancy! Geweldig.

Maurice moest zijn enkel spelen tegen Robert. Vooraf stelde Maurice al dat het een zware enkel ging worden. In 2 spannende sets wist Maurice net het verschil te maken in zijn voordeel. Deze wedstrijd kon echt alle kanten op, maar gelukkig de goede voor Maurice! Zeer goed gedaan tegen een goede tegenstander.

Als laatste moest Patrick spelen tegen Jo. Ook hij wist zijn enkel te winnen! Hierdoor wist BV Heel 1 zijn kampioenswedstrijd met maar liefst 8-0 te winnen! Een geweldige prestatie van dit team.BV Heel 1 mag zich kampioen noemen van afdeling GD-4. Zonder ook maar 1 wedstrijd te verliezen is dit ook meer dan terecht en verdiend. De kurk kan van de fles!