HHC’16 – BC Linne 5-3: Altijd lastige tegenstander

Voor de 3de match in de competitie voor HHC’16 stond de thuiswedstrijd met BC Linne op het programma. Vooraf weet je als Linne op bezoek komt, je een geduchte tegenstander treft. Kijkend naar de stand voorafgaand aan deze wedstrijd draait Linne ook nog eens goed mee aan de top van het klassement achter Palemig uit Heerlen en KBC’67 uit Kerkrade.

Teamcaptain Erik kreeg voorafgaand aan de wedstrijd al een bericht dat een van onze spelers geveld is door de hardnekkige griepgolf die door ons land heen trekt, waardoor we met 4 spelers zullen aantreden in plaats van de gebruikelijke 5. De opstelling werd vervolgens bekend gemaakt.

Eerste dubbel wordt gespeeld door Maikel en Tymen, een vertrouwd koppel uit vele competitie wedstrijden moest het op gaan nemen tegen het stugge koppel Eric (uit Linne wel te verstaan) en John. In de eerste set moesten beide heren nog warm draaien leek het, want in de eerste serie punten werden er teveel kleine foutjes gemaakt die aan het einde van de eerste set niet meer ingehaald werden. Ook bleken onze tegenstanders hun naam waar te maken als stug, want bijna elke shuttle kwam terug. Zodoende werd de eerste set door Linne verzilverd met 21-14, werk aan de winkel. 2 tactische wijzigingen in het spel werden doorgevoerd.
De 2de set ging beduidend beter. Vooral door aanvallender spel door Maikel, en veel tactisch geplaatste shuttles door Tymen (met toch meer dan eens een netbal, alsof hij het er om doet) werd de 2de set door Maikel en Tymen binnen gehaald. 21-17 set stand wat resulteert in een 3de set. Deze set werd soeverein binnen gehaald door de heren met goed spel. Aanvallende drives vanaf het achterveld bleken veelal een probleem voor de heren uit Linne. Met 21-12! Werd dan ook de 3de set gewonnen.

Op het veld naast deze wedstrijd speelde Mark en Erik (van HHC’16) tegen Ruud en Ron, zeker een tegenstander als Ruud mag je niet onderschatten, in het verleden heeft hij al laten zien in het dubbelen veel terug te kunnen leggen. Mark en Erik leken daarvan op hun hoede, want in de eerste set wisten hun met 21-12 te winnen, een groot verschil. Reden om het spel om te zetten was niet aanwezig bij de heren en maakte ook in de 2de set goede indruk door met 21-13 te winnen. Na de eerste dubbelrondes is de stand 2-0 in het voordeel van HHC’16, best knappe prestatie al.

Erik die als compagnon Maikel had aangewezen voor hun 2de dubbel mochten samen tegen John en Ruud hun opwachting maken. De start was stroef, want ook hier was het even wennen aan elkaar. Toch wisten beide heren in de loop van de eerste set wat uit te lopen en met 21-15 van de baan te lopen. In de 2de set kwamen beide heren niet meer in de problemen en dat buitte zich uit in een 21-13 overwinning. Sterk staaltje heren.

Mark en Tymen, die voor het eerst sinds lange tijd weer samen op de baan stonden, vonden in Eric en Ron veel tegenstand. In de eerste set was het een heerlijk gevecht om te zien. De teams ontliepen elkaar niet zoveel, toch was het Linne die een aantal puntjes voor liepen. Met een mooie rush van een aantal punten op rij vonden de HHC’16 heren de weg terug langs Linne, maar door 2 (wat gelukkige) shuttles van Linne werd de eindstand in de eerste set 21-19 in het voordeel van Linne.
In de 2de set leken de heren van HHC het gevoel een beetje kwijt, want al vanaf de start keek men tegen een achterstand aan. Mede door goed spel van Linne maakte hun het eerste punt van de avond door de 2de set met 21-14 te winnen. Een 3-1 stand in het voordeel van HHC’16 bij het ingaan van de enkel spelen.

Als 4de heer trad Mark aan tegen Ruud.
De eerste set ging erg gelijk op, zowel Mark als Ruud maakte wel hun nodige foutjes, maar ook goede punten. Een alom spannende set kende ook een spannende eindstand die in het voordeel van Ruud (Linne) eindigde, namelijk 21-17. Mark besloot daarop om een tandje bij te schakelen in de 2de set. Dat moest ook wel wou Mark er een alles beslissende 3de set uit halen, met goed gevolg. En 21-19 eindstand was dan ook verdiend voor Mark. Wellicht was deze inspanning net wat teveel, want Mark kende enkele slordigheden in de loop van de 3de set. Zelf gaf hij aan dat het wel beter kon. Teveel net naast of achter de baan geslagen zorgde er mede voor dat Ruud met dezelfde score als in de eerste set ervandoor ging met de overwinning.

Erik die als 3de heer zijn opwachting maakte tegen Ron, riep na afloop van de wedstrijd aan dat hij behoorlijk moe was, veel shuttles kwamen immers terug. Als je puur naar de setstanden kijkt zou je dit niet verwachten, want met 2x 21-12 lijkt er immers niet veel aan de hand. Toch gaf Erik eerlijk toe dat deze stand wellicht een vertekend beeld geeft. Goed gespeeld Erik, puntje erbij voor HHC’16

Tymen mocht als 2de heer aan de bak tegen John. Een speler die, als hij zijn dag heeft, behoorlijk pittig is. Die dag was er dan ook. De eerste set ontlopen beide heren elkaar dan ook weinig. Enkele goede aanvallen van Tymen werden afgewisseld door goed geplaatste shuttles naar de backhand van Tymen. Aan het eind van de set drukte Tymen door, wat resulteerde in een 21-16 overwinning. Zoals de eerste set begon, ging het ook in de 2de set. Weer bleven beide heren dicht bij elkaar. Met een stand van 12 10 in het voordeel verstapte John zich lelijk waardoor het in zijn kuit schoot. Een misplaatste stap terug was de genadeklap. Er werd nog wel geprobeerd verder te spelen, maar meteen bleek dat het niet meer ging. Door opgave werd de wedstrijd door Tymen gewonnen.

Blijft over de 1ste heren enkel tussen Maikel en Eric. Maikel beet in de eerste set goed van zich af door veel op de aanval te spelen. Zeker omdat Eric linkshandig is, en dus eenvoudig door Maikel op zijn backhand werd gezet leverde een setwinst op van 21-16. Een van de klassen van Eric is dat hij een spelletje goed kan omdraaien in zijn voordeel. Op de aanvallen van Maikel wist hij dan ook een steeds passender antwoord te hebben, waardoor Maikel steeds vaker iets te laat was en moest forceren om bij de shuttle te komen. Een 21-17 setstand voor Linnen was het logische gevolg.
Al vroeg in de 3de set was de pijp bij Maikel leeg en tot overmaat van ramp verstapte hij zich ook. Toch probeerde hij nog aan te klampen, maar met een speler als Eric weet je dat je lot dan wel bezegeld is. Met 21-11 wist Eric de beslissende 3de set binnen te halen.

Na deze enerverende wedstrijd was de eindstand vastgezet op 5-3 in het voordeel van HHC’16. Achteraf zat er misschien meer in, maar deze score tegen een team dat goed meedoet in de subtop is zeker niet verkeerd.